به گزارش ایسنا، یک مسؤول در وزارت خارجه آمریکا که نخواست نامش فاش شود، گفت باربارا لیف، معاون دستیار وزیر خارجه در امور خاور نزدیک، دنیل روبینشتاین، نماینده ویژه سابق آمریکا در امور سوریه و راجر کارستن، نماینده ویژه امور گروگانها، اولین دیپلماتهای آمریکایی هستند که از سال ۲۰۱۲ تاکنون وارد دمشق شدند.
وی در گفتوگو با وبگاه خبری «العربی الجدید» افزود این سه دیپلمات با نمایندگان هیئت تحریرالشام دیدار کرده و علاوه بر حوادث منطقه و لزوم مبارزه با داعش، اصول انتقالی را که ایالات متحده و شرکای منطقهای در شهر العقبه اردن تصویب کردند، مورد بررسی قرار دادند.
این مسؤول آمریکایی ادامه داد مقامات همکاری برای کسب اطلاعاتی از آمریکاییهای مفقود شده «آستین تایس»، «مجد کمالمز» و دیگران را بررسی کردند.
وی با بیان اینکه باربارا لیف در این دیدار تأکید کرد که آمریکا از تلاش ملت سوریه برای تحقق پاسخگویی و عدالت برای دهها هزار سوری حمایت خواهد کرد، افزود هیئت آمریکایی در این سفر خود به دمشق به شکل مستقیم با ملت سوریه از جمله اعضای جامعه مدنی، فعالان، اعضای جوامع مختلف و دیگر صداهای سوریه در مورد دیدگاهشان برای آینده کشور و چگونگی حمایت آمریکا از آنها گفتوگو کرد.
مسؤول آمریکایی تصریح کرد سفیر دنیل روبینشتاین به عنوان مشاور ارشد در دفتر امور خاورمیانه منصوب شده و رهبری دیپلماسی وزارت خارجه را در خصوص سوریه به عهده خواهد گرفت. وی به طور مستقیم با ملت سوریه و طرفهای اصلی در این کشور ارتباط برقرار خواهد کرد و هماهنگیهایی با متحدان و شرکای ایالات متحده در راستای تقویت اصول العقبه انجام خواهد داد.
در همین راستا، سفارت آمریکا در دمشق اعلام کرد که لیف با مقامات هیئت تحریرالشام دیدار کرده و اصولی را که ایالات متحده و شرکای آن در العقبه توافق کردهاند، به بحث گذاشتهاند. این اصول شامل حمایت از فرایند سیاسی فراگیر تحت رهبری سوریه میشود، فرایندی که منجر به تشکیل دولتی خواهد شد که به حقوق همه سوریها احترام میگذارد. همچنین در این دیدار به حوادث منطقه، قصد سوریه برای تبدیل شده به همسایه خوب و اهمیت تلاشهای مشترک برای مقابله با تروریسم پرداخته شد.
هیئت دیپلماسی آمریکا دیروز جمعه وارد دمشق شده و با «احمد الشرع» معروف به الجولانی مسؤول دولت جدید سوریه دیدار کرد. براساس گزارشهای منتشر شده از داخل رهبری جدید سوریه و نیز محافل آمریکایی، این دیدار مثبت بوده است.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا شنبه گذشته اعلام کرده بود کشورش ارتباط مستقیمی با هیئت تحریرالشام برقرار کرده است. گروهی که ائتلافی از گروههای مسلح است که نظام «بشار اسد» را ساقط کرد و اکنون قدرت را در دمشق در دست دارد.
درهمین زمینه روزنامه الاخبار لبنان نوشت در پی لغو نشست خبری، این هیئت آمریکایی از اظهارنظر درباره دیدار با الجولانی خودداری کرد. اما لیف پس از این دیدار در خصوص دوره انتقالی در سوریه گفت: بر اهمیت ادغام و رایزنی گسترده در طول این دوره تأکید کردیم. هیئت نیاز به تضمین این موضوع دارد که گروههای تروریستی تهدیدی برای سوریه نخواهند بود و الجولانی نسبت به آن تعهد داد.
او در خصوص شخصیت الجولانی هم گفت: او پراگماتیک است. ما از او اظهارات عملی و بسیار متعادلی راجع به مسائل زن و حقوق برابر شنیدیم. او فردی عملگراست و مباحثات با او خوب و بسیار مثمرثمر بود.
لیف در مورد نقش ترکیه هم گفت: ترکیه نقشی بزرگ، نفوذی تاریخی و منافع امنیتی ملی در سوریه دارد.
وی گفت: ما به دنبال تحریم هستیم و دولت جدید سوریه باید پاسخگو باشد و پیشرفت نشان دهد. وی همچنین با بیان اینکه شرایطی که کردها را در شمال شرق سوریه وادار کرد تا از خود دفاع کنند، بسیار تغییر کرده است. «آتشبس در کوبانی و انتقال منظم نقش «نیروهای دموکراتیک سوریه» بهترین راه پیش رو است.
همزمان با سفر این هیئت آمریکایی، بنا بر اعلام «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه که ید طولایی در سوریه دارد، آنکارا بررسی پروندههای اسامی که قرار است رهبری سوریه را برعهده بگیرند، شروع کرده است.
اردوغان گفت کشورش برای تعیین اسامی که سوریه را در دوره آتی هدایت خواهند کرد، با دولت جدید این کشور ارتباط برقرار میکند. او در سخنرانی خود در اجلاس سران کشورهای در حال توسعه D8 در قاهره اعلام کرد «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه در آینده نزدیک برای گفتوگو با الجولانی به دمشق میرود. به این ترتیب پس از سفر چند روز پیش «ابراهیم کالین» رئیس سرویس اطلاعات ترکیه به دمشق که با الجولانی دیدار کرده و بر بازگشایی سفارت کشورش در سوریه نظارت داشت، فیدان بالاترین مسؤول ترکیه است که به سوریه سفر میکند.
رئیس جمهور ترکیه تلاش کرد ویژگیهای دوره آتی در سوریه را ترسیم کند و گفت ساخت کشور با تدوین قانون اساسی جامع آغاز میشود. او افزود: ما ارتباط خود را با شخصیتهای دولت جدید سوریه به رهبری آقای الجولانی آغاز کردهایم. ما همچنین رئیس سرویس اطلاعات ملی و وزیر امور خارجه خود را در گفتوگوی مستمر با همه طرفهای ذیربط اعزام کردیم.
وی با اشاره به نیروهای کُرد تحت حمایت ایالات متحده که آنکارا آن را ادامه حزب کارگران کردستان میداند و در لیست تروریسم ترکیه قرار دارد، گفت: ما نشان خواهیم داد که زمان نابودی سازمانهای تروریستی حاضر در سوریه فرا رسیده است. اردوغان که از «پیروزی» در سوریه به وجد آمده و بیصبرانه منتظر روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکاست که موجب نفوذ بیشتر ترکیه میشود شدت اظهارات خود را افزایش داد و گفت: (ما) هیچ تهدیدی را که از جنوب مرزهای ما وارد شود، نمیپذیریم. سازمانهای تروریستی محکوم به تنهایی و انزوا هستند زیرا آنها فقط به دنبال جلب رضایت طرفهایی هستند که از آنها حمایت میکنند.
وی با بیان اینکه «عمر حزب کارگران کردستان و شاخههای آن در سوریه به پایان رسیده است»، افزود: «از این پس راه برای برقراری صلح باز است».
انتهای پیام
نظرات