علیرضا عبداللهزاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بنابر گزارشها، حدود ۳۰ سنگ قبر مربوط به دوره صفویه، در قبرستان قدیمی روستای استرک شناسایی شده که برخی از آنها در وضعیت نامطلوبی قرار داشت که با جلب مشارکت دهیاری و هیات امنای این زیارتگاه، این سنگ نوشتههای تاریخی ساماندهی شد.
وی افزود: سنگ قبرها، از مهمترین نقشهایی است که نسبت به برخی مظاهر فرهنگی، ماندگاری بیشتری دارند و میتواند سند بخشی از آداب و رسوم مردم هر سرزمین باشند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، افزود: برخی از این سنگنوشتهها، علاوه بر حکاکی آیههای قرآنی، شامل شعر و متنهایی با هدف معرفی شخصیت و شغل متوفی است که از مهمترین نقوش سنگهای قبور ایرانیان بوده است.
عبدالله زاده تصریح کرد: جوشقان، یک روستای باستانی در کنار تپههای سنگی است که از دیرباز محل استخراج سنگ بوده است و سنگقبرهای قدی بزرگ آن، از حیث تاریخی، هنری و محتوای فرهنگی و اجتماعی دارای ارزش است.
وی گفت: کتیبههای سنگی شامل محتوای دینی است که بیشتر آنها، شعار شیعی صلوات کبیره است و سنگها نشان میدهد که معیشت اهالی جوشقان، تحت تأثیر صنعت سنگتراشی بوده و صاحب تعدادی از قبرها، سنگتراش یا از خاندان سنگتراش بودهاند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کاشان، افزود: متروکه بودن قبرستان روستای استرک، فرصتی برای سرقت برخی از این سنگها بود که بهمنظور نگهداری آنها، سنگ نوشتهها جمعآوری و به آستان امامزاده قاسم(ع) این روستا منتقل شده است.
انتهای پیام
نظرات