در این میان شهرستانهای غرب خراسان رضوی که از گذشته تاکنون در بسیاری از میادین ورزشی حرف برای گفتن داشته و ورزشکاران این خطه در رشتههای مختلفی از جمله فوتبال، والیبال، کشتی، مقامهای بسیاری کسب کردهاند از این قاعده مستثنی نیستند و دارای تعداد قابل توجهی پروژه نیمه تمام ورزشی هستند.
در سبزوار، قبل از اینکه به ۶ شهرستان سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد تقسیم شود به جز ورزش همگانی بالغبر ۱۴ هزار نفر ورزشکار سازمان یافته حضور داشتند که قطعاً طی این سالها با توجه به درک بهتر مردم از ورزش، تعداد ورزشکاران افزایش بیشتری یافته و شاهد روند رو به رشدی در این زمینه هستیم؛ اما با این وجود تکمیل نشدن پروژههای نیمهتمام و نبود زیرساختهای لازم مشکلاتی برای جوانان و نوجوانان این خطه به وجود آورده است.
بهروز محبی نجمآبادی، نماینده غرب خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه برخی از سالنهای ورزشی در شهرستانهای این منطقه از جمله سالن ورزشی روستای راه چمن بیش از ۱۰ سال است که نیمهتمام باقی مانده است، گفت: حتی در دهستان زرین در جوین یک سالن ورزشی مناسب نداریم.
وی شرایط را در حکمآباد مناسب ندانست و گفت: حتی در شهر نقاب استخر شنا وجود ندارد و اگر بخواهد ورزشهای مختلفی در این منطقه انجام و یا مسابقاتی برگزار شود شرایط مساعدی نداریم.
محبی با اعلام اینکه شهرستان داورزن نیز با مشکلات جدی در حوزه ورزش مواجه است، خاطرنشان کرد: برخی از سالنها در شهر ریوند داورزن مناسب نیستند و از سویی پروژهای هم در این منطقه آغاز نشده که بخواهد به نتیجه برسد.
به گفته او در شهرستان ششتمد هم استخری بوده که چون توانایی احداث آن وجود نداشته تبدیل به سالن ورزشی بزرگی شده که همانهم هنوز به نتیجه نرسیده است، البته شورا و شهرداری و مردم منطقه به کمک ریاست اداره ورزش و جوانان زمین چمن مصنوعی را در آستانه افتتاح دارند که امید میرود با آن شرایط خوبی ایجاد شود.
نماینده مردم شهرستانهای سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد، همچنین به وضعیت پروژههای ورزشی سبزوار اشاره کرد و گفت: علیرغم اینکه استادیوم ۱۵هزار نفری این شهرستان سالهاست ردیف بودجه دارد، اما به دلیل تخصیصهای حداقلی پیشرفت و رشدی نداشته است.
وی افزود: گرچه شرایط خوبی این استادیوم ندارد و نامه نگاریهایی هم با وزارتخانه داشتیم اما به دلیل نیاز ورزشکاران و فوتبالیستهای سبزواری که برای انجام بازیها به شهرهای اطراف میرفتند، تلاش بر این شد تا حداقلها ایجاد شود.
محبی با بیان اینکه همان زمان تلاش شد پیست تارتان آماده و پس از فنس کشی برای استفاده تحویل داده شود، گفت: گرچه در گذشته تیمهای مشهور کشور در استادیوم شهید مظهری مسابقات خود را برگزار میکردند اما به دلیل عدم مدیریت و نبود آب، چمن آن از بین رفته است.
وی با اشاره به اینکه تلاش خود را به کار گرفتهایم تا چمن استادیوم احیاء شود، ادامه داد: با توجه به مبالغ خوبی که در این سالها برای خانه جوان اختصاص یافت در آستانه افتتاح قرار دارد و مکان خوبی برای جوانان و ورزشکاران است.
نماینده شهرستانهای غرب خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی همچنین از اختصاص مبالغی برای دیوارکشی مجموعه ورزشی شهید مشکانی خبر داد و افزود: در کنار آن سالنی در حال احداث داریم که شناژ اولیه آن اجرا شده است.
وی با اشاره به وجود ۶ زورخانه بسیار مهم در دیار سربداران گفت: این منطقه پهلوانان، قهرمانان و بزرگان بسیاری را تربیت کرده به طوری که در سطح جهانی مطرح هستند، گرچه ورزشکاران رشته ورزشهای پهلوانی درخواست احداث سالن مناسبی دارند اما هنوز به نتیجه نرسیدهایم.
همچنان پروژههای بسیار دیگری در روستاها وجود دارد که در حد شناژ و نیمه کاره باقی ماندهاند، البته طی سالهای اخیر تعداد قابل توجهی چمن مصنوعی در روستاهای بزرگ و شهر سبزوار با همکاری آموزش و پرورش احداث شده و از این منظر شرایط نسبتاً خوبی در منطقه داشتیم.
وی با اشاره به وضعیت ورزش شهرستان خوشاب گفت: حتی یک سالن ورزشی مناسب در سلطانآباد این شهرستان برای خواهران نداریم و در دیدارهای اخیری که با وزیر ورزش و جوانان داشتیم دستورات لازم داده شد تا در این منطقه سالن ورزشی مناسبی احداث شود.
این نماینده مجلس افزود: گرچه سالن روستای مشکان افتتاح شده اما از آموزش و پرورش بوده و گرمایش و سرمایش آن مورد توجه قرار نگرفته است، همچنین سالن رباط جز هم در آستانه افتتاح قرار دارد.
وی همچنین سالن ورزشی نوده انقلاب را سالن مهم و ارزشمندی دانست و تصریح کرد: گرچه پیشرفت خوبی داشته، اما متأسفانه هنوز به اتمام نرسیده و اینها همه پروژههای نیمه تمامی هستند که در حوزه ورزشی با آنها مواجهیم.
محبی با بیان اینکه در مجموع بالغبر ۴۰ پروژه ورزشی نیمهتمام در ۶شهرستان سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد وجود دارد، افزود: استخر آموزش و پرورش جغتای در مراحل پایانی قرار دارد و باید برای به نتیجه رسیدن آن تلاش بیشتری شود به ویژه آنکه حتی یک سالن مناسب در این منطقه وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه سالهاست برای احداث سالنی در جغتای آهنهایی را بر روی زمینی ریختهاند، اما هیچگاه پروژهای عملیاتی نشده است، ادامه داد: قبلاً برای رفع مشکلات شهرستانها از طریق مولدسازی اقداماتی در حال انجام بود و پیشبینی میشد؛ حدود ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پایان یافتن تمامی پروژههای نیمهتمام، لازم داریم.
نماینده غرب خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه حتی برخی سالنهایی که افتتاح شدهاند هنوز با مشکلات و نواقصی مواجهاند، تصریح کرد: متأسفانه رشد امکانات ورزشی با رشد جمعیت شهرستانهای غرب خراسان رضوی متناسب نبوده و همخوانی نداشته است.
محبی یادآور شد: علیرغم اینکه در تمامی رشتهها ورزشکاران و قهرمانان بسیاری در این منطقه داریم اما همچنان با کمبودهای بسیاری مواجهایم. به طوری که هنوز قاعده مشخصی برای ساماندهی هیات موتورسواری در سبزوار نیست یا هیات سوارکاری در سبزوار و جوین شرایط استثنایی و ویژه دارند.
محبی با اظهار تأسف از اینکه هنوز از ظرفیتهای موجود در رشتههای مختلف به خوبی استفاده نشده است، افزود: چون کارخانه بزرگی مانند فولاد در گذشته به وظیفه و مسئولیت اجتماعی خود عمل نکرد، مشکلات بنیادی و اساسی بسیاری داریم.
وی ظرفیتهای ورزشی را در غرب خراسان رضوی فوقالعاده دانست و گفت: گرچه در دو ۱۰۰ متر دونده حرفهای کشوری و آسیایی داریم اما از حداقلها بیبهره هستند.
این نماینده مجلس در ادامه با اظهار تأسف از اینکه ورزش بانوان به طور کامل مغفول مانده است، افزود: باید در این زمینه برای تمامی کشور فکر اساسی برداشته شود. حتی وقتی برنامه هفتم را میخواستند بنویسند، درخواست داشتم تا مجتمعهای ویژه بانوان در شهرستانها طراحی شود.
وی با بیان اینکه حتماً باید برای بانوان فرصتهای خاص و ویژهای تدارک دیده شود، اظهار کرد: اکثر افراد با هزینههای شخصی خودشان در هیاتها فعالیت دارند، حتی گاهی برای اعزام به مسابقات با مشکل مواجهاند.
محبی با تأکید بر اینکه برای حمایت از بانوان باید از روشهای مختلف تأمین مالی را انجام دهیم، گفت: گرچه تیم پیکان سبزوار آبروی خراسان رضوی بود، اما ظلم بزرگ ایران خودرو به این تیم موجب شد تا از لیگ برتر حذف شود که در همین خصوص از وزیر سؤال کردم.
وی با اشاره به اینکه برای کمک به این تیم حتی استان نیز به کمک نیامد، بیان کرد: این ضربه بزرگی را به دهها هزار جوان سبزواری زد، حتی بدهیهای معمولی خودشان را حاضر نشدند به تیم پیکان بدهند و با زورگویی و اهانت به مردم سبزوار و خراسان رضوی برای یک هزینه ۷ تا ۸ میلیارد تومانی، تیم هندبال سبزوار را حذف کردند.
نماینده مردم شهرستانهای سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در ادامه با اعلام اینکه هرچند در بودجه مبالغی را برای ورزش اختصاص میدهیم، اما در تخصیص مشکلاتی داریم، گفت: تحقق ۲۷ صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده برای ورزش بسیار پائین است و دولتها تا با مشکلی مواجه میشوند از این محل مبالغی را برداشت میکنند هرچند ۶۰ درصد آن در اختیار ورزش و جوانان و ۴۰ درصد در اختیار آموزش و پرورش قرار میگیرد.
وی افزود: گرچه پس از واریز پول به آموزش و پرورش برای چمنهای مصنوعی و سالنهای ورزشی اقداماتی انجام میدهند اما در مجموع باید دید چقدر از این اعتبار را دولت به ورزش اختصاص داده است زیرا متأسفانه درصد تخصیص اعتبارات در سالهای گذشته بسیار پائین بوده و دولتها به دلیل بدهکاریها یا معوقات حقوقی که در سایر موارد دارند گاهی به این کیسه دست میبرند و این مبالغ را به سایر قسمتها منتقل میکنند.
محبی گفت: مراکز تولیدی و صنعتی، خود مشکلات عدیدهای دارند ولی بدانند هر چه بیشتر به تیمهای نامآور کمک کرده و از آنها حمایت کنند آسیبهای اجتماعی را در کشور کاهش میدهند.
وی با بیان اینکه جوانان بسیاری در این سرزمین شایستهاند و ما نتوانستهایم حداقلها را برای آنها فراهم کنیم، گفت: در چند سال اخیر بسیاری از پروژهها به دلیل تخصیصهای حداقلی دچار مشکلات جدی شدهاند به طوری که حدود ۴ سال از افتتاح ناقص استادیوم ۱۵هزار نفری سبزوار در دولت دوازدهم میگذرد و همچنان با مشکلاتی مواجه است.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه علیرغم مشکلات بسیاری که در ۶ شهرستان غرب خراسان رضوی داریم، اما حدود ۳ میلیارد تومان از اعتبارات در اختیار هزینه شده است، بیان کرد: تلاش میشود تا حوزه ورزش شرایط بهتری داشته باشد.
سبزوار، بینصیب از تخصیص اعتبار
سبزوار یکی از مهمترین شهرستانهای خراسان رضوی است که هنوز جوانان آن از اتمام برخی پروژههای نیمهتمام و کمبود سرانه ورزشی رنج میبرند. برخی مسائل که هنوز دلیل آن مشخص نیست موجب شده تا تعداد هیاتهای ورزشی این شهرستان از ۴۵ به ۲۸ هیات کاهش یابد.
مجید نصرالهزاده رئیس اداره ورزش و جوانان سبزوار که ۸ ماهی بیشتر از عمر فعالیت اش به عنوان سکاندار ورزش این شهرستان نگذشته است، به ایسنا گفت: ورزش نیاز همگان است، لذا از همان ابتدا تلاش خود را برای رفع مشکلات به کار گرفتهام و برای ایجاد تعامل با ادارات مختلف و بخشهای خصوصی و خیرین تلاش شدهاست.
نصرالهزاده با اشاره به اینکه تعداد قابل توجهی از هیاتهای ورزشی شهرستان غیرفعالند اما ورزشکارانشان با حضور در مسابقات تاکنون مقامهایی را کسب کردهاند؛ سرانه فضای ورزشی در سبزوار را یک مترمربع اعلام کرد و گفت: بر مبنای طرح آمایش سرزمین ۷۶ صدم از این سرانه برای شهر و ۲۴ صدم نیز برای روستاها عنوان شده است.
رئیس اداره ورزش و جوانان سبزوار با بیان اینکه به جز برنامههای هیاتهای ورزشی در محلههای مختلف از جمله حاشیه شهر، ورزش همگانی و استعدادیابی را در دستور کار داریم، بیان کرد: خوشبختانه این طرح نتایج خوبی را به خصوص برای دانش آموزان به همراه داشتهاست.
نصرالهزاده در ادامه به وضعیت طرحهای عمرانی اشاره کرد و گفت: خانه جوان شهر سبزوار ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امیدواریم هرچه زودتر به بهرهبرداری برسد.
طی این مدت برای اینکه در توزیع امکانات ورزشی به خصوص نقاط کمتر برخوردار توازن رعایت شود با همت اداره ورزش و جوانان چمنهای مصنوعی برای شهر روداب، شهر داورزن، روستای سویز و چشام پیشبینی شد. همچنین برای شهرستان ششتمد هم یک زمین چمن بزرگ پیشبینی شده که به زودی نصب میشود.
رئیس اداره ورزش و جوانان سبزوار با بیان اینکه برای روستای کمتر برخوردار مج از توابع شهرستان ششتمد هم یک چمن مصنوعی پیشبینی شده و اکنون زیرسازی آن در حال اجرا است، خاطرنشان کرد: در مجموع ۴ پروژه نیمهتمام در شهرستان سبزوار، داورزن و ششتمد داریم.
وی در ادامه چمن و زیرساختهای استادیوم شهید مظهری را اصلاً مناسب برگزاری مسابقات و تمرینات ندانست و گفت: تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم که وضعیت را بهبود بخشیم.
نصرالهزاده همچنین با بیان اینکه وقتی فاز اول استادیوم ۱۵۰۰۰ نفری شامل چمن و پیست دومیدانی در سال ۱۴۰۰ افتتاح شد با نواقصی همراه بود، اظهار کرد: امیدواریم به زودی سایر بخشهای آن به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به اینکه این پروژه در سال ۸۴ به پیمانکار داده شد، گفت: با توجه به گذشت قریب دو دهه، متأسفانه همچنان مشکلات فراوانی وجود دارد.
رئیس اداره ورزش و جوانان سبزوار جمعیت این شهرستان را بالغبر ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: گرچه در فاز اول ۱۰ هزار و ۸۰۰ صندلی نصب شد اما در فاز دوم نیاز است تا ۱۵۰۰۰ صندلی تکمیل شود.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در این شهرستان بالغبر ۲۵۰۰۰ نفر دانشجو و تعداد بسیاری دانشآموز داریم، عملاً میتوانیم میزبان مسابقات بسیاری باشیم.
نصرالهزاده با تأکید بر اینکه نیاز است پروژه به طور کامل افتتاح شود، ساماندهی استادیوم ۱۵۰۰۰ نفری را در اولویت دانست و افزود: اعتبارات پیشبینی شده برای دو پروژه استادیوم ۱۵۰۰۰ نفری و استادیوم شهید مظهری کافی نبود.
وی ادامه داد: چون شهرستانهای اطراف سبزوار مانند داورزن، ششتمد، خوشاب، جادههای دو طرفه دارند و برخی مواقع شاهد حوادث ناگواری در جادههای این شهرستانها هستیم میطلبد از امکانات ورزشی مانند استخر سرپوشیده بهرهمند شوند تا نیازی نباشد برای استفاده به سایر شهرستانها بروند.
رئیس اداره ورزش و جوانان سبزوار با بیان اینکه اگر اعتبارات به حد نیاز بود قطعاً سرانه فضای ورزشی نیز استاندارد میبود در صورتی که اینگونه نیست، خاطرنشان کرد: پائین تر بودن سرانه ورزشی از حد استاندارد نشان میدهد هیچگاه اعتبارات عمرانی با رشد جمعیت برای ساخت بناها و تهیه امکانات ورزشی متناسب نبوده است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تخصیص اعتبار به شهرستان نداشتهایم، از وجود ۶۰۰۰ نفر ورزشکار سازمان یافته در سبزوار خبر داد و گفت: امکانات موجود متناسب با این تعداد ورزشکار نیست.
نصرالهزاده اظهار کرد: گرچه بانوان در رشتههای مختلف فعالیتهای بسیار خوبی دارند و تاکنون مقامهای بسیاری را در ردههای مختلف کسب نمودهاند اما متأسفانه سالن اختصاصی ندارند.
۱۵ صدم، سرانه ورزشی در جغتای
شهرستان جغتای به مرکزیت شهر جغتای، یکی دیگر از شهرستانهای غرب خراسان رضوی است که در سال ۱۳۸۶ از شهرستان سبزوار جدا شد و استقلال یافت، شهرستانی ۵۵ هزار نفره که جمعیت قابل توجه آن را جوانان تشکیل میدهند، اما این شهرستان از کمبود فضاهای ورزشی رنج میبرد.
محمدجعفر سامان رئیس اداره ورزش و جوانان جغتای گفت: شهرستان جغتای ۱۵۰۰ نفر ورزشکار سازمان یافته دارد که ۵۰ درصد آنها را بانوان تشکیل میدهد.
وی با بیان اینکه کمبود فضاهای ورزشی سرپوشیده در مرکز شهرستان جغتای از مهمترین مشکلات است، سرانه فضاهای ورزشی سرپوشیده در مرکز شهرستان را ۱۵ صدم اعلام کرد و افزود: سرانه فضای ورزشی در این شهرستان بسیار کم است.
سامان با بیان اینکه ورزشکاران این شهرستان حتی از داشتن یک سالن استاندارد در مرکز شهرستان محروم هستند، گفت: حتی تمامی سالنهای شهرستان از ۲۰ تا ۳۰ سال قبل هستند که استانداردهای خود را از دست دادهاند و ابعاد آنها نیز اصلاً استاندارد نیست.
کمبود سالن موجب شده هیاتهای ورزشی برای استفاده از سالن موجود همیشه با مشکلاتی مواجه باشند، گرچه احداث یک باب سالن ورزشی در شهرستان از ۸ سال قبل آغاز شده و حدود یک میلیارد تومان آهنآلات برای ساخت آن خریداری شده و در محل مجموعه چمران نگهداری میشود اما تاکنون اعتباری برای ادامه کار اختصاص نیافته است.
رئیس اداره ورزش و جوانان جغتای در ادامه تصریح کرد: تلاش میشود با کمک نمایندگان اعتبارات مورد نیاز تخصیص یابد تا سالن به سرانجام برسد.
وی از فعالیت ۱۵ هیات ورزشی در شهرستان خبر داد و گفت: تاکنون ورزشکاران موفقیتهای بسیار خوبی در سطح استان و کشور به دست آوردهاند و در حال افزایش هیاتهای مورد تقاضای شهرستان نیز هستیم.
سامان با بیان اینکه اکنون در شهرستان جغتای دو پروژه نیمهتمام ورزشی داریم، افزود: سالن بسیار کوچک دیگری در ابعاد ۸ در ۱۵ متر داریم که فونداسیون آنهم از ۸ سال قبل اجرا و آهنها سرپا شده ولی همچنان نیمه کاره باقی مانده است و میشود از آن برای رشته تنیس استفاده کرد.
وی یکی از خواستههای مهم ورزشکاران شهرستان را به سرانجام رساندن همان سالن ورزشی که از ۸ سال قبل تاکنون به سرانجام نرسیده است، عنوان کرد و گفت: این مشکل موجب شده ورزشکاران همیشه به دلیل کمبود سالن و نبود وقت مناسب برای استفاده از آن گلایهمند باشند.
رئیس اداره ورزش و جوانان جغتای با اشاره به اینکه به سرانجام رساندن این دو پروژه نیمهتمام نیازمند ۱۰ میلیارد تومان اعتبار است، گفت: امسال توانستیم دو چمن مصنوعی را با همکاری دهیاران و شوراها به سرانجام برسانیم. یک چمن افتتاح و زیرسازی یک چمن دیگر در حال انجام است و به زودی افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه هر سال دو چمن در سطح شهرستان ایجاد میشود، اظهار کرد: امسال با دو خانه ورزش روستایی که راهاندازی و تجهیز شده تعداد خانههای ورزش روستایی به ۸ مورد و چمنهای مصنوعی به چهار مورد رسید. نبود سالن اختصاصی برای بانوان را از دیگر مشکلات این منطقه میتوان دانست، گرچه قبلاً در سفرهای ریاست جمهوری به شهرستانها دو سالن ورزشی برای بانوان و آقایان اختصاص مییافت، اما متأسفانه علیرغم اینکه سالن ویژه بانوان از نیازهای جدی محسوب میشود، به این شهرستان اختصاص نیافت.
سامان در ادامه با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون حتی یک ریال اعتبارات ورزشی به شهرستان اختصاص نیافته است، گفت: برای هیاتهای ورزشی و تکمیل پروژهها نیازمند تخصیص اعتبار هستیم.
سامان با تأکید بر اینکه اگر سالن ورزشی شهرستان به سرانجام برسد، بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: اکنون ۴ سالن ورزشی در شهرستان داریم که دو سالن بسیار کوچک و دو سالن دیگر فاقد استانداردهای لازم به لحاظ ابعاد هستند.
سالن ورزشی چند منظوره از مهمترین نیازهای جوین
۶۰ درصد جمعیت شهرستان جوین را جوانان را تشکیل میدهند که به نتیجه رسیدن پروژههای ورزشی در این شهرستان میتواند در جلوگیری از آسیبهای اجتماعی جوانان آن تأثیرگذار باشد. این در حالی است که هیچ سالن ورزشی چند منظوره در شهرستان جوین وجود ندارد.
محمدرضا داداری رئیس اداره ورزش و جوانان جوین به ایسنا گفت: اکنون در شهرستان ۳۸۰۰ نفر ورزشکار سازمان یافته در ۲۰ رشته ورزشی فعال هستند.
وی با بیان اینکه از ۳۰ هیات اکنون ۲۰ هیات ورزشی فعالند، اما متأسفانه سالن ورزشی چند منظوره در شهرستان جوین نداریم، گفت: در سال ۱۳۹۷ اعتباراتی برای احداث یک سالن کشتی به شهرستان اختصاص یافت و فونداسیون آن اجرا شد ولی از آن زمان اعتبار دیگری تخصیص نیافته است.
رئیس اداره ورزش و جوانان جوین در ادامه از تخصیص اعتبار برای دو زمین چمن به شهرستان خبر داد و گفت: ابتدا باید زیرسازیها توسط دهیارها انجام و سپس چمنهای مصنوعی نصب شود.
داداری با بیان اینکه زیرسازی چمن مصنوعی شمسآباد به اتمام رسیده و ۸۰ درصد زیرسازی زورآباد انجام شده است، تصریح کرد: پس از انجام زیرسازی، عملیات نصب انجام خواهد شد.
براساس آنچه اعلام شده تاکنون از سوی خیرین ۷ هکتار زمین برای پیست اسب دوانی اختصاص یافته و با منابع طبیعی هم نامهنگاری شده تا ۴۰ هکتار زمین برای احداث سالن چند منظوره و زمین چمن مصنوعی آزاد کنند.
رئیس اداره ورزش و جوانان جوین گفت: دو سالن ورزشی تنها دارایی اداره ورزش و جوانان شهرستان جوین است که عملاً این تعداد سالن برای جوانان این شهرستان بسیار کم است و جوابگوی نیاز آنها نیست.
وی با اشاره به اینکه سالن حکمآباد بسیار کوچک و سالن سردارآباد هم تمرینی است و سکوی تماشاچی ندارد، اظهار کرد: متأسفانه برای ورزش بانوان هم با کمبودهای بسیاری مواجهایم.
داداری با بیان اینکه اکنون یک پروژه نیمهتمام سالن کشتی در شهرستان وجود دارد که برای به سرانجام رساندن آن هیچ اعتباری تخصیص نیافته است، اظهار کرد: خیرین زمین مورد نیاز را برای سالن چند منظوره اختصاص دادهاند اما بودجهای برای شروع پروژه نیست.
رئیس اداره ورزش و جوانان جوین با اشاره به اینکه اداره ورزش و جوانان شهرستان جوین هم مستأجر است، تصریح کرد: شهرستان در رشتههای کشتی، اسب دوانی و والیبال، فوتسال، والیبال، دفاع شخصی و... پتانسیلهای بسیاری دارد به طوری که اخیراً مسابقاتی با حضور سایر استانها در شهرستان برگزار شده است.
وی راهاندازی جاده سلامت برای ورزشهای همگانی را در اولویت شهرستان عنوان کرد و افزود: سالن ورزشی چند منظوره نیز از مهمترین نیازهای شهرستان است تا برای مسابقات با مشکلات مواجه نباشیم و با احداث این سالن بخش زیادی از مشکلات ورزشکاران آقایان و بانوان رفع میشود.
بدیهی است با نظر دقیق به وضعیت ورزش در غرب خراسان، توجه به بازسازی اماکن فرسوده و اتمام پروژههای نیمهتمام ورزشی غرب خراسان رضوی ضروری بوده و باید در اولویت توجه مسئولان در استان و در سطح ملی باشد. دلایل غفلت از حوزه ورزش این منطقه نیاز به بررسی خاصی دارد، اما با توجه به شرایط جامعه، به نیازهای حوزه جوانان نگاه تازهای صورت گیرد و با فراهم آوردن زیرساختهای ورزشی برای کاهش آسیبهای اجتماعی در جامعه به ویژه نسل جوان همتی مضاعف نیاز دارد.
انتهای پیام
نظرات