قوامی در جریان بازدید از خبرگزاری ایسنا اظهار کرد: در راستای دست یافتن به هدف غایی جمعیت هلال احمر به تناسب مجموعههایی نیز بە وجود آمدە است که یکی از آنها سازمان امداد است که در همین راستا رسالت آن مقابله با بلایای طبیعی و انسانی است و در فاز چهارم معاونت درمان و توانبخشی نیز ایجاد شده است که رسالت پایه هلال احمر، بهسازی و توانبخشی به افراد آسیب دیده در بلایای طبیعی و انسانی است.
وی عنوان کرد: تلاش برای تامین احترام بین انسانها و کوشش برای ایجاد صلح پایدار در دنیا، نیز دو هدف اصلی سازمان جمعیت هلال احمر در دنیاست که این اهداف در ذهن انسان یک رسالت فرهنگی ایجاد میکند که ربطی به بلایای طبیعی ندارد، لذا در همین راستا معاونت جوانان سازمان هلال احمر ایجاد شد که رسالت اصلی آن این است کە جوانان جامعه را بە لحاظ ذهنی برای ایجاد صلح پایدار و احترام بین مردم در جامعه آمادە کند.
قوامی ادامە داد: واحد آموزشی جمعیت هلال احمر از یک طرف حلقه اتصال کل مجموعه جمعیت هلال احمر و از طرف دیگر حلقه اتصال جمعیت هلال احمر بە جامعه است و در همین راستا هر کسی کە به عنوان عضو وارد سازمان جمعیت هلال احمر میشود اگر زیر ۳٥ سال باشد وارد سازمان جوانان و اگر بالای ۳۵ سال داشته باشد وارد حوزه داوطلبانه جمعیت هلال احمر میشود.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر استان کردستان افزود: هر فردی با هر نیتی که وارد سازمان هلال احمر میشود میبایست یک سری آموزشها و مهارتها را ببیند و در این چهارچوب وظیفه حوزه آموزش است که فرد علاقمند به فعالیتهای بشردوستانه را در حد مطلوب آموزش دهد.
قوامی، حوزە آموزش هلال احمر را در دو بخش همگانی و تخصصی عنوان کرد و گفت: آموزش همگانی همانگونه که از عنوان آن برمیآید ویژه همه آحاد جامعه است و هیچگونه امتیاز خاصی لازم ندارد و هر شهروندی در هر سمتی میتواند به عضویت سازمان هلال احمر درآید و آموزشهایی را در خصوص مقابله با مخاطرات طبیعی و انسانی به ویژه بلایای طبیعی بیاموزد و در ادامه نیز مهارتهای دیگری به داوطلبان حوزه آموزش همگانی تحت عنوان رفتارهایی که به سلامت جامعه کمک میکنند و همچنین مهارت نه گفتن به این افراد آموزش داده میشود.
وی تصریح کرد: در فاز سوم آموزش سعی ما بر این است که فرد همراه با جمعیت هلال احمر با اهداف جهانی آن آشنا شود و در صورت علاقه وارد آموزشهای تکمیلی و تخصصی شود و بتوانیم به عنوان فرد عملیاتی در خدمت آنها باشیم.
قوامی در ادامە سخنان خود فاز بعدی آموزشهای هلال احمر را آموزشهای تخصصی عنوان کرد و گفت: افرادی که بعد از آموزشهای همگانی علاقهای به ماندن در سازمان داشته باشند، میتوانند به عضویت سازمان درآیند، فرم پر کنند و رسماً به عنوان یک عضو هلال احمر در فعالیتهای بشردوستانه یا امدادی ما حضور داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که به عنوان امدادگر در هلال احمر باقی میمانند نیازمند آموزشهای ویژهای هستند که در بدو ورود براساس توانایی افراد بە امدادگر ۱، امدادگر ۲ و امدادگر ۳ و همچنین به نجاتگر ۱، نجاتگر ۲ و نجاتگر ۳ درجهبندی و سطحبندی میشوند و آخرین مرحله نیز ایثار است کە نیازمند مهارت و آموزشهای ویژه است.
ضرورت نیازسنجی آموزشهای هلال احمر
قوامی بر ضرورت نیازسنجی آموزش هلال احمر تاکید و ادامە داد: از آنجایی که نیازسنجی آموزش در حیطه آموزش همگانی و تخصصی کار سخت و یک مقوله پژوهشی است، با همکاری جهاد دانشگاهی پروژە نیازسنجی آموزش هلال احمر در سالهای ۱٤۰۳ و ۱۴۰۴ انجام میشود و طی اجرای این پروژە بررسی میشود کە آیا آموزشهای همگانی ما در سطح جامعه موثر واقع شده است یا نه؟ آیا با خواسته مخاطب تطابق دارد یا نه؟ و در اصل هدف ما این است که بدانیم آیا جامعه در اثر آموزشهای ما توانسته است با مخاطرات استان آشنا شود یا نه؟ یا در صورت رخ دادن مخاطرات میتواند از آن پیشگیری کند و راههای پیشگیری از آن را میداند یا نە؟
وی افزود: هدف ما از انجام این پروژه این است که اثرگذاری آموزشهای هلال احمر استان را به صورت علمی دنبال کنیم و توان علمی و عملی نجاتگران پایههای جمعیت هلال احمر را مورد سنجش و اندازهگیری قرار دهیم.
معاون آموزش و پژوهش هلال احمر استان کردستان بیان کرد: آموزش تخصصی جمعیت هلال احمر دارای ردهبندیها و پیش نیازهایی است و فرد علاقهمند باید مرحله به مرحله امدادگری و نجاتگر هلال احمر را آموزش ببیند تا به مرحله ایثار برسد و علاوه بر گذراندن دورههای تخصصی، میبایست سالانه برای دستیابی به ارتقاء درجه علمی در آزمونهای عملی حوزه امدادی نیز شرکت کند.
بهرهمندی قریب به ٦۰۰۰ نفر از آموزشهای همگانی و تخصصی هلال احمر کردستان
قوامی اظهار کرد: در حال حاضر جمعیت هلال احمر استان کردستان ۱۹۶ دوره در زمینه آموزش همگانی و تخصصی برگزار و حدود ۵ هزار و ٦۷۳ نفر را آموزش داده است و از آنجایی که جامعه هدف آموزشهای همگانی بیشتر از جامعه هدف آموزشهای تخصصی است، بیش از ۴ هزار نفر شامل آموزشهای همگانی و مابقی هم آموزشهای تخصصی بوده است و تاکنون ۴۳ دوره آموزش تخصصی در استان برگزار شده است.
وی یادآور شد: یکی از فعالیتهای شاخص جمعیت هلال احمر استان کردستان در طول ۹ ماهه سال جاری برگزاری ٨ دوره تربیت مربی بودە است.
اجرای طرح ملی دادرس در مدارس استان کردستان
قوامی بە اجرای طرح دادرس در سطح مدارس استان اشارە و افزود: طرح دادرس مخفف دانش آموز آماده در روزهای سرسخت ویژه دانش آموزان پایه هشتم است، این طرح تفاهم میان هلال احمر و آموزش و پرورش است که انگیزه آن بعد از حادثه مدرسه شینآباد ایجاد شد.
وی بیان کرد: دانشآموزان در قالب طرح دادرس آموزشهایی هفتگانە شامل پناهگیری، اطفاء حریق، چادرزنی، سیپیآر، ارزیابی مصدوم، بانداژ و پانسمان و حمل مصدوم را میآموزند تا در قالب ابتدایی بتوانند در حوادث کمک کننده و نجات دهنده باشند.
قوامی خاطرنشان کرد: یکی از فعالیتهای شاخصی که توسط جمعیت هلال احمر استان کردستان انجام شده است این است که بتوانیم به کمک کلیه دستگاههای امدادرسان طرحی را تحت عنوان طرح کاهش خطرپذیری و افزایش آمادگی در استان اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: این طرح در ۶ فاز پیش بینی شده که فاز ۱ تا ۴ آن درون جمعیتی و فاز ۵ و ۶ با همکاری جهاد دانشگاهی یا مراکز دانشگاهی انجام میشود.
قوامی اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح ضرورت ایجاد پایگاه محلات یا مراکز آمادگی تاب آوری برای کلیە محلات سطح استان است کە رسالت آن آموزشهای ویژه شامل کمکهای اولیه، اطفاء حریق، تریاژ و ... بە ۲۰ نفر از افراد است بە این منظور کە اگر حادثهای رخ داد تا رسیدن نیروهای امدادی در محلات افرادی باشند که کارهایی را در راستای پیشگیری و مقابلە با حوادث انجام دهند و این رسالت اصلی ما در خانههای هلالی و مراکز آمادگی و تاب آوری است.
اجرایی شدن طرح سجات در کردستان
وی اضافە کرد: همچنین یکی از کارهایی که در سطح استان پیشنهاد داده شدە و قرار است در سطح ملی اجرایی شود، طرحی است به نام طرح سجات که مخفف سفیر جوان آماده و تاب آور است.
قوامی در ادامە تصریح کرد: هلال احمر به واسطه گستردگی و تاثیر آن بر تسکین آلام انسان تقریباً هر کجا انسان دردمندی وجود داشته باشد در راستای کاهش آلام انسانی تلاش میکند.
وی اظهار کرد: طبق قانون، هلال احمر معین دولت است و در جایی که دولت نیاز بداند هلال احمر ورود میکند و از آنجایی کە مسئول رسیدگی به آسیبهای اجتماعی جامعه، سازمان بهزیستی است، اگر بهزیستی نیازمند همکاری باشد هلال احمر میتواند در قالب یک دستگاه کمک رسان یاریگر بهزیستی باشد، در غیر این صورت شخصاً خود نمیتواند، وارد عمل شود.
قوامی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم خانههای هلال و مراکز تاب آوری را به همکاری کلیه دستگاههای امدادرسان توسعه دهیم آنگاه در همه زمینهها میتوانیم یاریگر جامعە باشیم.
وی ادامە داد: یکی از مشکلات هلال احمر کمبود نیروی انسانی است و در حال حاضر تعداد کل نیروهای هلال احمر کشور به اندازه نیروهای آموزش و پرورش سروآباد هم نیست.
انتهای پیام
نظرات