دکتر احمد مهدوی رئیس مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی استان البرز در تشریح حادثه در گفت و گو با ایسنا گفت: روز سه شنبه ۲۰ آذر طی تماسی با مرکز اورژانس و فوریتهای پزشکی ۱۱۵، پرسنل برای رسیدگی به خانمی که دچار مسمومیت دارویی شده بود، به محل اعزام شدند و طی معاینات انجام شده با توجه به اینکه بیمار مشکوک به مسمومیت دارویی بود؛ با هماهنگی و مشورت با ستاد مرکزی تصمیم گرفته میشود که بیمار به بیمارستان کوثر در حصارک منتقل شود.
وی در ادامه گفت: زمانی که آمبولانس به سمت بیمارستان حرکت میکند؛ ظاهرا فردی که همسر بیمار بوده، عمدا با خودروی خود به عقب آمبولانس زده و آمبولانس را مجبور به توقف میکند. پس از توقف آمبولانس فرد با چوب به آمبولانس و پرسنل حمله کرده و شیشهها و آیینههای آمبولانس را میشکند. در این گونه حوادث پرسنل اورژانس تلاش میکنند درگیریها را مدیریت کرده و حداقل آسیبی نبینند، ولی خرده شیشهها باعث مصدومیت یکی از پرسنل میشود.
وی افزود: صحبت و تاکید ما این است که اولا کار این فرد با هیچ منطقی سازگار نیست. چرا که در مقابل او افرادی قرار داشتند که بدون دریافت کمترین هزینه و رایگان، در ماموریتی بودند که هدفشان کمک به مصدوم بوده است. از این رو اقدام او در توقف و آسیب زدن به آمبولانس و پرسنل بدون منطق و دور از انسانیت بوده است.
مهدوی با بیان اینکه در اثر این حادثه یکی از مجهزترین و بروزترین آمبولانسهای استان از چرخه عملیات خارج شده، اظهار کرد: آمبولانس مذکور امسال تحویل گرفته شده بود و با صدمه به آن سایر شهروندان نیز از خدمات این واحد عملیاتی محروم شدند. در حالی که ناوگان امدادی به شدت فرسوده است و از طرفی فردیس یکی از شهرستانهایی است که با توجه به جمعیت و فضای فیزیکی آن، به شدت با کمبود پایگاه و آمبولانس مواجه است و در حال حاضر این آمبولانس که جزء به روزترین خودروهای امدادی استان بوده، قادر به خدمات دهی نیست و تامین قطعات و تجهیزات آسیب دیده آن نیز به این راحتیها امکان پذیر نیست.
رئیس مرکز اورژانس تاکید کرد: با آسیب به این آمبولانس حدود ۱۰۰ هزار نفر از ارائه خدمات این پایگاه محروم شدند. خواهش ما از رسانهها این است که با طرح ضرورت حمایت از کادر درمان نسبت به این موضوع فرهنگسازی کنند. هیچ عقل سالمی این برخورد و حمله را به خودرویی که در حال بردن یک بیمار به بیمارستان است، نمیپذیرد. برای جلوگیری از تکرار نشدن چنین حوادثی نیاز به فرهنگسازی، برخورد قوی و بازدارندهای با افراد خاطی است و انتظار داریم از سوی مقامات قضایی و انتظامی مساعدت و ترتیبی برای برخورد مناسب با این دست افراد انجام شود تا از تکرار این وقایع در آینده پیشگیری شود.
مهدوی در ادامه مطرح کرد: وقتی با اورژانس تماس گرفته میشود، نیروها بلافاصله به محل اعزام میشوند، از این رو دقایق حضور آنها مهم بوده و هر ثانیهای که زودتر به محل فرد بیمار برسند، فرد و خانواده او زودتر از خدمات اورژانس برخوردار میشوند و اقدام درمانی آنها به نجات بیمار منجر شده و از مصیبتی که ممکن به دنبال دیر رسیدنهای اورژانس ایجاد شود، جلوگیری خواهد شد. اما متاسفانه فرد ضارب این صدمه را به کل شهرستان و مردم وارد کرده است.
وی گفت: عدم تکرار و بازدارندگی اینگونه حوادث برای ما و مردمی که به خدمات اورژانس نیاز دارند، مهم است. کارشناسان اورژانس همه دورههای دانشگاهی دیدهاند ولی بالاخره اگر احساس کنند که به واسطه اطرافیان بیمار در معاینه و ارزیابی بیمار تمرکز و آرامش ندارند و ممکن است به آنها حمله شود، در ارائه خدمات درمانی آنها تاثیر خواهد داشت. پرسنل اورژانس و کادر درمان با سختی کار و حقوق کمی که دارند، فقط با انگیزه کمک و نجات افراد به ماموریت محوله میروند و قدردانی و برخورد مناسب بیمار و خانواده او به آنها انگیزه و روحیه ادامه کار خواهد داد. قطعا برخوردهای خشونت آمیز در تضعیف روحیه کاری آنها تاثیر گذار خواهد بود.
وی افزود: دوست داریم جامعه طوری رفتار کند که بتوانیم به راحتی خدمات بدهیم وگرنه برخی از محدودیتها و آسیبها باعث میشود ضرر آن به جامعه هدف ما که باید به آنها خدمات درمانی و پزشکی ارائه کنیم، بر گردد و از این بابت دچار مشکل خواهند شد.
مهدوی یادآور شد: ما شهروند این استان هستیم و انتظارمان این است برای اتفاقاتی نظیر این با این افراد برخورد مناسب و بازدارنده صورت گیرد و از تکرار آن جلوگیری شود.
انتهای پیام
نظرات