مظفر جمالینژاد شنبه ۱۷ آذر در مراسم گرامیداشت روز حسابدار در سالن همایش جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: حدود ۱۷ درصد منابع عمومی استان عقبماندگی دارد و تخصیص های استان هم مناسب نیست و کسری تراز عملیاتی کشور و استان مناسب نیست و جبران این کسری ها نیازمند تلاش و مجاهدت حسابداران و ذبحسابان مجموعه هاست.
وی افزود: از سال ۱۳۹۴ با تصویب قانون الحاقی ۲ ماده ۲۶ حسابداری تعهدی مصوب و ابلاغ و تاکنون در این بخش تغییر و تحولات خوبی انجام شده که مرهون تلاش و مجاهدت حسابداران است.
این مسئول با بیان اینکه رویدادهای مالی منعکس کننده همه فعل و انفعالاتی است که در بخشهای مختلف کشور انجام میشود، افزود: در حوزه سیاست، اقتصاد و امنیت کشاورزی باید فرآیندهای ارائه خدمات به تولید کالا و یک رویداد مالی منتج شود.
جمالی نژاد بیان کرد: از تدوین بودجه تا تفریغ، از تصمیم گیری تا اجرا و اقدام و نهایتا حساب دهی و نظارت، از تشخیص تا هزینه کرد باید به ماده های ۱۷، ۱۸، ۱۹، ۲۱ و ۲۳ قانون محاسبات که همه در تحقق آن ها دخیل هستیم توجه شود.
وی افزود: توجه به این موارد بخش اعظمی از اهداف مملکت و کشور را که جامعه انتظار دارد و عملکرد ما هم ارتباط معناداری با اعتماد، رضایت و شفافیت، کیفیت، آسایش، آرامش و رضایتمندی مشتری دارد محقق خواهد کرد.
جمالی نژاد با اشاره به لزوم رعایت قانون توسط حسابداران و ذیحسابها اظهار کرد: اصل حاکمیت قانون اولین اصلی است که در نظام حسابداری بخش عمومی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه قانون مصونیت بخش است، تصریح کرد: اصول متعدد و قوانین متعددی داریم، از اصل ۵۲، ۵۳ و ۵۵ به عنوان سند بالادستی رعایت قانون در رویداد مالی و انعکاس دهنده عملکرد باید مراقبت کنیم.
مدیرکل دیوان محاسبات لرستان با اشاره به استاندارد به عنوان ویژگی دومی که باید در بحث رویدادهای مالی مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: رعایت اصول، استانداردها و دستورالعملهای حسابداری از اهمیت بسیاری برخوردار است چرا که اعتماد و شفافیت را بیشتر و هزینه کار را کمتر میکند.
جمالی نژاد درخصوص صورت های مالی گفت: صورتهای مالی محصول کار حسابداران و ذیحسابان است و باید دارای ویژگی و معیارهای گفته شده باشند.
به گفته وی رعایت سه مولفه کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی که از آن به عنوان حسابرسی عملیاتی نام برده می شود بسیار اهمیت دارد و اگر رویدادهای مالی واجد این ویژگی ها باشد بخشی از مشکلات کشور برطرف خواهد شد.
جمالی نژاد با بیان اینکه یکی از معضلات و مشکلات کشور در بحث انجام رویدادها و اجرای فعالیت ها و برنامهها است، افزود: رویدادها باید با کمترین هزینه و با بهترین شیوه انجام شوند.
وی با تاکید بر اینکه باید از منابع محدود استفاده درست کرد، افزود: باید از ایجاد بار مالی بیشتر به دولت اجتناب و خودداری کرد بنابراین در همه رویدادهایی که در کشور اتفاق میافتد اگر ویژگیهای اثربخشی، کارایی و صرفه اقتصادی را مراقبت کنیم بدهی نخواهیم داشت و بهتر میتوانیم هزینهها را مدیریت کنیم.
جمالی نژاد با اشاره به معیار پایداری رویداد گفت: این مهم ناگزیر از الزامات زیست محیطی و سند آمایش سرزمین است و اگر این ظرفیتهای آمایش سرزمینی را رعایت نکنیم قطعا اجرای طرح ها و پروژههای ما فاقد معیارهای قبلی خواهد بود.
مدیرکل دیوان محاسبات لرستان معیار انصاف و عدالت و تعادل و توازن در پرداختها، بخصوص پرسنلی را بسیار مهم دانست و افزود: عدالت به این معناست که بر اساس شاخصه و معیارهای از پیش تعیین شده خروجیها را محاسبه و بر اساس آن عمل کنیم.
انتهای پیام
نظرات