• سه‌شنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۸:۱۵
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403092720028
  • خبرنگار : 50004

گفت‌وگو با جوان دهه هشتادی مخترع کلاه آتش‌نشانی مجهز به هوش مصنوعی

گفت‌وگو با جوان دهه هشتادی مخترع کلاه آتش‌نشانی مجهز به هوش مصنوعی

ایسنا/آذربایجان شرقی امیرحسین کامران کرکج، جوان دهه هشتادی تبریزی است که موفق به اختراع کلاه آتش‌نشانی با نمایشگر هدآپ و تحلیل علایم حیاتی و مجهز به هوش مصنوعی شده است.

امیرحسین کامران کرکج در گفت‌وگو با ایسنا گفت: با توجه به ضرورت استفاده از کلاه ایمنی به هنگام عملیات‌های متعدد توسط آتش‌نشانان و وجود خطرات متعدد در محل عملیات، این کلاه آتش‌نشانی دارای نمایشگرهایی در بالای سر بوده و اطلاعات تصویری توسط نمایشگر هداپ آن بر روی شیشه جلوی کلاه یا پانل در زیر خط دید منعکس شده و ضریب امنیت آتش‌نشانان از این طریق افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: این کلاه دارای سه لایه بوده که رویه کلاه از مواد رزینی نسوز و لایه داخلی کلاه از جنس فایبر کربن بوده و شامل دوربین عقب‌نگر و در برگیرنده اطلاعات سنسوری مانند سنسور گاز برای سنجش دی اکسید کربن و سایر گازهای سمی در محیط است. در اختراع حاضر از پوشش‌های ضربه‌گیر با بهره‌مندی از لوله‌های فنری تهویه‌ای از پلاستیک‌های انعطاف پذیر PVC استفاده شده و پایش وضعیت سلامت اعم از افزایش دمای بدن، افت فشار خون و کمبود اکسیژن توسط سنسورهای تعبیه شده در این کلاه هوشمند برای آتش‌نشانان انجام می‌گیرد.

وی افزود: علایم مذکور توسط دستگاه‌های گیرنده به گوشی هوشمند کنترل‌گر و سامانه مرکز مدیریت آتش‌نشانان ارسال می‌گردد و این کلاه در صورت بیهوشی، وجود وضعیت قرمز، حالت خفگی و یا هر علایم هشدار دهنده دیگری، سیستم هشدار را به سرعت فعال کرده و محل و موقعیت فرد را به سیستم مرکزی ارائه می‌دهد. با توجه به نصب سیستم اسکن در این سیستم، آتش‌نشان، عملیات جستجو و امداد و نجات در فضای بسته را در کمترین زمان انجام می‌دهد.

این مخترع جوان با تببیین هدف اختراع این کلاه آتش‌نشانی، اظهار کرد: ساخت کلاه آتش‌نشانی مجهز به هوش مصنوعی یکی از پارامترهای مهم در امر ایمنی آتش‌نشانان است. این کلاه به آتش‌نشان‌ها این امکان را می‌دهد تا در محیط‌های پر از دود حرکت و مسیریابی کرده و افراد گرفتار حریق و آسیب دیده را سریعتر از محیط خطرناک خارج کنند. 

وی با ترکیب بر لزوم به کار گرفتن فناوری ارتباطی بهتر سیستم سنجش هشدار هوشمند بیان کرد: به این منظور فناوری RF برای ارتباطات داخل محیط انتخاب شده و شبکه حسگر بی‌سیم برای سنجش شرایط نامطلوب محیط کار ارائه شده است؛ با ترکیب هر دوی این فناوری‌ها یک ماژول کلاه ایمنی هوشمند جدید توسعه یافته و شبکه حسگر بی‌سیم متشکل از حسگرهای مختلف و پارامترهای محیط بسته مانند دما، فشار، رطوبت و گازهایی مانند متان و مونوکسید کربن را حس می‌کند.

وی متذکر شد: فناوری RF و سیستم پیشنهادی، محلی‌سازی آتش‌نشانان را برای ایمنی آن‌ها در یک سکوی کاری خطرناک و ایمنی و ارتباط بی‌سیم قابل اعتماد را در داخل محیط‌های بسته و خطرناک تضمین می‌کند.

در کنار مزیت‌های مذکور یک کارت SD روی هر کلاه ایمنی به عنوان پایگاه داده پشتیبان برای ذخیره داده‌ها علاوه بر پایگاه داده ابری که داده‌ها را همزمان ذخیره می‌کند، وجود دارد و این اپلیکیشن داده‌ها را از فضای ابری به دست آورده و برای کاربران قابل تجسم می‌کند. هنگامی که آتش‌نشانان وضعیت مرتبط با گرما را تجربه می‌کنند، دمای بدن و ضربان قلب از محدوده طبیعی فراتر می‌رود؛ بنابراین از این داده‌ها به اضافه داده‌های حرکت برای ساختن الگوریتم برای سیستم هشدار استفاده شده است. 

وی ادامه داد: چراغ‌های Neopixel، دو موتور ارتعاشی و یک زنگ nf52840 روی کلاه در سمت سخت افزار وصل و الگوریتمی توسعه داده شده که شامل ۹ رویداد بوده و می‌تواند بیماری‌های مختلف مرتبط با گرما را تشخیص دهد. این ۹ رویداد به چهار دسته تقسیم شده و از ترکیب‌های مختلفی از سیگنال‌های هشدار برای نمایش هر دسته استفاده شده است. 

این‌ مخترع بیان‌ کرد: چراغ Neopixel این‌ کلاه در حالت Low روشن و زنگ هشدار روشن شده و نسبت به برداشتن کلاه تدسط کاربر به هنگام استقرار در عملیات، هشدار می‌دهد. همچنین این چراغ در حالت HIGH نیز روشن و زنگ هشدار فعال شده و نسبت به افتادن کاربر بر روی زمین هشدار داده می‌شود. این‌ چراغ در این حالت قابلیت هشدار دادن به کاربر برای استراحت و نوشیدن مقداری آب را هم دارد.

وی، مقاومت بیشتر این کلاه نسبت به کلاه‌های دیگر در برابر ضربه مکانیکی محافظت کامل از سر، گردن و صورت، نسوز بودن کلاه به دلیل استفاده از پلاستیک انعطاف‌پذیر و وجود سنسورهای اطلاعاتی، داشتن دوربین‌های عقب‌ نگر و دید بهتر از سمت پشتی سر، داشتن سیستم گردش هوا و تغییر سایز را از دیگر قابلیت‌ها و مزیت‌های این کلاه نسبت به سایر کلاه‌های آتش‌نشانی دانست و سازمان آتش‌ نشانی، نیروهای مسلح، معادن و مراکز درمانی را از جمله محل‌های مناسب برای استفاده و بهره‌مندی از این اختراع عنوان کرد.

گفتگو با جوان دهه هشتادی مخترع کلاه آتش‌نشانی با تحلیل علایم حیاتی و مجهز به هوش مصنوعی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha