«مصطفی شاه نظری» عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه یزد و استاد راهبر این طرح با تاکید بر حفظ کارایی کولر با تغذیه از پنل خورشیدی در زمان قطع برق، خاطرنشان کرد: بهینهسازی مصرف انرژی در کولرهای آبی و عملکرد آنها بصورت مستقل از شبکه به ویژه در زمان پیک بار میتواند نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی و هزینه ایفا کند.
وی افزود: یکی از روشهای مؤثر در این زمینه، استفاده از موتورهای پربازده، حذف تسمه و اتصالات مکانیکی و نیز تامین انرژی مورد نیاز از طریق آرایههای فتوولتائیک است.
به گفته وی، در این طرح ضمن حذف اتصالات مکانیکی، یک موتور BLDC با راندمان بالا جایگزین موتور تکفاز معمول شده است که مستقیما توسط پنل خورشیدی تغذیه میشود. با توجه به طراحی موتور، ظرفیت پنل خورشیدی مورد نیاز کاهش یافته و لذا هزینه اولیه پنل خورشیدی مقرون به صرفه میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دانشگاه یزد، شاهنظری گفت: عدم وابستگی به برق شبکه در زمان پیک بار، کاهش قابل ملاحظه توان مصرفی در مقایسه با کولرهای موجود، امکان ردیابی توان حداکثر در شرایط سایه جزئی، تنظیم سرعت پیوسته، نیاز به تعمیر و نگهداری کمتر، کاهش مصرف آب، نصب آسان و کم هزینه بر روی کولرهای موجود و کنترل هوشمند از طریق برنامه کاربردی قابل نصب بر روی تلفن همراه از ویژگیهای این طرح است.
انتهای پیام
نظرات