به گزارش ایسنا، متاسفانه امروزه مباحث فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... موجب شده تا برخی خانوادهها دست به سقط عمدی جنین بزنند و با دست خود قاتل فرزند خود شوند.
سقط جنینی که میتواند مشکلات مختلفی را برای مادر ایجاد کند و ممکن است تا ناباروری و یک عمر پشیمانی را به دنبال داشته باشد و حتی ممکن است این موضوع تا مرگ مادر پیش رود.
تولد حدود ۱۲۵ نوزاد سالم در مراکز نفس چهارمحال و بختیاری
سرهنگ کاظم کبیری سامانی، مسئول مرکز نفس در چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: از آذرماه ۱۴۰۱ مرکز نفس در استان شروع به فعالیت کرد، به طوریکه در همه شهرستانهای استان این مرکز راه اندازی و اکنون ۱۴ مرکز نفس در استان فعالیت دارد.
وی با اشاره به اینکه مرکز نفس مخفف سه کلمه نجات فرزندان سقط است، افزود: هدف از تشکیل مرکز در وهله اول کار گسترده فرهنگی در جهت مقابله با سقط جنین فرزند سالم است، در وهله بعدی شناسایی مادرانی که متقاضی سقط فرزند سالم خود بوده و در نهایت مداخله تخصصی و انصراف مادران از سقط جنین و حمایتهای تخصصی و غیر تخصصی از مادران منصرف شده سقط و خانوادههای آنهاست، در حقیقت این مرکز در سه حوزه شناسایی، حمایت و فرهنگسازی فعالیت دارد.
کبیری گفت: سقط جنین شامل سقط خود به خودی، قانونی با مجوز پزشکی قانونی و غیر قانونی، جنایی یا زیرزمینی است که عمده سقطها مربوط به سقط جنین غیرقانونی و زیرزمینی بوده که خطرات بسیاری برای مادر و جنین ایجاد میکند، یعنی زمانی که به صورت زیرزمینی و غیربهداشتی این اتفاق میافتد برای بسیاری از مادران مشکلات مختلف جسمی و روحی ایجاد میشود.
مسئول مرکز نفس در استان تاکید کرد: سقط جنین فرزند سالم از لحاظ قانونی، شرعی، فقهی، وجدانی و انسانی گناه به شمار میرود، در حقیقت از نظر دین اسلام از لحظه انعقاد نطفه سقط آن حرام است و متاسفانه انسان بیگناهی توسط پدر و مادرها به قتلگاه برده و کشته میشوند.
کبیری بیان کرد: باتوجه به چالشهای جمعیتی آنچه به عنوان نقطه تمرکز ما قرار گرفت بحث آمار سقط جنین و ورود به این حیطه بود، در حقیقت وظیفه انسانی ماست که حتی اگر یک مورد سقط هم وجود داشته باشد از قتل آن پیشگیری کنیم.
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه از زمان آغاز فعالیت این مرکز در استان تاکنون بیش از ۳۰۰ مادر از سقط جنین فرزند سالم خود منصف شدند، تصریح کرد: در این مدت حدود ۱۲۵ نوزاد سالم متولد و تحت پوشش مرکز قرار گرفتند و مابقی مادران نیز در انتظار تولد فرزند خود هستند.
وی افزود: زمانی که مادر از سقط منصرف میشود بهانهاش برای این کار بررسی میشود که ممکن است مباحث فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و اعتیاد خانواده باشد، پس از بررسی، مشاوره و راهنمایی به مادر، پیگیریها برای انصراف از سقط صورت میگیرد.
کبیری ادامه داد: افراد مرکز نفس افراد دغدغهمند در زمینه سقط جنین بوده که متخصصان زنان، ماماها، مراقبین سلامت، کارشناسان بهداشت خانواده، روانشناسان و روانپزشکان عضو مراکز نفس هستند، از طرفی اصلیترین کار در مراکز نفس بحث مشاوره و راهنمایی است که با کارشناسان با مادر ارتباط میگیرند و بعد از صحبت، پیگیریها برای بهانهای که برای سقط داشته رفع شود.
مسئول مرکز نفس در استان گفت: طبق پایشهای صورت گرفته حدود ۲۰ درصد مراجعین مباحث اقتصادی و مابقی پندارههای ذهنی مبنی بر فرزند کمتر، زندگی بهتر که در گذشته مطرح میشد را دلیل انجام این کار میدانند، بنابراین اگر بتوانیم مباحث فرهنگی را در ذهن خانوادهها تبیین کنیم این مشکل رفع خواهد شد.
کبیری خاطرنشان کرد: حمایتهای ما در مراکز نفس ممکن است حمایت تخصصی از خانوادهها به ویژه خانوادههای نیازمند شامل مراقبتهای رایگان دوران بارداری، ویزیت پزشک متخصص، سونوگرافی، آزمایشگاه، دارو و مباحث مختلف پزشکی برای خانواده منصرف شده از سقط و حمایتهای غیرتخصصی همچون بستههای معیشتی برای خانوادههای نیازمند، پوشاک، سیسمونی و جهیزیه برای مادران بارداری که در دوران عقد باردار شدهاند، باشد.
انتهای پیام
نظرات