• سه‌شنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۱۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1403092719584
  • خبرنگار : 50040

شکار و تخریب زیستگاه؛ ۲ عامل مهم در انقراض پرندگان

شکار و تخریب زیستگاه؛ ۲ عامل مهم در انقراض پرندگان

ایسنا/گیلان یک فعال زیست محیطی، شکار و تخریب زیستگاه را دو عامل اصلی انقراض پرندگان دانست و بیان کرد: تالاب ها خانه و زیستگاه امن پرندگان بومی و مهاجر هستند.

امین شریف در گفت وگو با ایسنا، شکار را یکی از مهمترین دغدغه های زیست محیطی دانست و اظهار کرد: اگرچه شاهد لغو مجوز شکار پرندگان هستیم، اما شکار با تور هوایی که غیر مجاز است، همچنان وجود دارد.

وی داردام ها را یکی از شیوه‌های شکارچیان دانست که شامل نصب تور بر درختان بلند مزارع است و افزود: پرندگان در حین پرواز این تورهای هوایی را نمی بینند و چه در شب و چه در روز به دام می افتند و امکان فرار نیز ندارند.

مسئول موسسه محیط زیستی دوستداران طبیعت وارنا در گیلان، داردام ها را نوعی کشتار دسته جمعی پرندگان دانست و تصریح کرد: متاسفانه انواع پرندگان در این تورهای هوایی گیر می کنند؛ اگرچه اغلب داردام‌ها برای شکار مرغابی سانان نصب می شود، اما گاهی جغدها نیز که اصلا حلال گوشت نیستند و برای چرخه طبیعت فایده دارند، گرفتار این دام می شوند.

شریف، با بیان اینکه گنجشک و سار نیز در دام های هوایی می افتد، عنوان کرد: شکارچیانی که از تورهای هوایی استفاده می کنند، به دنبال فروش پرندگان در بازارهای محلی هستند که در شهرهای ساحلی رواج بیشتری دارد.

وی پرندگان شکار شده به وسیله داردام ها را غالبا حیوانات حمایتی و مفید شامل انواع پرندگان شکاری و کوچک دانست و گفت: این پرندگان معمولا خفه می شوند و می میرند و راهی برای نجات ندارند. در صورت رهایی نیز به شدت آسیب دیده هستند.

این فعال زیست محیطی، نصب تورهای هوایی را شکار غیر مجاز دانست و ادامه داد: یکی دیگر از روش های شکار پرندگان، ایجاد برکه های ساختگی با رهاسازی اردک های محلی یا استفاده از صدای پرندگان برای جذب غاز و مرغابی است؛ زمانی که این پرندگان در برکه فرود می آیند توسط تور به دام انداخته می شوند.

شکار و تخریب زیستگاه؛ ۲ عامل مهم در انقراض پرندگان

وی با بیان اینکه برخی از شکارچیان غیر مجاز با نصب تورهای کوچک اقدام به گیر انداختن پرندگان می کنند، یادآور شد: پرندگان کوچکی که در این تورها گیر می  کنند، نمی توانند آزاد شوند و به شدت آسیب می بینند.

شریف، با اشاره به رنج پرندگان شکاری آسیب دیده شامل عقاب ها و سارگپه ها و جغدها و...، اضافه کرد: این پرندگان در راس هرم غذایی حیات وحش قرار دارند و بسیار مهم هستند؛ برخی با تفنگ آنها را شکار می کنند که می میرند، بال برخی دیگر آسیب می بیند، این در حالی است که بال برای پرندگان شکاری هم برای شکار و هم برای سرعت بالا خیلی مهم است و درمان بال آسیب دیده بسیار سخت است.

مسئول موسسه محیط زیستی دوستداران طبیعت وارنا در گیلان شکار و تخریب زیستگاه را دو عامل اصلی انقراض پرندگانی همچون گیلانشاه خالدار دانست و بیان کرد: تالاب ها خانه و زیستگاه امن پرندگان بومی و مهاجر هستند، زیرا به واسطه آب شیرین و وجود علوفه و حشرات، امکان تغذیه پرندگان را فراهم می کند.

وی تالاب انزلی را یک فرهنگ دانست و تاکید کرد: اگر تالاب انزلی از بین برود، معیشت و کشاورزی مردم هم آسیب می بیند و مسئله مهاجرت پیش می آید؛ بدون تالاب انزلی، اکوسیستم هم تغییر می کند و با خطر سیلاب و خشکسالی و گرد و خاک و... مواجه هستیم که می تواند به شهرهای اطراف نیز سرایت کند.

شریف از دیگر عوامل آسیب دیدن پرندگان را ساخت و سازهای انسانی همچون دکل ها و کابل های فشار قوی دانست و متذکر شد: خوشبختانه مردم دیدگاه خوبی نسبت به محیط زیست و حیات وحش دارند؛ البته مسائل اقتصادی نقش مهمی در حفظ اکوسیستم و طبیعت و جنگل و تالاب و... دارد و متاسفانه برخی دغدغه های معیشتی موجب شده که شاهد شکار باشیم.

وی از مردم به ویژه دوستداران حیات وحش خواست در صورت مشاهده پرندگان آسیب دیده، آنها را به ادارات حفاظت محیط زیست تحویل دهند و گفت: این پرندگان در صورت نیاز به مراکز نگهداری همچون موسسه محیط زیستی دوستداران طبیعت وارنا آورده می شوند تا پس از بهبودی مجددا به طبیعت بازگردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha