• شنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۶:۵۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1403091712236
  • خبرنگار : 71661

دومین محموله اف-۱۶ها به اوکراین رسید

دومین محموله اف-۱۶ها به اوکراین رسید

رئیس‌جمهور اوکراین امروز (شنبه) از دریافت دومین سری از جنگنده‌های اف-16 ساخت آمریکا خبر داد.

به گزارش ایسنا، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که این کشور دومین سری از جنگنده‌های آمریکایی اف-۱۶ را از دانمارک دریافت کرده است.

او با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «دومین محموله اف-۱۶ها همین حالا از دانمارک به اوکراین رسید. این نشان‌دهنده سردمداری در دفاع از انسان‌هاست و دانمارک را متمایز کرده است.»

نخستین محموله‌ از این جنگنده‌ها در تابستان سال جاری به اوکراین تحویل داده شد و در آن زمان رسانه‌ها گزارش دادند که کی‌یف تنها ۱۰ فروند اف-۱۶ دریافت کرده است. تعداد جنگنده‌های محموله دوم که امروز به اوکراین تحویل داده شده است، مشخص نیست.

«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا که در آغاز جنگ اوکراین با ارسال ادوات سنگین مانند جنگنده به کی‌یف مخالف بود، بالاخره با فشارهای فراوان دولت اوکراین، مجوز ارسال جنگنده‌های اف-۱۶ را صادر کرد. ایالات متحده که نگران تشدید تنش‌ها با روسیه است، اعلام کرده که مستقیماً جنگنده‌ای به اوکراین نمی‌فرستد، بلکه به کشورهای اروپایی که در گذشته این جنگنده‌ها را از آمریکا خریده‌اند، اجازه می‌دهد اف-۱۶های خود را به کی‌یف ارسال کنند.

ازآنجاکه این جنگنده‌ها ساخت ایالات متحده هستند و واشنگتن آن‌ها را به دانمارک و هلند فروخته، این کشورها برای ارسال جنگنده‌های آمریکایی به کشورهای ثالث نیاز به موافقت آمریکا داشتند.

اگرچه بایدن بالاخره در ماه مه ۲۰۲۳ به ارسال این جنگنده‌ها به اوکراین چراغ سبز نشان داد، اما تا ارسال نخستین محموله اف-۱۶ به این کشور بیش از یک سال طول کشید و از همان ابتدا نیز میزان کارآمدی آن‌ها در نبرد با روسیه زیر سوال بوده است. خلبانان بازنشسته ایالات متحده به بلومبرگ گفتند این جنگنده‌ها نمی‌توانند آن‌قدرها که کی‌یف ادعا می‌کند، در توازن قدرت در میدان نبرد تأثیر داشته باشند.

از سوی دیگر، از زمانی که مسئله ارسال جنگنده‌ها به اوکراین مطرح و آموزش خلبانان اوکراینی آغاز شده، شیوه‌های جنگی روسیه و اوکراین در میدان نبرد تفاوت‌های فاحشی پیدا کرده و ۲ طرف اکنون بیش از آنکه به تسلیحات و ادوات نظامی سنگین اتکا داشته باشند، از پهپادهای کوچک و ارزان‌قیمت استفاده می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha