به گزارش ایسنا، مخالفان مسلح سوریه هفته گذشته پس از پیشرویهای خود توانستند وارد پایتخت سوریه شوند و کنترل آن را بهدست بگیرند؛ اقدامی که موجب شد «بشار اسد» خاک سوریه را به مقصد مسکو ترک کند. در همین راستا، «محمد البشیر» که به عنوان رئیس دوره انتقالی سوریه تعیین شده بود، رسما ریاست دولت انتقالی این کشور را تا ماه مارس آینده بر عهده گرفت.
روزنامه «واشنگتن پست» در گزارشی با اشاره به وضعیت شهر «حلب» مینویسد: «در نواحی متروکه شرقی این شهر، ساکنان اگر بعد از تاریکی هوا بیرون بیایند به چراغ قوه نیاز خواهند داشت تا راه خود را از میان آوارهایی که هرگز پاکسازی نشدهاند، بیابند. این منطقه همچنین سالها به عنوان خط جبهه میان مخالفان مسلح سوریه و دولت این کشور بوده است.»
این رسانه آمریکایی در ادامه این گزارش آورده است: «همزمان با سقوط دولت سوریه، حلب درگیر تاریخ تجزیه و چند دستگی خود است. اینکه چگونه مردم میتوانند دوباره با هم در اینجا زندگی کنند، به تصمیمگیری درباره سرنوشت سوریه جدید کمک خواهد کرد.»
«مونا رحمو» شهروندی ۵۷ ساله در حلب در پاسخ به سوالی درباره آینده این شهر و سوریه گفت: «من نمیتوانم آینده را تشخیص دهم؛ آینده مبهم است. همه ما باید قادر به دیدن نور در انتهای تونل باشیم.»
ساکنان این شهر میگویند هشت سال پس از بیرون راندن مخالفان از حلب، سرعت سقوط شهر «تکاندهنده» بود.
مخالفان مسلح پس از پیشرویهای چند روز اخیر خود که ابتدا از حلب آغاز شد و به حماه رسید، از جنوب سوریه هم حرکت خود را به سمت دمشق آغاز کردند و صبح یکشنبه هشتم دسامبر (۱۸ آذر) وارد پایتخت سوریه شدند و کنترل آن را به دست گرفتند و به حکومت چندین ساله اسد پایان دادند.
وعده «هیئت تحریر الشام» برای ایجاد اتحاد میان مردم سوریه
روزنامه «واشنگتن پست» در ادامه این گزارش مینویسد: «حلب زمانی کانون اصلی قدرت کشور بود اما در حال حاضر اقتصاد هم در این شهر و هم شهرهای دیگر سوریه سقوط کرده است. اجارهها و قیمت نان افزایش یافته است. خیلیها بیکار هستند و بخشهایی از شهر هنوز توسط نیروهای کرد کنترل میشوند که خاکهای قرمز رنگی را در سرتاسر جادهها برای مشخص کردن قلمرو خود پخش کردهاند.»
«راحمو» در ادامه گفت: «هر جامعهای باید درباره آینده خود فکر کند. با این حال ترس اولیه نسبت به پیشروی نیروهای مخالف اسد جای خود را به مورد تازهای داده است.»
این روزنامه آمریکایی افزود: «نبرد حلب شهر را بر اساس خطوط اجتماعی و اقتصادی تقسیم کرد. شورشیان سکونتگاههای غیررسمی شرقی را که عمدتا کارگران روستایی بودند، در اختیار داشتند. در غرب تحت کنترل دولت هم محلههای مرفهتر و جوامع اقلیت بودند که قرنها در آنجا زندگی میکردند.»
«سعد نسان» رئیس تازه منصوب شده از سوی گروه «هیئت تحریر الشام» در امور حلب ادعا میکند: «ما میدانیم که همه باید در کنار هم زندگی کنیم. رژیم تلاش کرد از سال ۱۹۶۷ ما را چند دسته کند. آنها این کار را در هر شهر و روستا انجام دادند. آنها حتی جاسوسانی را میان خانوادههای قرار دادند. اما باید در کنار هم زندگی کنیم و این زمان خواهد برد.»
واشنگتن پست در پایان این گزارش مینویسد: «اینکه آیا مردم سوریه بهخصوص در حلب میتوانند پس از سقوط دولت بشار اسد دوباره کنار هم زندگی کنند، به آنها در سرنوشت سوریهای جدید کمک خواهد کرد.»
انتهای پیام
نظرات