ابوالفضل رفیعی امروز (دوشنبه، ۳ دی ماه) در اختتامیه سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظرههای دانشجویان ایران در زنجان، با اشاره به اهمیت فعالیتهای دانشجویی در عرصههای علمی و اجتماعی به بررسی کارکردهای دانشگاه و دانشجو در پیشرفت کشور پرداخت.
وی اظهار کرد: انتظار از دانشگاه و دانشجو، تنها محدود به آموزش نیست، بلکه تولید علم، پژوهش و تحقیق نیز از ارکان اصلی نقشآفرینی آنان در جامعه است. این عوامل از جمله پایههای اقتدار و امنیت هر کشور به شمار میروند.
او با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی شاهد پیشرفتهای قابل توجهی در حوزههای مختلف علمی و تحقیقاتی بودهایم، ادامه داد: این موفقیتها مرهون تلاشهای دانشجویان و محققان در ادوار مختلف است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار زنجان با تأکید بر اهمیت شناسایی مسائل و مشکلات کشور توسط دانشگاهها، این وظیفه را یکی از کارکردهای اصلی نهادهای علمی دانست و افزود: دانشگاهها بهعنوان محافل علمی و فکری باید در شناسایی و ارائه راه حل برای چالشهای کشور پیشگام باشند که یکی از بهترین ابزارها برای تحقق این امر، بهرهگیری از ظرفیت مناظرات دانشجویی است.
رفیعی با بیان اینکه مناظرات دانشجویی فرهنگ گفتوگو را در جامعه نهادینه میکند، اذعان کرد: نخبگان جامعه در دانشگاهها گرد هم آمدهاند. بنابراین فرهنگ گفتوگو در این فضا بسیار بالا است که خروجی این مناظرات کمک به حل مشکلات کشور است.
وی با اشاره به نقش دانشجویان در فضای مجازی و تأثیر آن بر پویایی مناظرات دانشجویی، بر استمرار این برنامهها تأکید کرد و گفت: این برنامه تنها یک شروع است و باید بهصورت مستمر ادامه یابد. لذا تشکلهای دانشجویی و متولیان دانشگاهی باید بستر لازم را برای ارتباطات مستمر و برگزاری مباحث چالشی در دانشگاهها فراهم کنند.
انتهای پیام
نظرات