سید بصیر هاشمی امروز، ۲۱ آذرماه در آیین تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان فارس که به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد، با بیان اینکه با حوزه پژوهش آشنا هستم و مشکلات آن را میدانم، گفت: پژوهشها زمانی ارزش و اعتبار دارند که به سمت کاربردی شدن پیش روند و بتوانیم پژوهشها را مسئلهمحور کنیم.
وی با بیان اینکه در دانشگاه بخشی از کارهای پژوهشی ارائه پایاننامهها، مقالات و ارتقاء اساتید است، اظهار کرد: در واقعیت اگر پژوهش با صنعت ارتباط پیدا نکند و نتواند مسئلهای از مسائل کشور و جامعه را حل کند، شاید آنچنان ارزش و اعتباری نداشته باشد؛ هر چند در حوزه پزشکی معتقدیم که حتی اگر ۵ درصد از کارهای پژوهشی و فعالیتهای پژوهشی نتیجه بدهد، میتواند هزینههای حوزه پژوهش را جبران کند لذا در کار پژوهش، هزینه به هدر نخواهد رفت و میتواند بسیاری از مشکلات را حل کند.
هاشمی با اشاره به اینکه در حال حاضر علوم پزشکی ممکن است متفاوت از سایر دانشگاهها باشد، تصریح کرد: در سراسر کشور ۱۰ درصد از اعضای هیئت علمی دانشگاهها در دانشگاه علوم پزشکی فعالیت دارند ولی تولیدات علمی آنها حدود ۲۸ درصد است لذا فعالیتهای پژوهشی در حوزه علوم پزشکی قابل توجه است.
وی با تأکید بر اینکه از لحاظ رتبه علمی در جهان رتبه خوبی داریم، گفت: با اینکه در جهان از لحاظ علمی رتبه خوبی داریم اما کارهای پژوهشی که زیربنایی و فناورانه باشد و به سمت تولید محصول برود و در واقعیت جامعه نمود پیدا کند، کم است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد: پیشنهاد میدهم که همه دانشگاهها ارتباط و فعالیتهای بین بخشی را افزایش داده و توافقاتی انجام شود تا کارهای تحقیقاتی را به صورت مشترک پیش ببریم.
هاشمی در ادامه سخنان خود به مسئله اعتبارات پژوهشی و محدودیت آن در تمام دانشگاهها اشاره کرد و گفت: برخی مواقع پژوهش را با وجود تمام مشکلات آن تزیینی میدانند اما اگر آن را جدی نگیریم بعداً گرفتار مشکلات اساسی در آینده کشور خواهیم شد لذا پژوهش و اعتبارات پژوهشی را باید جدی گرفت.
وی ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی مصوبهای داریم که ۲ تا ۳ درصد از درآمدهای اختصاصی دانشگاه را باید به پژوهش اختصاص داد، این مورد را بیان میکنیم تا پژوهشگران مطالبهگری کنند و بتوانند با خیال راحت با منابع کافی پژوهشهای اساسی و کاربردی انجام دهند که هم به نفع مردم باشد و هم باعث سربلندی ایران شود.
انتهای پیام
نظرات