• چهارشنبه / ۲۱ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1403092115274
  • خبرنگار : 71429

دادگاه رسیدگی به شکایت خانواده شهدای واقعه تروریستی خاش از آمریکا برگزار شد

دادگاه رسیدگی به شکایت خانواده شهدای واقعه تروریستی خاش از آمریکا برگزار شد

دادگاه رسیدگی به شکایت خانواده شهدای واقعه تروریستی خاش از آمریکا برگزار شد.

به گزارش ایسنا، دادگاه رسیدگی به شکایت خانواده شهدای مدافع امنیت خاش - زاهدان از آمریکا (به دلیل حمایت این کشور از گروهک‌های تروریستی) صبح امروز (چهارشنبه) در شعبه ۵۵ دادگاه امور بین‌الملل با حضور خانواده شهدا برگزار شد.

در ابتدای جلسه دادگاه قاضی حسین‌زاده رئیس دادگاه با بیان اینکه این دادگاه به دادخواهی ۳۹ نفر نفر از خانواده های شهدا علیه ۳۲ تبعه خارجی با موضوع مطالبات خسارت مادی، معنوی و تبیین ناشی از جرح و شهادت توسط گروهک تروریستی تحت حمایت آمریکا برگزار شده است، گفت: دادگاه حاضر خود را صالح به استماع و رسیدگی به دادخواهی خانواده شهدای حادثه تروریستی خاش - زاهدان می‌داند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به جنایت‌های آمریکا و حمایت از گروهک‌های تروریستی، دولت و قوه قضائیه مکلف به استماع دادخواهان و تحت تعقیب کیفری قرار دادن آمریکا و سران آن است.

حسین زاده یادآور شد: بر اساس ماده یک قانون مسئولیت مدنی هرگونه تضییع و آسیب به حقوق قانونی و مشروع ایرانیان حتی خارج از گستره جغرافیایی ایران، می‌تواند موضوع رسیدگی در محاکم داخلی از حیث حقوقی قرار بگیرد. بر اساس ماده یک از قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه ایالات متحده آمریکا مصوب سال ۱۳۹۶، دولت و قوه قضاییه مکلف است تمام خسارت‌های ناشی از نقش آفرینی دولت آمریکا در منطقه علیه اتباع ایرانی را مورد استماع و رسیدگی قرار دهد.

وی اضافه کرد: همچنین با عنایت به قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم هرگونه تهدید و اقدام توسط دولت متخاصم اعم از دولت‌هایی که علیه ما مصونیت قضایی را نقض کردند، این دولت‌ها می‌توانند با دادخواهی اتباع ایران در محاکم داخلی مورد تعقیب قرار بگیرند. در کنار این قوانین اعلامیه جهانی حقوق بشر، منشور قانون ملل متحد و میثاق بین الملل حقوق مدنی و سیاسی هم به اتباع ایرانی اجازه می‌دهد که علیه دولت‌هایی که نسبت به تمامیت جسمی اتباع ایرانی اقدام کردند دادخواهی کنند. منشی دادگاه نسبت به ثبت مطالب و گفته‌های اظهارات اطراف دعوی اقدام کند.

در ادامه حسین صادق‌زاده وکیل خانواده‌های شهدا و جانبازان اقدام تروریستی جاده خاش به زاهدان گفت: دولت ایالات متحده‌ آمریکا و مسئولین، کارگزاران، نهادهای دولتی و خصوصی این کشور پس از انقلاب اسلامی و پیش از آن با انواع اقدامات خصمانه علیه مردم ایران مسبب شهادت هزاران تن شدند.

وی گفت: آمریکا از طریق گروهک تروریستی جیش العدل (به عنوان عامل خود)، در غروب روز ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ اتوبوس حامل تعدادی از نیروهای سپاه پاسداران را پس از اتمام مأموریت مرزبانی و در حال بازگشت مشارالیهم به منزل، مورد حمله‌ انتحاری قرار داد که منجر به شهادت ۲۷ نفر و زخمی شدن ۱۲تن دیگر شد.

صادق‌زاده خاطرنشان کرد: این اقدام تروریستی در حالی شکل گرفت که نیروهای سپاه پاسداران در حال جنگ نبودند و گروهک تروریستی جیش‌العدل نیز با انتشار بیانیه‌ای در کانال تلگرامی خود مسئولیت این انفجار را پذیرفت. دولت ایالات متحده آمریکا، یکی از دولت‌های ایجادکننده، پرورش دهنده و تقویت کننده‌ تروریسم در جهان بوده است. این دولت در طول صدسال گذشته، در منطقه غرب آسیا با هدف سلطه بر منابع اقتصادی و مالی و استثمار مردم منطقه، حضور غیرمشروع و غیر قانونی داشته است. بر هیچ کس پوشیده نیست که دولت ایالات متحده آمریکا به منظور تحقق اهدافش، دست به هر اقدام غیرانسانی و غیر قانونی می‌زند. یکی از شیوه‌های این دولت برای حضور دائمی در منطقه و مقابله با مخالفان حضور غیرقانونی‌اش، ایجاد، حمایت و تقویت گروه‌های تروریستی به منظور رعب و وحشت میان مردم عادی، بی ثباتی و ناامنی و مقابله با مردم منطقه توسط این گروه‌های تروریستی است.

وی خاطرنشان کرد: دولت آمریکا با ایجاد و تقویت گروهک‌های تروریستی و حمایت به صورت نیابتی باعت شهادت ۱۷ هزار نفر از اتباع ایرانی شده است.

وکیل خانواده شهدا در ادامه از قاضی دادگاه خواست که به عنوان یکی از ادله مطروحه توسط خواهان‌، فیلم کوتاهی به منظور تنویر افکار عمومی به نمایش گذاشته شود.

قاضی حسین زاده رییس شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی ویژه امور بین‌الملل پس از پخش فیلم در دادگاه دستور داد که اظهارات ریگی مبنی بر اقرار مقرون به واقع به دلیل اینکه بیان می‌کند ما هدفمان ایران است، پیاده سازی شود و همراه با CD به دادگاه ارائه شود. موضوع حادثه نیز شهادت ۲۷ جوان و مجروحیت ۱۲نفر در حادثه تروریستی که در جاده خاش زاهدان برای مدافعان امنیت ما رخ داده می باشد.

وکیل خانواده شهدا در ادامه گفت: ۷۰۰ کیلوگرم تی‌ان‌تی به یک دستگاه خودرو پژو ۴۰۵ سربی رنگ بار شده بود و با برخورد به این اتوبوس تمام اتوبوس از یکدیگر جدا شده بود و در این واقعه ۱۲ جانباز گرانقدر داشت که در جلسه دادگاه حضور دارند.

محمود دهقان یکی از جانبازان در این واقعه از ناحیه چشم، سر، دست، پا دچار ضایعه شده بود، به عنوان یکی از ادله و خواهان پرونده در جایگاه حاضر شد. محمود دهقان شاهد اول حادثه تروریستی خاش زاهدان با حضور در جایگاه گفت: این جلسه برای رسیدگی به پرونده جنایتکاران بشری که امنیت مردم ایران را نشانه گرفته‌اند، برگزار شده است. این جنایتکاران با کشتن سربازان در مرزهای ایران اسلامی قصد ناامنی و آشوب و درگیری و از بین بردن اقتصاد و آرامش کشور را دارند. خودرو انتحاری گروهک جیش الظلم به اتوبوس ما نزدیک شد و با برخورد به اتوبوس باعث انفجار شد که در این حادثه ۲۷ نفر از رزمندگان سپاه شهید و ۱۲ نفر دیگر مجروح و به درجه جانبازی نائل شدند.

وی افزود: آمریکایی‌ها با به وجود آوردن گروهک‌هایی در اطراف مرزهای ما از جمله گروهک جندالله به رهبری عبدالمالک ریگی و جیش الظلم به رهبری برادر ریگی در آن سوی مرزهای ایران و با حمایت‌های مالی، اطلاعاتی، تاسیسات نظامی، اسلحه، مهمات و آموزش بمب‌های دست ساز و انتحاری قصد ضربه زدن به امنیت کشور ایران را دارند و داشتند. آمریکایی‌ها هر کجا که باشند ناامنی ایجاد می‌کنند و این در سراسر جهان به وضوح مشخص است و تمام جهان شاهد این موضوع هستند که در آن طرف مرزهای ایران نیز به همین قصد چنین اقداماتی را انجام می‌دهند که با هوشیاری نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و جوانان جان بر کف این اهداف و خصومت‌ها تا حد زیادی خنثی شده است.

دهقان افزود: با توجه به دادخواست تنظیمی توسط وکیل این پرونده و همچنین با توجه به جنایت‌های آمریکایی‌ها در تشکیل و حمایت‌های مالی و تسهیلاتی و اطلاعاتی از گروهک جیش الظلم و اقدام علیه امنیت ملی کشور در به شهادت رساندن ۲۷ نفر از مرزبان‌ها و ۱۲ نفر از جانبازان از ریاست دادگاه خواستاریم که دستورات و حکم لازم را صادر کنید؛ چرا که ۳۹ نفر یعنی ۳۹ خانواده و ۳۹ خانواده یعنی شهری و شهری یعنی کشوری را دچار آسیب کردند و اثرات مخرب این اقدام تروریستی هر چقدر که می‌گذرد بیشتر می‌شود.

وی ادامه داد: ملت عزیز ایران بنده جانباز ۷۰ درصد توان خود را از دست داده‌ام. پا و چشم من در مرزهای ایران جا گذاشته شده تا کسی چشم طمع به این کشور نداشته باشد.

قاضی از شاهد اول پرسید در مورد حادثه توضیح مختصری ارائه کنید. این شاهد حادثه تروریستی خاش زاهدان گفت: در تاریخ ۱۱ بهمن ماه در منطقه مرزی سیستان و بلوچستان قرار گرفتیم و در تاریخ ۲۷ قرار بود که به اصفهان بازگردیم و جایگزین ما نیز نیروهایی آمدند. از منطقه مرزی تا سراوان حدود ۲۰۰ کیلومتر را برگشته بودیم. لباس‌ها و اسلحه خود را درآورده بودیم و در حال استراحت به شهر خود باز می‌گشتیم که در نزدیکی خاش زاهدان خودرویی به ما نزدیک شد و سمت چپ ما سبقت گرفت و به جلوی اتوبوس آمد و در چند ثانیه سرعت ما را گرفت و لحظه‌ای که اتوبوس خواست از پژو ۴۰۵ سبقت بگیرد از سمت راست پژو خود را به اتوبوس زد و منفجر شد و در لحظه ۲۷ نفر از عزیزان شهید و ۱۲ نفر مجروح شدند.

در ادامه جلسه دادگاه، زهرا یادگار صالحی همسر شهید علی خادم از شهدای حادثه تروریستی زاهدان با حضور در جایگاه گفت: زمانی که همسرم به شهادت رسید، فرزندانم در سنین بسیار حساسی بودند و زندگی آرام و بدون دغدغه‌ای داشتیم. شهید خادم برای من همسر مهربان و برای فرزندانش پدری دلسوز بود ولی دشمنان این مرز و بوم مدت‌ها نقشه کشیدند و سرانجام دستان کثیف خود را به خون پاک و مطهر عزیزان ما آغشته کردند. رسالت عزیزان پاسدار ما مرزبانی و حفظ آرامش و امنیت برای مردم کشور بود، اما دشمنان ایران مخصوصاً آمریکا و رژیم کودک‌کش اسرائیل با همدستی گروهک‌های تروریستی بارها و بارها به حریم امن کشور تجاوز کردند.

وی افزود: در روز ۲۴ بهمن ماه سال ۱۳۹۷ یک بار دیگر خوی وحشی‌گری و رفتار دردمنشانه خود را به دنیا نشان دادند و ثابت کردن که از انسانیت بویی نبردند. گروهک تروریستی جیش العدل جنایت‌های بسیاری را در منطقه انجام داده و می‌دهد. عزیزان ما را ناجوانمردانه غافلگیرانه کردند و در یک حمله انتحاری ۲۷ نفر از آنها را به شهادت رساندند، آن هم در حالی که این عزیزان پس از یک دوره ماموریت کاری و زمانی که به خانه باز می‌گشتند و بدون هیچ دفاعی بودند به شهادت رسیدند.

در ادامه جلسه دادگاه، ابوذر براتی جانباز دیگر حادثه تروریستی خاش زاهدان اظهار کرد: پس از اینکه داعش در سوریه و عراق ضعیف شد، دولت آمریکا تصمیم گرفت اعضای این گروهک را در مرزهای شرقی کشور مستقر کند و همان داعشی‌های سابق با نام‌ها و عناوین جدید می‌خواستند اقداماتی را در منطقه انجام دهند و ما باید با آنها مقابله می‌کردیم. جدایی من از خانواده برای مقابله با این عناصر بسیار سخت بود و دخترم در نبود من تب می‌کرد.

وی افزود: امروز حقوق بشر بازیچه دست کشورهای ظالم و زورگوست، اما مردم دنیا امروز آگاه شده و در برابر کشتار وحشیانه رژیم منحوس صهیونیستی در غزه که با کمک تسلیحاتی آمریکا انجام می‌شود، قیام کردند. آمریکا سال‌ها به دنبال دشمنی با ملت ما بود و به همین دلیل از گروه‌های تجزیه طلب در شرق و غرب کشور حمایت مالی و تسلیحاتی می‌کرد. از نمونه این گروهک‌ها می‌توان به گروه‌های تروریستی جندالله و جیش العدل اشاره کرد.

وی یادآور شد: در یکی از روزهای زمستان و پس از پایان دوره ماموریت در مرزهای شرق کشور در راه برگشت به منزل بودیم که مورد حمله گروهک جیش ظلم قرار گرفتیم. به علت شدت جراحات و سوختگی در ناحیه صورت تا مدت‌ها دخترم نمی توانست به من نگاه کند این اتفاق ضربه روحی سختی را به او وارد کرد. سوال من این است مگر گناه من و هم‌رزمانم چه بود؟ آیا کمک به مردم منطقه محروم بلوچستان جرم است؟

وی اضافه کرد: در زمانی که در این منطقه بودیم یک بیمارستان صحرایی دایر کردیم و حتی مردم روستاهای داخل خاک پاکستان که فاصله کمی با مرز ما داشتند با هماهنگی برای انجام کارهای درمانی خود به این بیمارستان مراجعه می‌کردند. همچنین با کمک خیرین و هزینه همکارانم اقلام مورد نیاز برای نیازمندان منطقه را تهیه می کردیم و به آنها تحویل می‌دادیم. به منظور رفع محرومیت اردوهای جهادی زیادی در منطقه برگزار و اقدامات عمرانی زیادی در منطقه انجام شد. همکاران ما در گردان مهندسی جاده‌های خاکی آنجا را زیرسازی می‌کردند تا مردم منطقه از آن استفاده کنند. هرچند ما برای تامین امنیت مرزها رفته بودیم، اما عاشقانه به مردم خدمت می‌کردیم. نیروهای نظامی ما در هر کجای دنیا برای حفظ امنیت مردم و کشور جان خود را فدا می‌کنند، چون برای این کار سوگند یاد کردند و این حادثه نمونه‌ای از پایبندی ما به این سوگند بود.

در ادامه پدر شهید سید ثارالله موسوی گفت: شهید یک زندگی آرام و سراسر عشق و محبت داشتند و کنار خانواده با صمیمیت زندگی می‌کردند. دارای ۳ فرزند بودند که سومین فرزند در روز تشییع پیکر شهید، ۱۱ ماهه بود. بسیار پرتلاش و پرکار بود و به انواع و اقسام کارها تسلط داشت. قبل از غروب آفتاب بیست و چهارم بهمن ماه با پسرم تماس گرفتم و گفتم کجا هستید که گفت ما از منطقه خیلی دور شدیم و در نزدیکی زاهدان هستیم و ان‌شاالله فردا به کاشان می‌رسیم، اما این حادثه به قدری سنگین بود که مسئولین گفتند تا شعاع ۱۰۰ متری این انفجار تکه های بدن این عزیزان را جمع آوری می‌کردند. این حادثه اثرات روحی بدی روی همه گذاشت.

وی افزود: این عزیزان برای برقراری امنیت کشور رفته بودند و بیش از ۲۰۰ کیلومتر از منطقه مرزی دور شده بودند و با لباس شخصی بدون هیچ گونه لباسی توسط این گروهک آمریکایی جندالشیطان، شهید و جانباز شدند. آمریکا، چون توان رویارویی مستقیم با این عزیزان را نداشت ناجوانمردانه در مسیر بازگشت به این عزیزان حمله کرد و این جنایت را مرتکب شدند.

پدر شهید سید ثارالله موسوی از شهدای حادثه تروریستی زاهدان گفت: تقاضا رسیدگی کامل از لحاظ مادی و معنوی و همچنین محکومیت این جنایتکاران که سردمدار اصلی آنها آمریکا است را داریم.

ادامه دارد

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha