• دوشنبه / ۱۹ آذر ۱۴۰۳ / ۰۷:۴۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 1403091812648
  • خبرنگار : 71584

تبعات عدم پشتیبانی کامل بیمه‌های درمانی برای ارائه خدمات توان‌بخشی به کودکان با نیازهای ویژه

تبعات عدم پشتیبانی کامل بیمه‌های درمانی برای ارائه خدمات توان‌بخشی به کودکان با نیازهای ویژه

متخصص مشاوره توان‌بخشی با اشاره به کودکان با نیازهای ویژه و هزینه‌های درمان و توان‌بخشی آنها، می‌گوید: اگرچه جایگاه بخش خدمات به‌ویژه خدمات سلامت در اقتصاد کشور به طور پیوسته در حال ارتقاست، اما هنوز در این میان سهم حوزه‌های مختلف عملکردی سلامت بخصوص حوزه‌های توان‌بخشی بیماران با نیازهای ویژه مورد غفلت است.

شادی نوروزعلی در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: کودکان با نیازهای ویژه، در زندگی روزمره به دارو، درمان یا خدمات توانبخشی نیاز دارند که این خدمات با هزینه‌هایی همراه است که سایر کودکان معمولاً به آن‌ها نیازی ندارند، یا فقط هر چند وقت یک‌بار به آن نیاز پیدا می‌کنند. از جمله این کودکان می‌توان به کودکانی که برای حرکت به وسایل توانبخشی مثل ویلچر نیاز دارند، خانواده‌هایی که برای نگهداری از کودک کم‌توان نیاز به پرستار دارند، کودکانی که برای یادگیری و رشد، به خدمات گفتاردرمانی، کاردرمانی، بازی درمانی، فیزیوتراپی و ... نیاز دارند، خانواده‌هایی که برای دریافت خدمات توانبخشی متحمل هزینه‌های ایاب و ذهاب می‌شوند و مهم‌تر اینکه این هزینه‌ها به طور معمول طولانی مدت، مستمر و گاها تا پایان عمر است.

وی ادامه داد: لازم است برای ارزیابی‌های جسمی و ذهنی-روانی این کودکان، هزینه‌هایی از درآمد خانواده درنظر گرفته شود. این موضوع یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌هایی است که دارای کودکان کم‌توان هستند.

این متخصص مشاوره توانبخشی با تاکید بر اینکه کودکان مزبور، حق حیات، آموزش، مشارکت در امور اجتماعی، حمایت قضایی و بازسازی اجتماعی را دارند، افزود: با این وجود، عدم توانایی پرداخت هزینه‌های این خدمات و در بسیاری از موارد عدم پشتیبانی کامل بیمه‌های درمانی و سازمان‌های مربوطه، موجب شده تا حقوق مذکور آنگونه که باید، مورد توجه قرار نگیرند و بسیاری از خانواده‌ها از دریافت این خدمات منصرف شوند. انصراف از دریافت این خدمات و عدم رشد و یادگیری‌های موردنیاز، گاها می‌تواند موجب افزایش هزینه‌های توانبخشی، نگهداری و مراقبت این کودکان در نوجوانی و بزرگسالی شود.

نوروزعلی یادآور شد: اگرچه جایگاه بخش خدمات و به‌ویژه خدمات سلامت در اقتصاد کشور به طور پیوسته در حال ارتقاء است، اما هنوز در این میان سهم حوزه‌های مختلف عملکردی سلامت به خصوص حوزه‌های توانبخشی بیماران با نیازهای ویژه مورد غفلت واقع شده است. بحث عدم دسترسی کودکان با نیازهای ویژه به خدمات بهداشتی و درمانی بحثی بسیار جدی در تمام کشورهای جهان است.

وی با اشاره به اینکه از هزینه‌های استفاده از خدمات توان‌بخشی، همواره به عنوان یکی از عوامل محدودکننده دسترسی به این خدمات یاد شده است، گفت: در این زمینه، با حمایت جامع‌تر و کامل‌تر بیمه‌های درمانی و سازمان بهزیستی، توسعه خدمات دولتی با هزینه‌های کم و همچنین اجرای طرح تحول نظام سلامت، از سهم هزینه‌های توان‌بخشی خانواده‌ها کاسته می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha