فرهاد شریفی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اتمام کشت کلزا در مزارع استان، گفت: امسال استقبال کشاورزان برای کشت کلزا در مزارع استان را شاهد بودیم، به نحوی که در مجموع ۶۲۰۰ هکتار کلزا در مزارع استان کشت شد که البته بر اثر سرمازدگی پاییزه مقادیری از کشت کلزا از بین رفت و هماکنون در مجموع سطح زیر کشت کلزای استان ۵۸۰۰ هکتار است.
شریفی افزود: امسال برای کشت پنج هزار هکتاری کلزا در مزارع استان برنامهریزی شده بود که شاهد افزایش سطح زیر کشت این محصول بودیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در مجموع چهار هزار هکتار کلزا در مزارع استان کرمانشاه کشت شده بود.
وی با بیان اینکه بیشترین سطح زیرکشت کلزا در استان به شهرستانهای کرمانشاه و کنگاور اختصاص دارد، گفت: در همه شهرستان های استان بجز شهرستان پاوه، کشت کلزا انجام شده است.
وی با بیان اینکه امسال برای کشت کلزا ۱۴ تن بذر مرغوب کلزا تهیه و بین کشاروزان توزیع شد، گفت: کشاورزان کلزاکار برای تغذیه متعادل مزارع کلزا به سه نوع کود ازته، فسفاته و پتاسه احتیاج داشتند که با تدابیر اندیشیده شده کود به اندازه کافی وارد استان شد و در اختیار کشاورزان کلزاکار قرار گرفت.
شریفی با بیان اینکه کلزا گیاهی کمآببر است، گفت: این گیاه جزو گیاهان با نیاز آبی کم است، لذا کشت آن در شرایط خشکسالی میتواند نقش مهمی در مدیریت منابع آبی داشته باشد، ضمن اینکه با توجه به نیاز کشور به خودکفایی در زمینه تولید روغن توسعه کشت کلزا میتواند گام مهمی در جهت رسیدن به خودکفایی در تولید روغن باشد.
شریفی با بیان اینکه کشاورزان کلزاکار مناطق سرد و معتدل استان کشت کلزا را از اواسط شهریور شروع کرده و تا پنجم مهر فرصت داشتند برای کشت کلزا اقدام کنند، گفت: کشت کلزا در مناطق گرمسیر استان هم از نیمه اول آبان شروع شد و تاکنون ادامه داشت.
انتهای پیام
نظرات