• شنبه / ۲۴ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۳۰
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403092416958
  • خبرنگار : 50604

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان:

بهره‌وری از آب باران فرصتی برای ارتقای تاب آوری و سازگاری در برابر خشکسالی

بهره‌وری از آب باران فرصتی برای ارتقای تاب آوری و سازگاری در برابر خشکسالی

ایسنا/گلستان مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان گفت: دستیابی به روشهای موفق استفاده بهینه از آب باران و بهره‌وری از آن فرصتی برای حکمرانی مشارکتی، ارتقای تاب آوری و سازگاری در برابر تغییرات اقلیمی است.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان، امروز در سیزدهمین همایش ملی سامانه‌های سطوح آبگیر باران اظهار کرد: در استان گلستان علیرغم نزول سالانه به طور متوسط ۹ میلیارد مترمکعب باران، میزان پتانسیل آب کمتر از ۲.۵ میلیارد متر مکعب است و ما به دنبال آن هستیم که بخشی از آبی که بدون استفاده، از سطوح آبگیر باران تبخیر می‌شود را ذخیره و یا به آبخوانها تزریق کنیم و ضمن کاهش حجم سیلاب‌های شهری، از این آب به حساب نیامده بهره‌گیری کنیم.

وی بهره وری از آب باران را  فرصتی برای حکمرانی مشارکتی و ارتقای تاب آوری و سازگاری در برابر تغییرات اقلیمی دانست و  افزود: استان گلستان ۲ میلیون هکتار وسعت دارد و جمعیت استان حدود ۲ میلیون نفر است که یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در ۳۶ شهر این استان زندگی می کنند که جمعا ۱۸ هزار هکتار (کمتر از ۱ درصد وسعت استان) مساحت داشته و در معرض بحران‌هایی مانند سیلاب هستند.

حسینی تصریح کرد: استان گلستان، هم دارای کوهستان پرشیب وارتفاعات بالای ۳ هزار متر است و هم دشت آبرفتی و هم بیابان بادرفتی دارد و سیل ، زلزله ، خشکسالی ، ریزگرد و طوفان استان را تهدید می کند.

مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری گلستان گفت: از این ۵ بحران که در استان گلستان با آن مواجه هستیم سه مورد خشکسالی و سیل و ریزگرد به موضوع همایش سامانه های سطوح آبگیر مرتبط است و امیدوار هستیم با استفاده از یافته های این همایش بتوانیم اثرات منفی این بحران ها را در استان تخفیف دهیم و در استفاده بهینه از آب باران موفق تر تلاش کنیم.

وی بیان کرد: استان گلستان به لحاظ تاریخی سازه‌های جمع آوری آب باران موسوم به "لاری" را در خود دارد و باید بتوانیم ضمن احیای این سنت های پسندیده در بخش های مختلف ، از آبی که به قدر مناسب خداوند برای ما می فرستد ، ذخیره و تزریق کرده و باقی مانده آن را نیز مدیریت کنیم.

حسینی ضمن تقدیر از برگزاری چنین همایش ارزشمندی گفت: امید است با برگزاری چنین همایشی ذهن های ما آماده و برنامه های ما برای استفاده کاربردی و بهینه از آب باران شروع شود و شتاب گیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha