مرحله نیمه نهایی استانی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران با حضور چهار تیم دانشجویی از دانشگاههای دانشکدگان فارابی، مرکز جامع علمی کاربردی، دانشگاه قم، پیام نور و حضرت معصومه (س) به همت سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی استان قم در سالن جلسات تالار اندیشه دانشگاه قم برگزار شد.
پس از پایان مناظره از این چهار تیم، دو تیم به مرحله نهایی راه پیدا کردند که فردا دوشنبه ۱۹ آذر ماه به رقابت میپردازند. دو تیم دیگر نیز فردا برای تعیین رتبه سوم به رقابت با یکدیگر میپردازند. در پایان این دور از مناظرات، دو گروه «نفیسه پژوه» و «دختران ایران» به عنوان دو تیم برتر به مرحله نهایی راه یافتند.
عنوان گزارهها و نظرات تیمهای موافق و مخالف
در گزاره «پایین بودن سرانه محیطهای ورزشی در مدارس و دانشگاهها، علت اصلی افول ورزش قهرمانی کشور در سالهای اخیر بوده است» گروه «نفیسه پژوه» بهعنوان تیم موافق در جایگاه حاضر شد که چکیده مطالب این گروه در ادامه میآید:
مدارس و دانشگاهها بازه سنی مهمی را از جامعه در خود دارند به این جهت طبق تحقیقاتی که توسط سازمان بهداشت جهانی و فدراسیون ورزش بینالمللی و تحقیقات علمی و تجربی موسسات مربوطه به انجام رسیده است سن ۶ تا ۱۲ سالگی برای شروع و سن ۲۵ تا ۳۲ سالگی برای پایین سن مفید ورزشی افراد شناخته شده است.
با توجه به این گزاره میتوان به اهمیت رسیدگی به سیستم ورزشی بهخصوص سرانه محیطهای ورزشی پی برد، به گفته سازمان بهداشت جهانی دسترسی به محیطهای ورزشی استاندارد در مدارس و دانشگاهها باعث افزایش قابل توجهی در فعالیتهای ورزشی و تقویت مهارتهای فنی داشته است.
طبق تحقیقات کمیته بینالمللی المپیک کشورهایی که استعدادها و توسعه زیرساختی مناسبی داشتهاند نتایج بسیار مطلوبی در سطح جهانی کسب کردند، البته که تمامی عوامل تأثیرگذارند اما محیطهای ورزشی آن هم در دانشگاهها و مدارس که بازه سنی مهمی را درگیر میکند مهمترین عامل و دیگر عوامل نیز زیر مجموعه و متأثر از آن هستند.
گروه «صدرا» بهعنوان تیم مخالف در این گزاره بیان کرد که در مدرسه و دانشگاه نیاز نیست که ما قهرمان ورزشی داشته باشیم چرا که در یادگیری آنچه که با اهمیت است این است که به علم دانشجو بیفزاید.
در ادامه، گروه عدالت آتیه به عنوان تیم مخالف در گزاره «عدم توجه به تقویت هویت ملی در دهههای گذشته عامل اصلی ضعف انسجام اجتماعی در ایران است» مطالبی را مطرح کرد:
با توجه به دهههای اخیر انسجام اجتماعی ملت ایران دچار ضعف و افول نشده است و دلایل برای این مطلب وجود دارد اما ضعف انسجام اجتماعی که عامل چند وجهی است و عوامل تاثیرگذار مهمتری نیز برآن وجود دارد از جمله عوامل سیاسی و عدم شفافیت ساختاری، عوامل فرهنگی و اجتماعی، عوامل فرهنگی رسانهای، اینترنت و همچنین عوامل اقتصادی که بسیار تأثیرگذار است شامل بیکاری، تورم، نابرابری درآمدی، شکاف طبقاتی، توزیع ناعادلانه ثروت، عدم امنیت شغلی و احساس تبعیض و بیعدالتی.
ادعای اینکه هویت ملی عامل اصلی است سادهسازی مسئله است و راه حل آن پرداختن به عدالت اجتماعی و رفع شکافهای طبقاتی است نه صرفا تمرکز بر هویت ملی.
در همین گزاره گروه «دختران ایران» به عنوان تیم موافق بیان کرد، از آنجایی که هویت ملی شامل ارزشهای فرهنگی، سرزمینی، دینی، زبانی، تاریخی میشود اهتمام به آن اهداف به یک ملت انسجام میبخشد و جامعه منسجم در برابر حوادث کمر خم نمیکند، کما اینکه با بعضی کم گذاشتنها این عنصر آن طور که باید تقویت نشده و پیامدهایی را در پی داشته است.
انتهای پیام
نظرات