به گزارش ایسنا، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید مدعی شد که ایالات متحده هر کاری که میتوانست، انجام داد تا سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته از جمله جتهای جنگنده اف-۱۶ را در اختیار اوکراین قرار دهد اما تعداد خلبانهای ارتش این کشور برای کار با آنها کافی نیست.
او که در «مجمع دفاع ملی ریگان در سال ۲۰۲۴» صبحت میکرد، همچنین اتهامات مبنی بر اینکه کمکهای نظامی ارسال شده به کییف توسط دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا خیلی کم و دیر انجام شده را رد کرد. سالیوان تاکید کرد که برعکس، اوکراین به لطف ایالات متحده تا حد امکان سلاح دریافت کرده است.
مقام ارشد کاخ سفید خاطرنشان کرد: وقتی صحبت از اف-۱۶ به میان میآید، رئیس جمهور بایدن در ماه مه گذشته مجوز ارسال این جنگنده را به اوکراین صادر کرد. اکنون دسامبر ۲۰۲۴ است و ما تعداد محدودی خلبان را آموزش دادهایم، نه به این دلیل که برای آموزش آنها آماده نیستیم - تا جایی که ممکن است ما هستیم - بلکه به این دلیل که اوکراینیها خلبان کافی برای آموزش ندارند تا توانایی کامل اف-۱۶ها را به موقع به کار گیرند.
بنابر گزارش شبکه راشا تودی، اعضای اروپایی ناتو جتهای ساخت ایالات متحده را با مجوز واشنگتن به کییف اعطا کردهاند که در مجموع ۶۰ مورد توسط چندین کشور انتقال داده شده است. به گفته ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، آخرین سری از این جنگندهها هفته گذشته از دانمارک وارد اوکراین شد.
برخی از حامیان اوکراین تجهیز این کشور به اف-۱۶ها را بهعنوان «تغییر دهنده بازی» تبلیغ کردند. دست کم یک اف-۱۶ در اولین استقرار جنگی در اواخر اوت از دست رفت که مقامات اوکراینی آن را خطای خلبان عنوان کردند.
خلبانان اوکراینی آموزش استفاده از اف-۱۶ را در ایالات متحده، دانمارک و رومانی دریافت کردند. گزارش شده است که حادثه مرگبار سقوط اف 16 باعث شد برخی از مقامات آمریکایی تعجیل کییف برای به کار گیری این جتها را زیر سوال ببرند. روزنامه وال استریت ژورنال در سپتامبر نوشت که این برنامه برای اوکراینیها در مقایسه با آنچه که خریداران خارجی معمولاً دریافت میکنند، به دلیل شرایط زمان جنگ محدود است.
برخی از مقامات در کییف پیشتر نسبت به آنچه آنها ادعا میکردند بهانهای از سوی ایالات متحده برای ثبت نام نکردن خلبانان بیشتر در برنامه آموزشی است، ابراز ناامیدی کرده بودند. الکساندرا اوستینوا، رئیس کمیسیون تدارکات تسلیحات در پارلمان اوکراین در ماه ژوئن ادعا کرد که واشنگتن کانالهای آموزش را به دلایل سیاسی مسدود میکند.
مسکو معتقد است که هیچ مقدار تسلیحات غربی نمیتواند نتیجه نهایی جنگ اوکراین را تغییر دهد. مقامات روسی استدلال میکنند که آمریکا و متحدانش در حال نبرد در یک جنگ نیابتی علیه روسیه هستند و از اوکراینیها به عنوان هدف گلولهها استفاده میکنند.
انتهای پیام
نظرات