• سه‌شنبه / ۲۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 1403092719558
  • منبع : مطبوعات

دو درجه کمتر با همدلی بیشتر

دو درجه کمتر با همدلی بیشتر

مسأله ناترازی انرژی یکی از چالش‌های چند سال اخیر کشور بوده که در حوزه‌های مختلفی اثرگذار است. شاید ساده‌ترین اثرات آن را می‌توانیم دربطن زندگی مردم کشور شاهدباشیم

به گزارش ایسنا، جام جم نوشت: این روزها کشور به سبب تشدید سرما و افزایش سرما با افت فشار گاز مواجه است.«ثبت مصرف ۶۴۱ میلیون مترمکعب گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع!» این جدیدترین رکورد مصرف گاز در سال جاری است که همین دو روز پیش سیدحسن موسوی، سخنگوی شرکت ملی گاز ایران آن را اعلام کرده است.

البته این در حالی است که طبق گفته موسوی و در همان روز مقدار۸۵۷ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه سراسری تحویل داده شده است. موضوعی که منجر شد تا چندی پیش مسعود پزشکیان با انتشار یک ویدئو از مردم بخواهد تا دمای وسایل گرمایشی خود را دو درجه کاهش دهند و به پویش دو درجه کمتر بپیوندند و به صرفه‌جویی ۵۰ میلیون مترمکعبی گاز کمک کنند. البته بسیاری از مسئولان، وزرا و سلبریتی‌ها نیز به این پویش پیوسته‌اند.

مسأله ناترازی انرژی یکی از چالش‌های چند سال اخیر کشور بوده که در حوزه‌های مختلفی اثرگذار است. شاید ساده‌ترین اثرات آن را می‌توانیم دربطن زندگی مردم کشور شاهدباشیم.یکی‌ازاین مواردقطع برق ونوسانات گازی هم درمراکزدرمانی و بیمارستان‌هاست. موضوعی که چالش‌های زیادی را برای این بخش به همراه داشت.مخصوصا بیمارانی که در منزل به‌سر می‌بردند. البته حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی معتقد است که این کار کوچک تأثیر بزرگی روی سلامت همه‌ ما دارد ونه‌تنها به صرفه‌جویی درمصرف انرژی کمک می‌کنیم، بلکه هوای بهتری برای تنفس داریم و خطر قطع‌شدن گاز و برق در مراکز خدمات سلامتی را هم کاهش می‌دهیم، اما سؤال اینجاست با توجه به شرایط کنونی برگزاری چنین پویش‌هایی چقدر به موضوع کمبود انرژی کمک می‌کند و اصلا این پویش‌ها به تنهایی برای چنین مسائلی کافی است یا نه؟
   
دمای استاندارد منازل و محیط کار
شاید خیلی‌ها فکر کنند برگزاری چنین پویش‌هایی همچون دو درجه کمتر، خیلی تأثیر بسزایی در کاهش مصرف انرژی نداشته باشد اما حمیدرضا میرزاده، کارشناس محیط‌زیست در گفت‌وگویش با رسانه ایرنا می‌گوید که این پویش بر کاهش آلودگی نیز تأثیر دارد. با وجود این علیرضا کفشکنان، کارشناس انرژی در گفت‌وگو با جام‌جم می‌گوید: «ما باید به مردم اطلاع‌رسانی درست کنیم که دمای مفید و حداقل دمای رفاه خانه‌ها و منازل را روی چه عددی قرار دهند. حداقل دمای رفاه ادارات باید روی چه عددی باشد و به نظرم این اقدام درست‌تری است.»
وی ضمن بیان دمای استاندارد منازل و محل کار ادامه می‌دهد: «در کشورهای توسعه‌یافته و حتی اکثر جاهای دنیا، دمای محیط کار را روی عددحدود۱۷و۱۸ درجه یا حتی در محیط‌های کاری و شرکت‌هایشان این دما را کمتر هم تنظیم می‌کنند. یعنی دمای استاندارد در کشورهای توسعه‌یافته چیزی حدود ۱۶ تا ۱۸ درجه و در خانه‌ها بین ۱۸ تا ۲۰ درجه است. باید مردم را از دمای استاندارد خانه و محیط کار توجیه کنیم.» 
   
کمبود منابع انرژی و معضلات آن برای دانش‌آموزان
چند روزی است که مدارس و مراکز آموزشی بر اثر آلودگی هوا و محدودیت‌های ناشی از مدیریت مصرف گاز در برخی نقاط کشور تعطیل هستند. هرچند آموزش از طریق بستر مجازی و شبکه شاد در حال انجام است، اما تعطیلی بسیاری از مدارس از یک‌سو و قطعی برق از سوی دیگر، این بستر مجازی وزارت آموزش‌وپرورش را نیز با حجم زیادی از کاربران مواجه کرده و همین وضعیت مشکلات زیادی را برای حوزه آموزش کشور نیز رقم زده است.شاید این مورد هم یکی از موارد کوچکی باشد که اهمیت صرفه‌جویی در انرژی را بیش از پیش دارای اهمیت می‌کند. البته مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور نیز معتقد است که باید به سمتی حرکت کنیم. وی با اشاره به این‌که یکی از مشکلات اساسی ما ناترازی در حوزه انرژی است، گفت: «باید دانش‌آموزان و دانشجویان را به شکلی آموزش دهیم که بتوانند با روش کار تیمی و بر مبنای روش حل مسأله مشکلات را حل کنند.»
   
بدون حضور مردم هیچ امری محقق نمی شود
شاید این‌گونه استنباط شود که دعوت و برگزاری چنین پویش‌هایی نتواند کاری از پیش ببرد اما قطعا همین دو درجه کمتر کاری می‌کند کارستان. چرا که شرکت ملی گاز هم اعلام کرد اگر مردم دو درجه سانتی‌گراد دمای منازل خود را کاهش بدهند، ۵۰ میلیون مترمکعب به شبکه گاز تزریق می‌شود و به همین دلیل از مردم خواست که به پویش دو درجه کمتر بپیوندند. زیرا بدون حضور مردم هیچ امری محقق نخواهد شد.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha