• شنبه / ۱۷ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 1403091711730
  • خبرنگار : 71078

تنفس ۸۲ روز هوای نامطلوب در تهران طی امسال

تنفس ۸۲ روز هوای نامطلوب در تهران طی امسال

بر اساس داده‌های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، از ابتدای سال جاری تا ۱۶ آذرماه چهار روز هوای ناسالم (برای همه) و ۷۸ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس در تهران ثبت شد.

به گزارش ایسنا از ابتدای سال جاری تا ۱۶ آذرماه  ۴ روز هوای ناسالم (برای همه) و ۷۸ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس در تهران ثبت شد. ۳۰ خرداد ماه غلظت آلاینده ازن به ۱۵۶ رسید و اولین روز هوای ناسالم پایتخت رقم خورد.

دومین روز نیز ۷  تیرماه بود. این بار هم ازن با ثبت میانگین ۱۷۱ آلاینده شاخص بود البته ذرات معلق کوچکتر از ۱۰ میکرون با شاخص ۱۰۳ و ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون با شاخص ۱۱۶ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس بودند.

با افزایش سرمای هوا ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون بار دیگر به آلاینده شاخص هوای پایتخت تبدیل شد و ۲۷ آبان با قرار گرفتن روی عدد ۱۵۲ اولین روز هوای ناسالم پاییزی را برای تهرانی‌ها رقم زد. با تداوم پایداری هوای تهران، روز گذشته باردیگر ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم قرار گرفت و میانگین ۱۵۴ ثبت شد.

سال گذشته تهرانی‌ها هوای آلوده‌تری را تا ۱۶ آذرماه تنفس کرده بودند، به‌گونه‌ای که طی این بازه زمانی میانگین هوای پایتخت طی ۶۴ روز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۰ روز در شرایط ناسالم برای همه  قرار گرفته بود.

اولین روز آلوده این سال ۲ تیرماه با آلاینده شاخص ازن رقم خورد و میانگین ۱۵۴ برای این آلاینده ثبت شد. ۶ مردادماه میانگین ازن به ۱۵۲ رسید. ۱۹  و ۲۵ مردادماه نیز این آلاینده با قرارگیری روی ۱۶۲ و ۱۵۳ موجب آلودگی هوای پایتخت شد اما ۵ شهریورماه ذرات معلق کوچک‌تر از ۱۰ میکرون با شاخص ۱۶۵ در شرایط ناسالم قرار گرفت البته ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون نیز با ثبت میانگین ۱۲۶ در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس بود.

۲۴ آبان ماه برای اولین بار در سال گذشته ذرات معلق کوچکتر از ۲.۵ میکرون با ثبت میانگین ۱۵۱ موجب قرارگیری هوای تهران در وضعیت قرمز شد.

آذرماه تعداد روزهای ناسالم هوای تهران افزایش پیدا کرد،‌به‌گونه‌ای که ۶ ، ۱۲ و ۱۳ و ۱۴ آذرماه به‌ترتیب میانگین ۱۵۱، ۱۵۴ ، ۱۵۵ و ۱۶۴ برای ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون ثبت شد و ذرات معلق کوچک تر از ۱۰ میکرون نیز در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس بود.

گفتنی است که شاخص کیفیت هوا (AQI) به شش دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا «پاک»، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا «قابل قبول یا متوسط»، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا «ناسالم برای گروه‌های حساس»، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا «ناسالم»، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا «بسیار ناسالم» و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا «خطرناک» است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha