• شنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۵:۰۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1403091712119
  • خبرنگار : 71938

ساز و کار مجلس برای توسعه حمل و نقل عمومی

ساز و کار مجلس برای توسعه حمل و نقل عمومی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای ساز و کاری برای توسعه‌ حمل و نقل، تأمین ماشین‌آلات برای شهرهای مناطق محروم، مدیریت پسماند و واحدهای تبدیل پسماند به مواد و انرژی و احداث تصفیه خانه پساب برای آبیاری فضای سبز شهر مشخص کردند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت عصر امروز شنبه و در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در بخش هزینه‌ای، اجزای یک، دو و سه بند «الف» تبصره ۲ این لایحه را به شرح زیر تصویب کردند:

۱- به‌منظور توسعه حمل‌ونقل عمومی و تأمین خدمت (سرویس) ایاب و ذهاب دانش‌آموزان دارای معلولیت (جسمی، حرکتی و ذهنی) و مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری تمامی پایانه‌ها، ایستگاه‌ها، تأسیسات سامانه‌ها و ناوگان حمل‌ونقل خط ‌آهن (ریلی) درون شهری، دسترس‌پذیری سامانه‌های حمل‌ونقل عمومی برای انطباق با قوانین داخلی و معیار(استاندارد)های بین‌المللی افراد دارای معلولیت با هماهنگی وزارت کشور تا سقف سیصد و شصت هزار میلیارد (۳۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال اوراق مالی اسلامی ریالی منتشر کنند. حداقل هفتاد درصد(۷۰%) منابع موضوع این جزء به احداث، تکمیل و بهره‌برداری خطوط قطار شهری، حمل و نقل عمومی و بازپرداخت اعتبارات دریافتی کلان شهرها و مراکز استان‌ها و حومه از محل جزء (۲۲) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۰ و تنفیذی سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ (پنج درصد (۵%) این مبلغ بابت مصادیق «قانون حمایت از حقوق معلولان» مصوب ۲۰/ ۱۲/ ۱۳۹۶ در حوزه حمل‌ونقل عمومی) اختصاص می‌یابد. تضمین بازپرداخت اصل و سود این اوراق برای طرح‌های قطار شهری و حمل‌ونقل شهری به نسبت پنجاه درصد(۵۰%) دولت و پنجاه درصد (۵۰%) شهرداری‌ها صورت می‌گیرد.
 
وزارت کشور موظف است فهرست و میزان سهمیه شهرداری‌ها از اوراق موضوع این بند را حداکثر تا پایان شهریورماه به سازمان برنامه و بودجه کشور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برای صدور مجوز انتشار اوراق ارسال نماید و سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی مکلفند حداکثر تا پایان آذرماه مجوز انتشار اوراق را صادر نمایند.
 
۲- بابت توسعه حمل‌ونقل عمومی ‌و زیرساخت‌های شهری و نوسازی و برقی‌سازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی به‌ویژه در شهرهای دچار آلودگی هوا، تأمین ماشین‌آلات برای شهرهای مناطق محروم، مدیریت پسماند و واحدهای تبدیل پسماند به مواد و انرژی،احداث تصفیه خانه پساب برای آبیاری فضای سبز شهری و بازسازی بافت‌های فرسوده و اصلاح هندسی معابر و احداث توقفگاه خودروها ‌با تأیید وزارت کشور، تا سقف دویست هزار میلیارد (۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال اوراق مشارکت با تضمین خود با اولویت به‌کارگیری محصولات دانش‌بنیان منتشر نمایند. در مواردی که هزینه‌کرد شهرداری‌ها از محل مجوز این جزء با اعلام وزارت نفت و تأیید سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبری انرژی منجر به کاهش مصرف سوخت می‌شود، تضمین بازپرداخت اصل و سود این اوراق، سی درصد (۳۰%) از طریق سازوکار گواهی‌های صرفه‌جویی و از منابع حساب بهینه‌سازی مصرف انرژی و هفتاد درصد (۷۰%) توسط شهرداری‌ها صورت می‌گیرد.
 
۳- شرکت‌های تابعه وزارت راه و شهرسازی مجازند با تصویب شورای عالی حمل و نقل و ایمنی کشور و تأیید شورای اقتصاد با تضمین خود یا سایر صندوق‌های تابعه و وابسته نسبت به انتشار دویست و پنجاه هزار میلیارد (۲۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال اوراق مالی اسلامی برای رفع نقاط حادثه‌خیز راه‌های کشور با تأمین تجهیزات و علائم ایمنی راه‌ها اقدام کنند. برای رفع نقاط حادثه خیز راه‌های کشور با تامین تجهیزات و علائم ایمنی راه‌ها و تامین و تعمیر ناوگان حمل و نقل ریلی و هوایی اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha