دکتر «محمود نوری شادکام» در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به این که در حال حاضر حدود ۱۲ درصد از زایمانها در استان به صورت نارس و زیر ۳۷ هفته اتفاق میافتد، گفت: این میزان زایمان نارس معادل حدود دو هزار تا دو هزار و ۵۰۰ تولد نارس در سال است.
وی با اشاره به این که زایمانهای نارس بهویژه نوزادانی که در هفتههای پایینتر از ۳۷ بارداری به دنیا میآیند نیازمند مراقبتهای ویژه است، اظهار کرد: هرچه نوزاد زودتر از موعد به دنیا بیاید، نیاز به مراقبتهای پزشکی ویژهتری برای بقا و حفظ سلامتش است.
نوری شادکام با اشاره به این که استان یزد از ظرفیت خوبی در زمینه ارائه خدمات به نوزادان نارس برخوردار است، تصریح کرد: خوشبختانه به تعداد کافی تختهای بخش مراقبتهای ویژه نوزادان (NICU) در سطح استان وجود دارد و این تختها به طور مناسبی در شهرستانهای مختلف استان پراکنده است.
وی افزود: همچنین خوشبختانه بیمارستانهای دولتی، خصوصی و خیریههای استان نیز در این حوزه فعال هستند و کمبود تخت در این رابطه احساس نمیشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی به پیشرفتهای چشمگیر در ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی نوزادان در استان اشاره کرد و گفت: یکی از اولین رشتههای فوق تخصصی در استان یزد، رشته فوق تخصصی نوزادان بوده که مجوز لازم را دریافت کرده است.
وی افزود: این رشته بهویژه بهخاطر ظرفیت بالای مورد نیاز در این حوزه اهمیت زیادی دارد.
نوری شادکام اظهار کرد: طی چند سال گذشته و علیرغم مشکلات اقتصادی و تحریمها، پیشرفتهای چشمگیری در ارائه خدمات پزشکی به نوزادان نارس شکل گرفته به طوریکه نوزادان با وزن کمتر از ۱۵۰۰ گرم نیز که در گذشته شانس زیادی برای زنده ماندن نداشتند، امروز به سلامت از بیمارستان مرخص میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص عوامل مختلفی که منجر به زایمان زودرس میشود نیز اظهار کرد: عوامل متعددی میتوانند منجر به زایمان زودرس شوند که از جمله آنها میتوان به عفونتهای مادری، استرسهای روحی، تغذیه نامناسب و آلودگی هوا اشاره کرد.
نوری شادکام افزود: البته شرایط محیطی مانند گرمای شدید هوا و افزایش غلظت آلودگی هوا نیز میتوانند بر بروز زایمان زودرس تأثیر بگذارند.
انتهای پیام
نظرات