به گزارش ایسنا، پیمان صالحی در نشست خبری که با هدف تشریح برنامههای هفته پژوهش و فناوری در ساختمان مرکزی وزارت علوم برگزار شد، گفت: چندسالی است که هفته پژوهش و فناوری در حال تبدیل به ماه پژوهش و فناوری است، امسال نیز هفته پژوهش و فناوری استانی از دهم آذرماه آغاز شده و تا ۲۲ آذرماه ادامه خواهد یافت. از ۲۳ تا ۲۹ آذرماه نیز هفته پژوهش و فناوری ملی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: رئیس ستاد استانی هفته پژوهش و فناوری استانداران کشور هستند. در برنامههای استانی جشنوارههای مختلف استانی برگزار خواهد شد که حتی کشاورزان و تولیدکنندگان برگزیده، دانشجویان نخبه، مدیران برگزیده پژوهش و فناوری و دستاوردهای پژوهشی، خیرین حوزه پژوهشهای و فناوری، مدیران، فرمانداران و بخش داران فعال در حوزه پژوهشی و بانوان این حوزه در هفته پژوهش استانی مورد تقدیر قرار میگیرند.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به اینکه ارتباط با آموزش و پرورش، یکی از اقداماتی است که در هفته پژوهش و فناوری انجام میشود، افزود: این برنامه با هدف آشنایی آینده سازان کشور با موضوع پژوهش و فناوری انجام میشود. در روزهای اخیر در خراسان جنوبی از دانشآموز اول دبستان تا دبیرستان تقدیر کردیم. همچنین یک روز از هفته پژوهش استانی را به درهای باز دانشگاهها و پژوهشگاهها اختصاص دادیم.
وی درباره شعار هفته پژوهش و فناوری گفت: با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، شعار هفته پژوهش امسال نیز پژوهش و فناوری پیشران جهش تولید و مشارکت مردم نامگذاری شد.
صالحی در مورد هفته ملی پژوهش و فناوری توضیح داد: هفته ملی پژوهش و فناوری از ۲۳ تا ۲۹ آذرماه برگزار میشود. صبح روز جمعه ۲۳ آذرماه نمایشگاه پژوهش و فناوری برگزار میشود. ۲۵ آذرماه جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران و نوآوران نیز برگزیده در دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
رئیس ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری با اشاره به اینکه امسال برای اولینبار پژوهشگران جوان به طور جداگانه تقدیر میشوند، گفت: امسال ۲۳۹ فرد دانشگاهی، ۷۹ نفر از دستگاههای اجرایی، ۲۰ نفر از مراکز پژوهشی و در کل ۳۳۸ پژوهشگر معرفی شدهاند که در نهایت از بین آنها ۳۲ پژوهشگر، ۷ پژوهشگر جوان و یک نفر از حوزه مهارتی و در جمع ۴۰ نفر به عنوان پژوهشگر برگزیده در جشنواره پژوهش و فناوری مورد تقدیر قرار خواهند شد. همچنین ۵ انجمن علمی و ۵ نشریه علمی در این جشنواره مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
به گفته صالحی روز ۲۶ آذرماه نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاهها برگزار میشود و ۱۰ نفر از افرادی که بیشترین و بهترین طرحهای ارتباط با جامعه و صنعت داشتند، تقدیر میشوند. امسال دانشگاهها و پژوهشگاهها ۱۲ هزار طرح ارتباط با جامعه و صنعت با مبلغ ۷ هزار میلیارد تومان داشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: امسال ششمین دوره نمایشگاه تستا؛ تقاضای ساخت و تولید ایرانی را داریم که شرکتهای مختلف نیازهای پژوهش و فناوری خود را ارائه میکنند. همچنین در این نمایشگاه نشستهای مختلفی B2B، B2G و ... برگزار میشود.
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم خاطرنشان کرد: ۲۷ آذرماه نیز هشتمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با حمایت بنیاد جمیلی برگزار میشود. این جشنواره یک جشنواره علوم پایه برای حمایت از ایده پردازان جوان است که در دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات