• شنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403092417325
  • خبرنگار : 50184

مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه:

اورامانات باید در سطح جهانی معرفی شود

اورامانات باید در سطح جهانی معرفی شود

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی منطقه اورامانات برای برگزاری رویدادهای ملی و بین المللی تاکید کرد و گفت: انارانه پاوه از جمله این ظرفیت‌هاست که می‌تواند به برند منطقه تبدیل شود.

داریوش فرمانی در نشست پژوهشی پایگاه میراث جهانی منظر فرهنگی هورامان/ اورامانات به میزبانی شهرداری باینگان، اظهارکرد: برای ثبت جهانی منظر فرهنگی هورامان/ اورامانات زحمات و تلاش‌های فراوانی کشیده شده و  باید برای حفظ و صیانت از این مجموعه همه توان و ظرفیت خود را به کار بگیریم.

وی افزود: حفاظت از طبیعت، فرهنگ، گویش، لباس محلی و هر آنچه که به اورامانات هویت می‌بخشد یک وظیفه بسیار سنگین و لازم است که باید به عنوان بخشی از چالش‌های پیش‌ رو مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان گفت: مدیریت واحد با تاکید بر حفظ ارزش‌ها و با رویکرد توسعه اقتصادی منطقه به عنوان یک رویکرد اساسی باید در اولویت قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ثبت جهانی اورامانات تاثیرات اقتصادی بسیار خوبی در منطقه ایجاد کرده، افزود: اگر تعداد و کیفیت تاسیسات گردشگری قبل و بعد از ثبت جهانی را بررسی کنیم با یک تفاوت کاملآ محسوس و قابل توجه مواجه خواهیم شد.

فرمانی ادامه داد: یکی از از اتفاقاتی که در حوزه مدیریت منطقه باید رخ بدهد، تلاش برای تامین و جذب منابع مالی از فضای ملی و بین‌المللی به منظور توسعه منطقه و افزایش اقدامات پاسدارانه و حفاظتی است.

وی تصریح کرد: تضاد منافع دستگاه‌های اجرایی، ساخت و سازهای غی اصولی و تامین منابع سه چالش مدیریتی منطقه هستند که باید برای حل آن برنامه‌ریزی کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی استان افزود: تبلیغ و معرفی یکی دیگر از نیازهای منطقه است که باید علاوه بر سطح ملی، در سطح جهانی نیز معرفی شود.

وی در ادامه بر لزوم استفاده از ظرفیت فرهنگی منطقه جهانی هورامان/ اورامانات با برگزاری رویدادهای ملی و بین‌المللی اشاره کرد و گفت: رویدادهایی همچون انارانه می‌تواند به برند منطقه تبدیل شود.

سیف الله رنجبر مدیر پایگاه جهانی هورامان/ اورامانات در استان کرمانشاه نیز در این نشست با ارائه گزارشی از عملکرد یک ساله این پایگاه، اظهار کرد: برگزاری نشست‌های تخصصی، آیین جهانی افطار، پنجشنبه‌های قصه‌گویی با هدف آموزش نسل جوان، مرمت ساختمان بخشداری باینگان، مسیر گردشگری کلاش و لولم، قلاجی، مرمت مساجد تاریخی، گوردخمه روانسر و ... از جمله اقداماتی است که در منطقه انجام شده است.

وی افزود: توجه میراث ناملموس و فرهنگ آیینی منطقه در چهارچوب برگزاری رویدادهای گردشگری همچون جشنواره انار و برگزاری نمایشگاه‌های هورامان/ اورامانات شناسی و ... در منطقه مورد توجه قرار گرفته است.

رنجبر ادامه داد: ثبت ملی بناهای تاریخی، داشته‌های طبیعی و میراث ناملموس منطقه یکی دیگر از اقداماتی است که در دستور کار پایگاه قرار داشته است.

رنجبر در پایان گفت: همچنین برنامه‌ریزی برای رونق صنایع‌دستی منظر جهانی هورامان/ اورامانات نیز در این مدت با برگزاری دوره‌های متعدد آموزشی و برپایی نمایشگاه‌های صنایع‌دستی و اعزام هنرمندان به نمایشگاه‌های ملی  انجام شده است.

منظر جهانی هورامان/ اورامانات باید با میراث ناملموسش حفظ شود

پویا طالب‌نیا مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان/ اورامانات نیز در این نشست عنوان کرد: جوامع محلی، نقش ویژه‌ای در حفاظت و مدیریت مناظر فرهنگی منطقه جهانی هورامان/ اورامانات دارند.

وی افزود: فرهنگ زیست در هورامان که به حفظ محیط زیست و طبیعت منطقه منجر شده می‌تواند به یک الگوی جهانی تبدیل شود.

طالب نیا تصریح کرد: منظر فرهنگی هورامان یک منظر پویا است که باید برای حفظ این پویایی در آینده منطقه برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود.

وی با تاکید بر اینکه حفاظت از اصالت فرهنگی منطقه یک ضرورت است، گفت: استفاده از ظرفیت جامعه محلی با ایجاد اعتمادسازی و خلق اعتبار می‌تواند در این مسیر بهترین راهکار باشد.

مدیر پایگاه جهانی منظر فرهنگی هورامان/ اورامانات افزود: آموزش جامعه محلی و همراهی دستگاه‌های دولتی از جمله مواردی است که باید در دستور پایگاه برای صیانت از منطقه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه ثبت جهانی هورامان/اورامانات با مشارکت مردم انجام شد، اظهار کرد: در حوزه مشارکت مردم، هنرمندان، بزرگان و علمای منطقه و نخبگان حامی ما در راه ثبت جهانی بودند.

طالب‌نیا در پایان تاکید کرد: منظر جهانی هورامان / اورامانات را باید با استفاده از ظرفیت میراث ناملموسش حفظ کرد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha