به گزارش ایسنا، ترویج مطالعات دانشگاهی در حوزه اقلیتها و اقوام، توسعه پژوهش در سطح داخلی و بین المللی در خصوص حقوق اقلیتها، برگزاری دورههای آموزشی، همایشهای علمی، حمایت از انتشار پایان نامهها، کتب و مقالات اساتید و پژوهشگران در حوزه حقوق اقوام و اقلیتها و حضور در مجامع منطقهای و بین المللی از جمله اهداف تاسیس مرکز پژوهشی حقوقی اقلیتها است.
فعالیت «مرکز پژوهشی حقوق اقلیتها» در سه سطح ملی، منطقهای و بین المللی هدف گذاری شده است.
مهدی نورایی سرپرست معاونت علمی مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر و مدیرگروه حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی طی سخنانی در این مراسم، با تاکید بر اهمیت حقوق اقوام و اقلیتها، گفت: جمهوری اسلامی ایران از آغاز فعالیت خود با تاکید امام خمینی (ره) توجه به مسئله اقلیتها داشته است. در زمان اولین انتخابات ایران این مسئله مورد توجه بود که حتما نمایندگان اقلیتها نیز در مجلس حضور داشته باشند و این اتفاق نیز صورت گرفت. در مجلس شورای اسلامی ۵ نماینده از اقلیتهای دینی داریم. صیانت از حقوق همه مردم ایران باید در دستورکار قانونگذار قرار گیرد و اهمیت ویژهای به آن داده شود. خوشحال هستیم در جامعهای زندگی میکنیم که نسبت به این مسئله بیتفاوت نبوده است.
وی افزود: قبل از ایجاد این مرکز، حسرت میخوردم که چرا با توجه به این که در بسیاری از کشورها مراکز حقوق اقلیتها وجود دارد، در کشور ما جای آن خالی است. خوشبختانه با کمک همکاران این مرکز تأسیس شد و یک سایت دو زبانه نیز ما ایجاد کردیم.
کاظمی رییس مرکز پژوهشی حقوق اقلیتها نیز با اشاره به همزیستی هزاران ساله اقلیتها و اقوام در ایران و لزوم ترویج الگوی ایرانی اسلامی در این خصوص و همچنین کنشگری علمی و حقوقی کشورمان در عرصه مطالعات اقلیتها در سطوح منطقهای و بین المللی، گفت: علیرغم میراث غنی تاریخی کشورمان در این زمینه و دستاوردهای فراوان، در زمینه مطالعات حقوقی درخصوص اقلیتها خلاء وجود داشت. مرکز پژوهشی حقوق اقلیتها به منظور ترویج مطالعات علمی و دانشگاهی پیرامون اقلیتها و اقوام به ابتکار تعدادی از اساتید دانشگاههای ایران در حوزه حقوق بین الملل و مشارکت نمایندگانی از اقلیتها و اقوام تأسیس شد. این مرکز پس از طی مراحل علمی، دانشگاهی و اداری لازم و کسب استانداردهای مورد نیاز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مجوز فعالیت دریافت کرده است.
باقر انصاری دستیار معاون حقوقی رئیسجمهور در ادامه مراسم ضمن تشکر از کسانی که در دفاع از حقوق بشر و کرامت انسانی تلاش میکنند، گفت: روز جهانی حقوق بشر روز بزرگی است و موضوع حقوق اقلیتها از ابتدا تاکنون یکی از چالشبرانگیزترین موضوعهای حقوق بشر بوده است. در سطح بینالمللی به اندازهای که به حقوق فردی توجه میشود، به حقوق اقلیتها توجه نشده است.
وی افزود: حقوق بشر دو رکن دارد، یکی هنجارها مانند اعلامیههای جهانی و میثاقها و رکن دیگر، سازوکار نظارت و اجرای آن است. دولتی میتواند ادعا کند که به حقوق بشر پایبند است که از هر دو رکن تبعیت کند.
انتهای پیام
نظرات