به گزارش ایسنا، همچنین اولین سالی خواهد بود که دمای متوسط آن بیش از ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از دوران صنعتی است که نشان دهنده تشدید بیشتر بحران آب و هوایی جهان خواهد بود.
دادههای ماه نوامبر از سوی سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک (C۳S) اتحادیه اروپا نشان میدهد که میانگین دمای سطح جهانی در این ماه ۱.۶۲ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از سوزاندن انبوه سوختهای فسیلی بود که گرمایش جهانی را افزایش داد.
همچنین با در دسترس بودن داده های ۱۱ ماهه سال ۲۰۲۴، دانشمندان گفتند که انتظار می رود میانگین دما در سال ۱.۶۰ درجه سانتیگراد باشد که از رکورد ثبت شده در سال ۲۰۲۳ (۱.۴۸ درجه سانتیگراد) فراتر می رود.
«سامانتا برگس»، معاون C۳S در این باره گفت: اکنون میتوانیم با اطمینان تأیید کنیم که سال ۲۰۲۴ گرمترین سال ثبت شده و اولین سال تقویمی بالای ۱.۵ درجه سانتیگراد خواهد بود. البته این بدان معنا نیست که توافقنامه پاریس نقض شده است، اما به این معنی است که اقدام جدی اقلیمی بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
به گزارش روزنامه گاردین، توافقنامه آب و هوایی پاریس، ۱۹۶ کشور امضاکننده را متعهد می کند که گرمایش جهانی را زیر ۱.۵ درجه سانتیگراد نگه دارند تا تأثیر بلایای آب و هوایی را محدود کنند. اما این وضعیت در طول یک یا دو دهه اندازهگیری میشود، نه یک سال.
با این وجود، به نظر میرسد که احتمال حفظ دمای زیر ۱.۵ درجه سانتیگراد حتی در طولانیمدت بهطور فزایندهای دور از دسترس است.
انتظار میرود انتشار CO۲ که سیاره زمین را گرم میکند، در سال ۲۰۲۴ همچنان افزایش یابد، به رغم تعهد جهانی که در اواخر سال ۲۰۲۳ مبنی بر «انتقال از سوختهای فسیلی» داده شد.
انتهای پیام
نظرات