• پنجشنبه / ۲۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۱
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1403092216333
  • خبرنگار : 50627

بررسی و تبیین چالش های گردشگری سلامت در تبریز

بررسی و تبیین چالش های گردشگری سلامت در تبریز

ایسنا/آذربایجان شرقی همایش بررسی و تبیین چالش های گردشگری سلامت با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور و مسئولانی استانی در دانشکده داروسازی علوم پزشکی تبریز برگزار شد.

مرتضی محمدزاده، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان‌شرقی روز پنجشنبه ۲۲ آذرماه در این همایش با بیان اینکه فرصت طلایی گردشگری سلامت را از دست داده‌ایم، گفت: در تجارت بین‌المللی یکبار فرصت نصیب ما می‌شود که متاسفانه ما از فرصت گردشگری سلامت بهره‌مند نشدیم و با چارچوب و سیاست های قبلی هم‌نمی‌توانیم‌ به این امر دست پیدا کنیم.

وی از احیای گردشگری سلامت ابراز امیدواری کرد و گفت: ما با توجه به مزبت های نسبی از جمله وجود حاذق ترین پزشکان منطقه در ایران و بلکه در تبریز می‌توانیم دوباره فرصت گردشگری سلامت را بدست آوریم. 

وی دلیل از دست دادن فرصت های گذشته را نداشتن برنامه راهبردی برای ثروت افروزی دانست و گفت: ما در بحث سلامت فقط با درمان مواجه نیستیم بلکه حمل و نقل، اقامت، خوراک و خدمات متنوع نیز در آن تاثیر دارند.

محمدزاده به ظرفیت بالای خدمات درمانی استان تاکید کرد و گفت: ما اگر بتوانیم این مجموعه را یکجا و کامل داشته باشیم می‌توانیم توریسم گردشگری را احیا کنیم.

وی به اهمیت برندینگ در جوامع امروزی تاکید کرد و افزود: ما باید آسیب های عرصه توریسم گردشگری را بصورت دقیق و کامل احصا کرده و در راستای معرفی ظرفیت و پتانسیل های ویژه این صنعت برندینگ انجام دهیم.

وی تصریح کرد: یکی از دلایل اصلی ضعف ما در توسعه فردی ‌ و اجتماعی بوده که بستر های اجتماعی آماده نبوده است و همواره منافع فردی را بر منافع جمعی ترجیح داده‌ایم و اگر وارد برنامه‌ریزی برای این فرصت شدیم باید پیوست اجتماعی را درنظر بگیریم.

احمد حمزه‌زاده مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نیز در این مراسم با بیان اینکه آذربایجان شرقی از مسیر گردشگری تبدیل به مقصد و هدف گردشگری شده است، گفت: نزدیک به سه میلیون نفر از اول سال جاری در هتل های استان اقامت داشته‌اند که میانگین اشغال هتل ها در فصل تابستان ۱۴۰۳ نزدیک به ۹۵ درصد بوده است.

اقامت ۷۳ هزار توریست از ۶۳ کشور جهان در آذربایجان‌ شرقی 

وی ظرفیت های گردشگری استان را بسیار بالا دانست و گفت: با ثبت‌ جهانی چهار کاروانسرا، ژئوپارک ارس و روستای کندوان در فهرست آثار جهانی، آذربایجان شرقی در بسته سفر تورگردانان بین المللی قرار گرفته است که فرصتی بسیار مهم و بی نظیر است که در این راستا نیز از ابتدای امسال تاکنون تعداد ۷۳ هزار نفر گردشگر خارجی از ۶۳ کشور جهان در این استان اقامت کرده اند

وی از آقای دبیری، معاون پارلمانی رییس جمهور خواستار افزایش مراودات سیاسی با کشور آذربایجان شد و گفت: مردم جمهوری آذربایجان و خودمختار نخجوان در دهه ۹۰ برای درمان به استان و تبریز سفر می‌کردند که متاسفانه این آمار با شیوع کرونا و سپس تیرگی روابط سیاسی ایران و آذربایجان کاهش یافت و درصد حضور گردشگران سیر نزولی به خود گرفته است.

حمزه‌زاده اقدامات انجام شده در راستای ظرفیت گردشگری سلامت تشریح کرد و گفت: برگزاری تورهای آشنایی با فرهنگ آذربایجان، برگزاری و شرکت در نمایشگاه های بین‌المللی، ایجاد کمیته ارزیابی و کیفی‌سازی، صدور مجوز برای آژانس های خدمات مسافرتی، محتواسازی به هفت زبان دنیا برای بازاریابی در بازار های هدف کشور های حوزه قفقاز از جمله جمهوری آذربایجان، عراق، ترکیه، ارمنستان و گرجستان و برگزاری کانون نمایشگاه گردشگری که با استقبال خوبی همراه بود از جمله اقدامات اداره کل میراث‌فرهنگی و گردشگری در زمینه افزایش گردشگری سلامت است.

‎اصغر جعفری روحی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم، گردشگری سلامت را عاملی بر پیشرفت همه‌جانبه استان دانست و گفت: بحث گردشگری سلامت چند بعد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی دارد که باعث پیشرفت در بدنه اقتصادی، بهداشتی و درمانی استان می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت های عظیم گردشگری سلامت، آذربایجان شرقی را قطب گردشگری سلامت دانست و افزود: اقلیم بکر، فصول چهارگانه، دسترسی آسان به کشور های منطقه از جمله به کشور های ترکیه و ارمنستان، زیرساخت های درمانی بالفعل که باید بالقوه شوند، از جمله ظرفیت های این استان در گردشگری سلامت است.

وی از برگزیده شدن دو بیمارستان تبریز در رتبه بندی برترین بیماریتان های کشور خبر داد و گفت: برای اولین بار دو بیمارستان ولیعصر و محلاتی کلاشهر تبریز در رتبه‌بندی بهترین کیفیت بیمارستانی در کشور قرار گرفتند که پتانسیل زیادی در جذب توریسم گردشگری دارند.

 روحی به نگاه واقع‌بینانه، تمرکز بر افزایش زیرساخت های درمانی، هماهنگی با بخش خصوصی، تامین زیرساخت های بیمارستانی، تربیت نیروهای انسانی، هماهنگی میان بخش های مختلف در راستای افزایش توریسم گردشگری تاکید کرد و گفت: حضور آقای دبیری در معاونت پارلمانی ریاست جمهوری و آقای محمدزاده در معاونت سیاسی استانداری دو ظرفیت مهم برای پیشبرد اهداف این همایش است.

محسن درخشانی، دبیرکل این همایش نیز سلامت در این مراسم، برگزاری رویداد های اینچنینی را ظرفیت و بستری مهم برای همکاری های بین‌المللی دانست و گفت: برگزاری جلسات هماهنگی میان ۳۰ نهاد دولتی و اعزام تیم منتخب استان به کنسولکری اقلیم کردستان برای همکاری و ارتباط با این منطقه از جمله اقدامات در این همایش است.

وی از ارسال ۶۵۰ مقاله در دور اول و ۵۰۰ مقاله در دور دوم همایش های همیاری نهادهای انقلاب خبر داد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha