• یکشنبه / ۱۸ آذر ۱۴۰۳ / ۰۸:۲۵
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1403091812499
  • خبرنگار : 50560

/مطالبات دانشجویان قزوینی/

از درخواست تریبون آزاد در دانشگاه تا لزوم به‌روزرسانی اطلاعات برخی اساتید

از درخواست تریبون آزاد در دانشگاه تا لزوم به‌روزرسانی اطلاعات برخی اساتید

ایسنا/قزوین روز دانشجو فرصت مناسبی برای طرح مطالبات دانشجویی است. بنا به فرمایش بنیان‌گذار انقلاب اسلامی که دانشگاه را «مبدأ تحول» دانستند و بر توانایی آن‌ها در حل مشکلات کشور تأکید کردند، امروز دانشجویان مطالباتی دارند که به زعم خودشان نه دیده می‌شود و نه شنیده می‌شود؛ ایسنا در این گزارش به سراغ برخی دانشجویان رفته تا شنوای مطالبات آنان باشد.

به گزارش ایسنا، نقش دانشجو در جامعه بر هیچکس پوشیده نیست، ۱۶ آذر نماد خِرَدگرایی، آزادی‌خواهی و روز تجلیل از مبارزات سرنوشت‌ساز دانشجویی است. قدم‌هایی که همواره همراه با مردم بوده است. دانشجوی این سرزمین به همان اندازه که در عرصه دانش فعال است، در صحنه دفاع از کیان و هویت دینی و ملی خود نیز امیدآفرین و فداکار است.

روز دانشجو نماد خودباوری، زمان‌شناسی و هوشیاری تاریخی فرزندان ایران در دانشگاه است. دانشجو نه فقط جوینده دانش بلکه جوینده آزادی و استقلال نیز هست و دانشجویان مصداق نبض بیدار جامعه و سرمایه واقعی و ماندگار کشور و کلید سعادت فردای ایران هستند. همه ما به خوبی می‌دانیم که در شرایط کنونی جامعه باید به نقش دانشجو نگاه جدی‌تری داشت؛ امروز دانشجویان مطالباتی دارند که به زعم خودشان نه دیده می‌شود و نه شنیده می‌شود. ایسنا در این گزارش به سراغ برخی دانشجویان رفته تا شنوای مطالبات آنان باشد.

لزوم ترغیب نخبگان به مهاجرت معکوس

فاطمه درگی، از دانشجویان دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) در رشته مهندسی برق در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اهمیت جامعه نخبگانی اظهار می‌کند: امروز تفکر دانشجویان نخبه یکی از مهم‌ترین راه حل‌های برون رفت از چالش‌های کشور و گذر از مشکلات علمی و اقتصادی است، ولی متأسفانه آنطور که باید و شاید از ظرفیت شخصی دانشجویان برای تبدیل آنان به ظرفیت ملی استفاده نمی‌شود.

این دانشجوی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) تصریح می‌کند: دولت چهاردهم و شخص رئیس جمهور به صورت شفاف با دانشجویان صحبت کند و بگوید که تسهیلات و امکانات داخلی و حمایت‌های دولت چهاردهم برای ترغیب بازگشت نخبگان تا چه اندازه است؟ آیا می‌توان به دولت چهاردهم امید داشت؟

وی ادامه می‌دهد: یکی از مشکلات عدم پیشگیری از رانت است. رانت به آن معنا که دانشجو می‌تواند با تکیه بر توان علمی خود، محصولات بسیار با کیفیتی طراحی کند اما رانت و مافیایی که در برخی حوزه‌ها از جمله خودرو و لوازم خانگی وجود دارد باعث شده تا تلاش دانشجویان نافرجام باقی بماند گواه سخنم تلاش دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های پیشین است، برخی نخبگان آن دانشگاه اقدام به طراحی و تولید خودروی برقی کردند، اما حمایت از آن به قدری پایین بود که مشخص نیست حاصل تلاش آنان چه شده است؟

گلایه از اجرای سلیقه‌ای قانون در دانشگاه

محدثه انبارلوئی از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قزوین است، وی درباره مطالباتش به ایسنا می‌گوید: فعالیت‌های جهادی و انجمن‌ها در دانشگاه‌ها سال به سال کمرنگ‌تر از گذشته می‌شود و این نشان از آن دارد که دانشجو دارد یکی از رسالت‌های خود را به دست فراموشی می‌سپارد.

وی معتقد است که پویایی دانشگاه به وجود تشکل‌های فرهنگی است و اظهار می‌کند: روزی با بهانه نبود بودجه  با تشکل‌ها و کانون‌های فرهنگی همراهی نمی‌کردند، اما امروز با ایجاد بروکراسی‌های پیچیده‌ اداری جلوی خلاقیت در کار فرهنگی را می‌گیرند.

این دانشجوی قزوینی بیان می‌کند: عدم اجرای قانون، وضع قوانین برای محدود کردن دانشجویان و همچنین اجرای سلیقه‌ای قانون توسط مسئولین دانشگاه موجب نارضایتی بسیاری از دانشجویان شده است.

انبارلوئی ادامه می‌دهد: امکانات دانشگاه‌ها در حد مطلوب نیست و اگر بخواهم یک مثال بزنم به بی‌کیفیتی غذای دانشگاه می‌توانم اشاره کنم. تعداد خوابگاه‌های متأهلی بسیار کم است و همان تعداد محدود به دانشجویان معمولی نمی‌رسد.

چرا برنامه تریبون آزاد برگزار نمی‌شود؟

مهسیما یونسی از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان است، وی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار می‌کند: آزادی بیان در دانشگاه‌هایی چون فرهنگیان فقط حالت شعاری دارد و گواه سخنم عدم برگزاری تریبون آزاد برای دانشجو است.

وی ادامه می‌دهد: یکی دیگر از مشکلاتی دانشجویان، عدم به روز رسانی اطلاعات برخی اساتید است. با توجه به اینکه هوش مصنوعی سرعت چشمگیری پیدا کرده، اطلاعات بسیاری از دانشجویان به کمک هوش مصنوعی از برخی اساتید بیشتر شده است.

وی موفقیت دولت چهاردهم را مشارکت دانشجویان تلقی می‌کند و می‌گوید: دانشجویان در روز انتخابات خود را نشان دادند و ثابت کردند و حالا نوبت آن است که دولت فکری به حال این اقشار کند. تسهیلاتی که برای دانشجویان در نظر گرفته می‌شود بیشتر شبیه به توهین است.

یونسی اظهار می‌کند: اردوهای فرهنگی، ورزشی و تفریحی در دانشگاه‌ها معنا ندارد و باید این زمینه نیز تقویت شود. دانشجو دیگر سمت دفاتر انجمن اسلامی نمی‌رود و این موضوع نشان می‌دهد که انجمن‌های اسلامی تا به امروز نتوانستند آنطور که باید و شاید برای دانشجو ایجاد جذابیت کنند، بنابراین لازم است یک رویکرد فرهنگی دیگر برای انجمن‌های موجود در دانشگاه شکل گیرد.

مشکلات دانشجویان دانشگاه‌های غیرانتفاعی

علی دهقانی‌پور، دانشجوی یکی از دانشگاه‌های غیرانتفاعی استان قزوین است، وی در گفت‌وگو با ایسنا می‌گوید: ما برای دانشگاه حکم کیف پول را داریم، با آنکه هزینه پرداخت می‌کنیم، اما از بسیاری امکانات دانشگاه دولتی بی‌بهره هستیم.

وی ادامه می‌دهد: دانشگاه‌های غیرانتفاعی خوابگاه تمرکزی ندارند و مجبوریم برای استفاده از خدمات خوابگاه به خوابگاه‌های خصوصی در نقاط مختلف شهر مراجعه کنیم.‌

دهقانی‌پور صریح می‌کند: متأسفانه وزارت علوم اهمیت چندانی برای دانشگاه‌های غیرانتفاعی قائل نیست، چراکه اساتید آن سطح علمی پایین‌تری نسبت به سایر دانشگاه‌های دیگر دارند.

وی ادامه می‌دهد: دانشجویان با مشکلات مختلفی دست‌وپنجه نرم می‌کنند که باید به آن‌ها رسیدگی شود و انتظار می‌رود رسانه‌ها نیز این مشکلات را منعکس کنند. یکی از وظایف مسئولان دانشگاه‌ها هم رسیدگی و حل مشکلات دانشجویان است و اگر این مدیران دلسوزانه کار کنند و صدای دانشجویان را بشنوند، دانشجویان نیز این موضوع را درک می‌کنند.

به گزارش ایسنا، روز دانشجو را نباید فقط به یک روز گره زد، مسائل و دغدغه‌های سیاسی دانشجویان، مسائل صنفی، آموزشی و رفاهی آنان باید بیش از پیش در کانون توجه قرار گیرد، تا دانشجو احساس هویت کند و نقش خود را که نگاه بیدار و پیشران علمی کشور است، به خوبی ایفا کند و در این میان انتظار می‌رود در دولت چهاردهم بیش از پیش به دغدغه دانشجویان توجه داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha