در این روز، علاوه بر جشن و سرور، باید به اهمیت تقویت جایگاه مادر در خانواده و جامعه نیز توجه ویژهای داشته باشیم.
مادر؛ سنگ بنای خانواده و جامعه
مادران در شکلگیری شخصیت کودکان و تأثیرگذاری بر آینده جامعه نقش اساسی دارند. زمانی که مادر با محبت، آموزش و تربیت صحیح، فرزندان خود را به درستی هدایت میکند، جامعهای سالمتر و موفقتر خواهیم داشت اما اگر جایگاه مادر در خانواده و جامعه تضعیف شود، آثار آن بهصورت مستقیم و غیرمستقیم به تمامی اعضای خانواده و حتی جامعه منتقل میشود. در واقع، آسیبدیدگی یا ضعف در نقش مادر، پایههای استوار خانواده را سست میکند و در نهایت به بحرانهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی میانجامد.
جایگاه مادر؛ عامل کلیدی در پیشگیری از آسیبها
مادران با نقش تربیتی و مدیریتی خود در خانواده، تأثیر زیادی بر کاهش آسیبهای اجتماعی دارند. از این رو، تقویت جایگاه مادر در خانواده، نه تنها به افزایش آرامش و استحکام خانوادهها کمک میکند، بلکه به طور غیرمستقیم نقش مهمی در کاهش مشکلات اجتماعی ایفا میکند.
تقویت جایگاه مادر نیازمند اقدامات جدی است
امام جمعه بجنورد نیز با تاکید بر تقویت جایگاه مادر در خانواده، خانواده سالم را پایهگذار جامعهای سالم و مقاوم دانست و تاکید کرد: این امر بدون داشتن مادران آگاه، توانمند و حمایتشده امکانپذیر نیست. در این راستا، تقویت نقش مادر در سیاستها و برنامههای اجتماعی و فرهنگی میتواند بهعنوان یک اولویت در دستور کار قرار گیرد.
حجتالاسلام رضا نوری افزود: حضرت فاطمه(س) مایه فخر و مباهات دین مبین اسلام است و زن مسلمان باید نگاهش به بهترین الگوی عالم یعنی حضرت فاطمه زهرا(س) باشد.
وی با بیان اینکه خداوند حضرت فاطمه زهرا(س) را بر همه مسائل حجت قرار داد، افزود: حضرت فاطمه زهرا(س) دارای شأنهای خیلی زیادی است که یکی از آن ها شأن مادری است.
وی تاکید کرد: نظام سرمایهداری دنبال آن است تا این شأن را پایین بیاورد، چراکه به دنبال منافع خود است، اما اسلام این شأن را بالا برده و برای آن ارزش زیادی قائل است.
نوری همچنین تاکید کرد: نباید اجازه دهیم تا مسئله فرزندآوری زیر سوال رود و باید مسئله فرزندآوری و مادری ترویج و تبلیغ شود.
در نهایت، باید گفت که جایگاه مادر در خانواده نه تنها از نظر تربیتی و آموزشی بلکه از لحاظ اجتماعی نیز بسیار حائز اهمیت است. برای جلوگیری از آسیبها و ایجاد یک جامعه سالم و پایدار، تقویت نقش مادر و حمایت از وی امری ضروری است. روز ولادت حضرت زهرا (س) باید فرصتی برای تجدید نظر در سیاستها و برنامهها به منظور تقویت این جایگاه باشد و اقدامات اساسی برای ارتقای توانمندی مادران و حفظ سلامت خانوادهها انجام شود.
انتهای پیام
نظرات