به گزارش ایسنا، رضا محمدی با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد آزمونهای کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴، تأکید کرد: پس از مکاتبه معاون حقوقی رئیس جمهور و بر اساس ماده واحده جلسه ۹۰۷ مورخ ۱۵ آبان ماه سال جاری شورای عالی انقلاب فرهنگی، محدودیت ثبت نام دانشجویان صرفاً برای آزمون سال ۱۴۰۴ مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به دلیل شرایط زمانی اعمال مصوبه برداشته شد و این موضوع با توجه به زمان اطلاع رسانی این محدودیت پس از انتخاب رشته به تصویب رسید و منحصر به دو آزمون ارشد و دکتری ۱۴۰۳ بوده است.
وی در مورد شرایط و ضوابط آزمون سراسری سال ۱۴۰۴، تأکید کرد: با اطلاعرسانی کامل و به موقع و با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، پذیرفتهشدگان رشتههای با آزمون دورههای آموزش رایگان، اعم از دورههای روزانه، محروم، بورسیه، فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی و همچنین پذیرفتهشدگان صرفا چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی (رایگان و غیر رایگان) در سال ۱۴۰۳، امکان شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ را ندارند.
سرپرست سازمان سنجش آموزش کشور افزود: علاوه بر اطلاعرسانی عمومی و مکرر درباره این مصوبه، این محدودیت در دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به صورت دقیق درج شده است. برای اطمینان از اطلاعرسانی، در مرحله انتخاب رشته، هر فرد در صورتی امکان انتخاب رشته را داشته، که آگاهی خود از این ضابطه را تأیید کرده باشد. به عبارت دیگر قبل از تأیید نهایی انتخاب رشته، این موضوع مجدداً به متقاضی یادآوری شده است و بدون تأیید اطلاع از این مصوبه، امکان انتخاب رشته برای شرکتکنندگان آزمون سراسری سال گذشته میسر نبوده است لذا دغدغه و مشکل زمان اطلاع رسانی مصوبه که در مورد آزمون کارشناسی ارشد و دکتری وجود داشت به طور کامل مرتفع شد.
محمدی درخصوص دلایل این مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گفت: ظرفیت پذیرش در دورههای رایگان و تمامی دورههای چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در دانشگاههای کشور محدود است و قبولی در این رشتهها و رها کردن آنها به دلیل پذیرش در رشته جدید به معنی خالی ماندن شمار قابل توجهی از ظرفیت آموزشی دورههای رایگان در هر سال است که باعث اختلال جدی در برنامهریزی آموزشی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی خواهد شد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر قبولی در یک رشته و اِشغال یک صندلی دانشگاهی برای مدتی و رها کردن بی نتیجه آن، به معنی سوزاندن فرصتها و تضییع حقوق متقاضیان علاقهمندی است که میتوانستند در این رشتهها با موفقیت پذیرش و فارغالتحصیل شوند. باید توجه داشت که انصراف از رشته قبولی بهویژه رشتههای رایگان، به دلیل خالی ماندن ظرفیتهای آموزشی، هدر دادن منابع ملی است و این خلاف عدالت آموزشی است.
محمدی همچنین با اشاره به مشکلات آزمون سراسری سال گذشته خاطرنشان کرد: امکان ثبت نام مجدد پذیرفتهشدگان آزمون سال ۱۴۰۲، در آزمون سال ۱۴۰۳، موجب اعتراض اکثریت شرکتکنندگان در این آزمون و در نهایت تمهیدات ویژه شورای عالی انقلاب فرهنگی علیرغم چالش های دانشگاهها در تامین منابع و امکانات برای پیشبینی سهمیههای اضافی و جلوگیری از تضییع حقوق شرکتکنندگان سال ۱۴۰۳ شد.
انتهای پیام
نظرات