• یکشنبه / ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۴۱
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1403091812513
  • خبرنگار : 50672

راهکارهای طب سنتی درمان نفخ معده چیست؟

راهکارهای طب سنتی درمان نفخ معده چیست؟

ایسنا/گلستان نفخ شکم یکی از شایع‌ترین علائم گوارشی است که موجب مراجعه به پزشک می‏‌شود؛ این حالت ممکن است موجب ناراحتی و حتی درد شود. شناسایی علت‌ها، توجه به علائم و دریافت درمان مناسب نقش مهمی در کنترل و مدیریت این وضعیت دارد.

نفخ شکم به حالتی گفته می‌شود که فرد احساس پر بودن، تورم و فشار زیاد در ناحیه شکم دارد. این مشکل شایع گوارشی به دلیل تجمع گاز در دستگاه گوارش رخ می‌دهد و معمولاً با علائمی همچون افزایش گاز، آروغ زدن و غرغر کردن شکم همراه است. گاز موجود در دستگاه گوارش به دلایلی مانند بلعیدن هوا هنگام غذا خوردن، مصرف مواد غذایی نفاخ و فعالیت باکتری‌های روده بزرگ به وجود می‌آید.

نفخ شکم یکی از شایع‌ترین علائم گوارشی است که موجب مراجعه به پزشک می‏‌شود؛ به‌‏طوری که از هر ۱۰۰ نفری که مبتلا به اختلال دستگاه گوارش به‌ویژه روده تحریک‌‏پذیر هستند، ۹۶ نفرشان نفخ دارند. البته در افراد سالم هم از هر ۱۰۰ نفر، ۶ تا ۳۱ نفر از این مشکل رنج می‌برند. جالب است بدانید شیوع نفخ در زنان بیش از مردان است.

اراز محمد قرنجیک‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، نفخ معده را یکی از نشانه‌های ضعف سیستم گوارشی دانست و اظهار کرد: هنگامی که فرد غذاهایی مصرف می‌کند که هضم آن‌ها برای معده دشوار است به مرور معده دچار نفخ یا حتی زخم معده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برخی از غذاها به دلیل ترکیبات خود، ذاتاً نفاخ هستند و اگر مواد نفاخ آن‌ها با روش‌های پخت مناسب از بین نرود، مشکلات گوارشی ایجاد خواهند کرد، تصریح کرد: برای مثال حبوباتی مانند عدس، ماش، نخود و انواع لوبیا به دلیل داشتن ترکیبات الیگوساکاریدها نفاخ هستند. به همین دلیل توصیه می‌شود این مواد پیش از پخت حداقل هشت ساعت در آب خیسانده شوند و در این مدت یک تا دو بار آب آن‌ها عوض شود.

راهکارهای طب سنتی درمان نفخ معده چیست؟

کارشناس تغذیه با بیان اینکه برخی مواد غذایی دیگر مانند سیب‌زمینی و بادمجان با پختن خاصیت نفاخی خود را از دست می‌دهند، ادامه داد: همچنین گوشت قرمز اگر به اندازه کافی پخته نشود می‌تواند نفخ ایجاد کند.

قرنجیک‌نژاد درباره عوارض نفخ معده توضیح داد و گفت: وقتی معده دچار مشکل می‌شود و حالت نفاخ پیدا می‌کند عملکرد آن به مرور دچار ضعف‌های دیگری خواهد شد. ممکن است معده حالت اسیدی پیدا کند و این اسیدی شدن، به مرور زمان موجب زخم معده در خودش یل ابتدای روده کوچک (اثنی‌عشر) شود.

وی با اشاره به اینکه هضم نامناسب غذا علاوه بر ایجاد نفخ باعث می‌شود مواد مغذی مانند پروتئین، کربوهیدرات، چربی‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌ها به طور کامل جذب بدن نشوند، افزود: نفخ معده حتی می‌تواند باعث بوی بد دهان نیز شود.

کارشناس تغذیه در ادامه به عواملی که نفخ معده را تشدید می‌کنند اشاره کرد و گفت: مصرف زیاد غذا یا پرخوری، نوشیدنی‌های گازدار، غذاهای تند، ادویه‌های زیاد و برخی سبزیجات مانند فلفل دلمه، کلم، خیار و فلفل تند می‌توانند باعث افزایش نفخ شوند همچنین صحبت کردن هنگام غذا خوردن یا کم جویدن غذا نیز نفخ معده را تشدید می‌کند یکی دیگر از دلایل مهم نفخ، سردی بیش از حد معده است.

این کارشناس تغذیه برای کاهش نفخ معده توصیه کرد: افراد باید به واکنش بدن خود نسبت به غذاها توجه کنند. اگر معده به غذایی واکنش بدی نشان داد، بهتر است در آینده از مصرف آن پرهیز شود همچنین مصرف دمنوش‌های گیاهی مانند آویشن، نعناع، زنجبیل و بابونه (با غلظت کم) می‌تواند در کاهش نفخ مؤثر باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha