مهران محمدی ۲۰ آذر در مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان در دانشکده منابع طبیعی و کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: مسابقات و رویدادهایی که در جهاد دانشگاهی برگزار می شود مدیون همکاری مسئولین فرهنگی دانشگاه محقق اردبیلی است.
وی با اشاره به راه اندازی سازمان دانشجویان در جهاد دانشگاهی استان اردبیل افزود: هدایت این سازمان به دانشجویان واگذار شده است و این عزیزان موفق شدند تا کنون نسبت به راه اندازی ۹ کانون دانشجویی در حوزه های مختلف اقدام کنند و برنامه های فاخر فرهنگی توسط این کانون ها انجام شده است.
مدیر مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی استان اردبیل با اشاره به حضور اساتید از دانشگاه های مختلف استان به عنوان هیئت داوران این دوره از مسابقات اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در ترکیب هیئت داوران تلاش کرده است تا از همه دانشگاه ها اساتید داشته باشد و دانشجویان مطمئن باشند که هیچ توصیه ای برای هیچ تیمی به داوران صورت نگرفته است و سوگیری در تصمیم گیری داوران به هیچ عنوان وجود نخواهد داشت.
محمدی افزود: تجربه دوره های گذشته نشان داده است که تیم های منتخب تیم های قوی هستند که به مرحله کشوری راه خواهند یافت.
وی گفت: ارائه آمار در آداب و مناظره بسیار مهم و موثق است و گروه ها بایستی به این امر توجه و حساسیت داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ارائه آزادانه نظرات دستاورد مناظرات دانشجویی است، افزود: جمع تعاملی، ارائه نظر، فکر و ایده و نحوه ارائه در این دوره از مسابقات حائز اهمیت است و دانشجویان بایستی از بستر تعاملی و ارتباطی نهایت استفاده را بکنند.
مدیر مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی استان اردبیل افزود: امتیاز داوران بر اساس زبان بدن، گویش، نحوه بیان و ارائه خواهد بود و بر آن اساس دانشجویان نتیجه لازم را کسب خواهند کرد.
وی افزود: به زودی کتاب «فن مناظره و بیان» تالیف آیت الله سید حسن عاملی در قالب طرح ملی فصل سخن تقدیم اهالی فرهنگ و هنر استان خواهد شد.
محمدی با اشاره به فعالیت های جهاد دانشگاهی استان اردبیل اظهار کرد: برگزاری دوره های مختلف آموزشی در مراکز سه گانه ، انجام مسابقه ارائه سه دقیقه ای، انجام کارهای پژوهشی در حوزه پژوهش و نشر و چاپ کتاب در انتشارات کتاب جهاد دانشگاهی از جمله بخش هایی است که دانشجویان می تواند از آن استفاده کنند. در بخش انتشارات کتاب نیز تاکنون ۳۰۰ عنوان کتاب علمی با داوری چند مرحله ای انجام شده است و ۳ عنوان کتاب جدید نیز چاپ و نشر خواهد شد.
وی تاکید کرد: فضای تعامل، حضور و کار در جهاد دانشگاهی برای دانشجویان فراهم است.
در ادامه حمیده شهبازی، دبیر اجرایی سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان استان اردبیل با اشاره به پیشینه برگزاری مسابقات مناظره دانشجویی در سطح کشور گفت: تاکنون ۱۲ دوره این مسابقه در کشور برگزار شده که امسال مرحله استانی سیزدهمین دوره این مسابقات در استان برگزار خواهد شد.
شهبازی گفت: مسابقات مناظره دانشجویان از سال ۱۳۹۰ شروع شده است و در عمل از سال ۱۳۹۱ فعالیت اجرایی خود را شروع کرده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۲ گروه از دانشگاه های مختلف استان در این دوره از مسابقات حضور دارند، افزود: هشت تیم از دانشگاه محقق اردبیلی، هفت تیم از دانشگاه فرهنگیان، دو تیم از دانشگاه علوم پزشکی، دو تیم از دانشگاه پیام نور و دو تیم از دانشگاه آزاد گروه های شرکت کننده در این مسابقات هستند.
شهبازی افزود: از بین این گروه ها سه تیم منتخب استانی خواهد بود که دو تیم به عنوان برگزیده و یک تیم به عنوان تیم اخلاق برگزیده خواهد شد، همچنین از بین گروه های شرکت کننده دو تیم به مرحله کشوری که اردیبهشت سال آینده در تهران برگزار خواهد شد راه خواهد یافت.
دبیر اجرایی سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان استان اردبیل افزود: در این دوره از مسابقات از حضور ارزشمند ۹نفر از اساتید دانشگاه های مختلف استان به عنوان داور استفاده شده است و این مسابقات به مدت پنج روز از امروز تا بیست و پنج آذر ادامه خواهد یافت.
شهبازی نکات لازم در مناظره برای کسب امتیاز از سوی داوران از جمله خوب شنیدن، تحمل آرا مخالف، مستدل و منطقی بودن و اخلاق را به دانشجویان گوشزد کرد و گفت: هدف مسابقات مناظره برد و باخت نیست. همه افرادی که در این مسابقات شرکت میکنند برنده هستند چون این توانایی را در خود دیدهاند که نگاه خود را مطرح کنند و به مناظره بپردازند. این مهمترین چیزی است که مطرح است و اینکه چه تیمی صعود میکند و کدام تیم باز میماند اجتناب ناپذیر است و به حساب برد و باخت به آن نگاه نکنید.
در ادامه دکتر عباس فنی اصل، معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی از نعمات انقلاب اسلامی است و امام خمینی(ره) در آن دوره احساس کردند که جاهایی در سیستم دانشگاه و اجرایی خالی است که باید توسط ارگان هایی پوشش داده شود و جهاد دانشگاهی در آن راستا راه اندازی شد که دارای افراد جهادی و متعهد است که با اجرای برنامه های فاخر در خدمت دانشجویان می باشد.
فنی اصل ادامه داد: در سوره الرحمن قرآن کریم آمده است «علم الانسان علمه البیان» مهم ترین خصلت انسانی در سخن گفتن و بیان است. اهمیت کلام و سخن و نحوه سخن گفتن با همدیگر موردی است که همه باید آن را یاد بگیریم و بدانیم که در چه جاهایی باید سخن خوب گفت و در چه جاهایی باید سکوت کرد. جاهایی که سخن، قلم و کلام است نیاز به جنگ نیست. بزرگترین معجزه الهی سخن است.
وی بیان کرد: ائمه اطهار ما به ارائه مناظره و سخن و حل مشکلات از طریق گفتگو تاکید داشتند. مناظره از نیازهای جامعه ما است و مسلما افکار و نظرات متعدد می باشد فلذا با استفاده از گفتگو می توان به نقطه نظرات مشترک رسید.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: برنامه های متنوع فرهنگی از جمله کرسی های آزاداندیشی و تریبون های آزاد که در دانشگاه برگزار می شود می تواند در این راستا در توسعه فرهنگ گفتگو در بین دانشجویان حائز اهمیت باشد. باید شیوه مناظره را بدانیم چرا که بسیاری از اختلافات جامعه ناشی از عدم مناظره صحیح ، عدم آگاهی و بعضا نامناسب سخن گفتن است.
در ادامه حجت الاسلام مصلح نیا نماینده نهاد رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: هنرمند کسی است که زبان خدا و مردم را می داند و با هنر خود زبان خدا را به نحو شیوا و بیان ساده به مردم بازگو می کند.
وی ادامه داد: رسیدن به این هنر راهش این است که با همدیگر مناظره خوب و مفید داشته باشیم و با گفتگو و عدم تخریب و تفریق یکدیگر بتوانیم در مسیر صعود انسانی به سوی خداوند گام برداریم. داشتن گوش شنوا و گوش دادن شخصیت انسان را بزرگ می کند و سخن گفتن خوب انسان را والا مقام می کند.
حجت الاسلام مصلح نیا افزود: به برکت انقلاب اسلامی استقلال در این مملکت شکل گرفته است و هم اکنون نیازمند این هستیم که آزادی در همه عرصه ها به طریق صحیح اتفاق بیفتد.
در ادامه این مراسم ، به دعوت رئیس جلسه ، گروههای شرکت کننده در جایگاه موافق و مخالف قرار گرفتند و مسابقات به طور رسمی آغاز شد.
انتهای پیام
نظرات