کیومرث اکبری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به طغیان جمعیت موشها در برخی از مزارع و باغات استان، گفت: هماکنون کانونهایی از طغیانی شدن جمعیت موشها را در برخی از مزارع و باغات استان شاهد هستیم که این امر برخورد جدی با این آفت را ضروری میکند.
اکبری با بیان اینکه هماکنون در استان بیش از ۱۰۰ نقطه داریم که مستعد طغیانی شدن آفت موش هستند، افزود: کانونهای طغیانی شدن آفت موش را بیشتر در اطراف مزارع دیم و مزارعی که کمتر شخم میخورند و نیز در مزارعی مثل مزارع یونجه، کلزا و گندم که زود کشت شده و هماکنون سبز شدهاند، شاهد هستیم.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه برای مقابله با آفت موش در تمام مزارع استان برنامهریزی کردهایم، گفت: مبارزه با این آفت را با اولویت نقاطی که کانون شیوع آفت هستند، شروع کردهایم و مبارزه را به کل مزارع تعمیم خواهیم داد.
وی افزود: تاکنون کار طعمهگذاری در نزدیک ۳۰ هزار هکتار از مزارع استان با استفاده از طعمه مسموم برای مقابله با طغیانی شدن جمعیت موشها انجام گرفته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه موش یک آفت قوی با قدرت تکثیر و خسارتزایی بالا است، گفت: برای مقابله با این آفت باید مبارزه به شکل اصولی و به صورت تلفیقی انجام شود تا مبارزه با آفت کارایی لازم را داشته باشد.
اکبری اضافه کرد: مقابله با آفت موش در مزارع و باغات استان باید استمرار داشته باشد و به صورت همزمان با روشهای شیمیایی و غیرشیمیایی انجام شود.
وی با بیان اینکه کشاورزان و باغداران برای مبارزه با موش در مزارع و باغات میتوانند از انواع طعمههای مسموم دولتی، سموم کارخانهای، طعمههای غیرشیمیایی کارخانهای، سموم ضدانعقادی و... استفاده کنند، گفت: کشاورزان و باغداران باید به طور همزمان از روشهای غیرشیمیایی مبارزه با آفت مثل شخم عمیق اراضی، لانه کوبی مکرر، تزریق دود اگزوز داخل لانه، تزریق گاز معمولی داخل لانه، تزریق آب داخل لانه، کرت بندی و غرقابی کردن اراضی، استفاده از تفاله چغندرقند و... استفاده کنند.
وی افزود: کشاورزان و باغداران در روش مبارزه غیرشیمیایی همچنین میتوانند از انواع تلهها و چسبها برای مقابله با این آفت استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات