• یکشنبه / ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1403091812841
  • خبرنگار : 71498

وزیر نفت خبر داد

امضای قراردادهای گازی با ارزش بالا در آینده نزدیک

امضای قراردادهای گازی با ارزش بالا در آینده نزدیک

وزیر نفت گفت: به زودی که شاید بخشی از آن قبل از اتمام سال جاری باشد، قراردادهایی را با ارزش‌های بالا به ویژه در حوزه گاز در کشور امضا خواهیم کرد و به معنای آن است که می‌توانیم تولید گاز را در یک زمان  مشخص در چارچوب قراردادهایی که منعقد می‌شود، افزایش دهیم.

به گزارش ایسنا، محسن پاکنژاد در حاشیه جلسه جی‌ئی سی‌اف در جمع خبرنگاران، درباره جزییات این قرارداد، اظهار کرد: بخشی از قراردادهای فشارافزایی نیز جزو این مجموعه قراردادهایی است که قبل از پایان امسال شاهد امضای بخشی از آن خواهیم بود.

وی افزود: طبیعتا بخشی از آن شرکت‌های داخلی و بخشی دیگر نیز در خصوص چگونگی ورود تکنولوژی و فناوری از کشورهای دیگر است.

او با بیان اینکه برای چالش‌های مربوط به تحریم‌ها و محدودیت‌هایی که تحریم‌های ظالمانه بر حوزه صنعت نفت و انرژی ما تا کنون تحمیل کرده است راه‌کاریی برای آن اندیشیده شده است، اینگونه نبوده که در مقابل این تحریم ها خودمان را محدود کنیم و تسلیم شویم؛ هرچه قدر پیچیده تر باشد، راهکارهایی که اندیشیده خواهد شد از پیچیدگی و هوشمندی لازم برخوردار خواهد بود.

وی افزود: آنچه مهم است حضور جمهوری اسلامی ایران به عنوان دومین دارنده ذخیره گاز ایران در اینگونه جوامع است که به دنیا اثبات می‌کند که نقش آفرین هستیم.

وی با بیان اینکه از این بابت این اجلاس کمک خواهد کرد به اهدافی که دنبال می‌کنیم، گفت: تبدیل شدن به هاب انرژی در دستور کار دیپلماسی انرژی وزارت نفت در دولت چهاردهم قرار دارد و علی رغم محدودیت‌هایی که وجود دارد، بسیار خوشبینیم که به این هدف برسیم و این اجلاس می‌تواند کمک رسان باشد چرا که در موزه بین الملل گفت‌وگو ایجاد می شود. 

وزیر نفت در پاسخ به این پرسش که آیا با روی کار آمدن دولت جدید در ایالات متحده آمریکا، ایران به‌دلیل شدت گرفتن تحریم‌ها مجبور خواهد شد تولید نفت خود را کاهش دهد، اظهار کرد: افزایش ظرفیت تولید نفت ایران هیچ ربطی به ایجاد محدودیت‌ها یا افزایش آن ندارد، بالا رفتن ظرفیت تولید نفت به‌عنوان یک اصل در دستور کار وزارت نفت دولت چهاردهم خواهد بود.

پاک‌نژاد با بیان اینکه هرچقدر محدودیت‌های بیشتری اعمال شود، فرزندان ملت ایران در مجموعه صنعت نفت، از همین حالا، راهکارهایی را برای رفع این محدودیت‌های احتمالی تدارک دیده‌اند، بنابراین مردم ایران نگران این موضوع نباشند، گفت: اعضای این مجمع از روز جمعه در تهران حضور یافتند و نشست‌های کارشناسی در حد هیئت‌های اجرایی برگزار شد.

وی اظهار کرد: روز شنبه هم هیئت‌های حاضر برای شرکت در این نشست از پژوهشگاه صنعت نفت بازدید کردند و از نزدیک با توانایی‌ها و قابلیت‌های صنعت نفت و گاز ایران آشنا شدند.  

وی با بیان اینکه توانایی ایران در صنعت نفت راهی برای رفتن به سمت صادرات فنی و مهندسی است، گفت: در نشست امروز در خصوص مصوبات هیئت‌های اجرای در نشست روزهای گذشته که تا دیروقت ادامه داشت، تصمیم‌گیری و جمع‌بندی می‌شود.

وزیر نفت با بیان اینکه اعضای مجمع کشورهای صادرکننده گاز، کشورهایی هستند که بخش عمده‌ای از ذخایر اثبات‌شده گاز دنیا را در اختیار دارند و بخش مهمی از تجارت گاز هم در اختیار این کشورهاست، گفت: تصمیم‌های کشورهایی مانند روسیه، قطر و قبل از همه ایران به‌عنوان دومین دارنده ذخایر گازی دنیا در کنار کشورهایی که به‌عنوان عضو اصلی و عضو ناظر حضور دارند قطعاً در عرصه بین‌المللی و تجارت گاز تأثیرگذار است.  

پاک‌نژاد با بیان اینکه تا پیش از این از مجمع کشورهای صادرکننده گاز به‌عنوان اوپک گازی یاد می‌شد، گفت: در واقع مجمع کشورهای صادرکننده گاز، همان نقشی را که اجلاس اوپک در تنظیم تأمین نفت خام در دنیا دارد می‌تواند در حوزه گاز داشته باشد.

وی با بیان اینکه از ۱۲ عضو اصلی تعدادی از وزرای نفت و انرژی کشورها در بیست‌وششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز شرکت و نظرات خود را در نشست صبح اعلام کردند، افزود: در تمام موارد به این موضوع اشاره شد که گاز به‌عنوان یک حامل انرژی بسیار مهم تا سال‌های آینده در حوزه انرژی در دنیا نقش‌آفرینی خواهد کرد.  

وزیر نفت با بیان اینکه این تصور که انرژی‌های فسیلی در کوتاه‌مدت نقش خود را در تأمین انرژی از دست خواهند داد، دور از انتظار است، گفت: این جمع‌بندی‌ها مؤثر است و در ادامه این نشست مصوبات جمع‌بندی‌شده را به نتیجه می‌رسانیم.  

پاک‌نژاد با اشاره به اینکه در نشست بعدازظهر مباحثی مطرح می‌شود که یکی از آنها بحث چگونگی تمدید مدت حضور دبیر کل مجمع است، افزود: طبق اساسنامه، دبیرکل می‌تواند دو دوره دو ساله در این جایگاه حضور داشته باشد، اما در اجلاس قبل که در مصر برگزار شد، پیشنهاد دو دوره سه ساله برای دبیرکل مطرح شد که باید درباره آن تصمیم بگیریم، البته این موضوع در ادامه نشست چالشی و جدی خواهد بود.

وی ادامه داد: بقیه موارد که ادامه نشست مطرح خواهد شد به موضوعات داخلی، دبیرخانه جی‌ئی‌سی‌اف، بودجه‌ای که مدنظر است و سهمی که کشورهای عضو برای اداره این دبیرخانه باید پرداخت کنند، مربوط می‌شود.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۹-۱۹ ۱۷:۲۶

انعقاد قرارداد داخلی با سرمایه گذاری داخلی هیچ ارزشی ندارد ! مثل پولی می باشد که از یک جیب به جیب دیگری می گذاری ، اصل مقدار پول ثابت است ! سرمایه گذاری باید خارجی باشد ، یعنی منشاء آن خارجی باشد ...