• یکشنبه / ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۱۱:۰۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1403091812697
  • خبرنگار : 50184

رئیس پژوهشکده باستان شناسی:

نمایشگاه یافته‌های باستانی «تپه تیلینه» برپا می‌شود

نمایشگاه یافته‌های باستانی «تپه تیلینه» برپا می‌شود

ایسنا/کرمانشاه رئیس پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور از برپایی گزیده یافته‌های محوطه باستانی «تپه تیلینه» کوزران کرمانشاه در هفته پژوهش خبر داد.

دکتر سجاد علی‌‍ بیگی در حاشیه بازدید از کاوش‌های باستان شناسی در تپه تیلینه کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه در تپه تیلینه با بقایای معماری بسیار ارزشمند و یافته‌های منقول ویژه‌ای روبرو هستیم، اظهار کرد: این یافته‌ها از مدیریت اداری در پنج هزار سال قبل اطلاعات بی‌نظیری را به ما ارائه می‌دهد. 

وی کشف حدود شش هزار اثر مُهر طی مدت دو فصل کاوش در این محوطه باستانی را بسیار شگفت‌آور دانست و افزود: کشف این تعداد اثر در یک محوطه در باستان شناسی ایران و حتی جهان یگانه است. 

رئیس پژوهشکده باستان شناسی ایران با تاکید براینکه باید برای ادامه کاوش‌ها و حفاظت از این محوطه باستانی برنامه‌ریزی صورت گیرد، عنوان کرد: در حال حاضر پژوهشگاه میراث فرهنگی با همکاری میراث فرهنگی استان کرمانشاه پژوهش‌های خود را برای دومین فصل متوالی در این محوطه ادامه می‌دهد و تا به این لحظه مشخص شده که ما با محوطه مهمی روبرو هستیم که در باستان‌شناسی ایران بی نظیر است. 

وی به اهمیت یافته‌های باستانی کشف شده در این محوطه اشاره کرد و گفت: در این راستا پژوهشگاه میراث فرهنگی با همکاری موزه ملی ایران و معاونت میراث فرهنگی کشور در نظر دارد نمایشگاهی از گزیده یافته‌های محوطه باستانی تپه تیلینه را در هفته پژوهش برپا کند. 

علی‌بیگی تصریح کرد: این نمایشگاه طی روزهای ۲۳ تا ۲۶ آذر در محل موزه ملی ایران برپا خواهد شد و عموم مردم می‌توانند از آن بازدید داشته باشند. 

سال ۱۴۰۰ چند اثر مُهر گِلی مربوط به اوایل هزارۀ سوم پیش از میلاد به‌طور اتفاقی در سطح تپه تیلینه بخش کوزران کرمانشاه کشف شد که توجه باستان‌شناسان را به خود جلب کرد. اواخر تابستان ۱۴۰۲ کاوشی اضطراری توسط یک تیم باستان‌شناسی به سرپرستی شکوه خسروی در تپه تیلینه انجام شد که طی آن علاوه بر قطعات سفال، شماری پیکرک گلی حیوانی، اشیاء شمارشی و مجموعۀ بسیار بزرگی از اثر مُهرهای گلی متعلق به فرهنگ آغاز عیلامی کشف شد. این نتایج مشخص کرد که تپه تیلینه در دورۀ آغاز عیلامی یک مرکز اداری برای ساماندهی امور اقتصادی و مبادلاتی بوده است. 

این تپه تاریخی به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۳-۰۹-۱۸ ۱۲:۱۹

چرا در موزه تهران؟ چرا در کرمانشاه نمایش داده نمیشود؟

avatar
۱۴۰۳-۰۹-۲۰ ۰۹:۲۹

هرچی اشیاء یافت میشه کلا می‌فرستند موزه تهران مگر استان‌ها خودشون موزه ندارند که از اشیاء یافت شده رو نگهدا ی کنند

avatar
۱۴۰۳-۰۹-۲۰ ۱۸:۳۲

حداقل یک هفته کرمانشاه بازدید میذاشتین بعد میبردین تهران