به گزارش ایسنا، «یورام کوهن» رئیس پیشین سرویس امنیت داخلی رژیم اسرائیل(شاباک) روز پنجشنبه فاش کرد که «بنیامین نتانیاهو» از او در دوره حضورش در این سازمان خواسته تا وزرا و افسران ارشد این رژیم را شنود کند.
وی به سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل گفت نتانیاهو از او خواسته است تا وزرا و افسران ارشدی که در واقعه امنیتی مهمی شرکت داشتند را شنود کند اما جزئیاتی در رابطه با حادثه مذکور ارائه نکرد.
کوهن افزود: نتانیاهو به او گفته است تو آن را شنود میدانی و من میگویم از ابزارها علیه هر کسی که راز را در میان میگذارد استفاده میکنم.
کوهن عنوان داشت: نتانیاهو نگران بود زیرا آن موضوع حساسی به شمار میرفت و از من خواست ابزارهای خود را فعال کنم و هر شخصی که رازی را در میان میگذارد کنترل شود و اگر کسی اقدام به این امر نمود ما با آن برخورد خواهیم کرد.
وی افزود: هنگامی که از او سوال شد، آیا از او درخواست شنود مکالمات تلفنی داشته است؟ پاسخ داد: این در چهارچوب امور است.
کوهن که طی سالهای ۲۰۱۱-۲۰۱۶ در شاباک فعالیت داشته اشاره کرد این حادثه نمونهای از گامهایی است که نتانیاهو در صورت وقوع بحران در اراضی اشغالی ممکن است بردارد.
او اظهار داشت اگر گروهی از مردم بخواهند اعتراض کنند او احتمالا به رئیس شاباک مراجعه کرده و از او میخواهد که ابزارهای سرویس خود را فعال کند.
کوهن افزود: احتمال میرود به دلیل محاکمه جاری علیه نتانیاهو، تخریب سیستماتیک مهمترین موسسات داخلی رخ دهد.
نتانیاهو با اتهاماتی در پروندههای فساد روبهرو است و قرار است که طی روزهای آینده برای دفاع از خود در برابر چند تهمت از جمله رشوه، کلاهبرداری و خیانت در امانت در دادگاه حاضر شود.
سازمان تلویزیونی رژیم صهیونیستی به نقل از دفتر نتانیاهو خبر داد که کوهن وارد کارزار سیاسی شده و تلاش میکند تا پرونده ساختگی دیگری را ایجاد کنند. نتانیاهو تلاش کرده تا از یک راز اساسی از اسرار دولت حفاظت کند و از قانون پیروی کرده و حقوق کسی را نقض نکرده است.
دفتر نتانیاهو گفت برخلاف اظهارات کوهن تهدید واقعی دموکراسی در اراضی اشغالی از سوی مسؤولان منتخب نیست، بلکه از سوی مسؤولان مجری قانون است که از پذیرش تصمیم رای دهندگان خودداری میکنند و به دنبال کودتا از طریق تحقیقات سیاسی غیر قابل قبول در هر دموکراسی هستند.
اظهارات کوهن در حالی مطرح میشود که کابینه نتانیاهو به دلیل رسوایی افشای درز اطلاعات محرمانه با قصد آسیب زدن به امنیت دولت، سرقت اطلاعات به نفع رسانه خارجی و افشای اطلاعات حساس درباره یک نهاد امنیتی با فشارهایی روبهرو است.
اپوزیسیون، نتانیاهو را به دست داشتن در درز اسناد به منظور کاهش فشار بر کابینه خود و فرار از مسؤولیتش در به شکست کشاندن تلاشها برای دستیابی به توافق تبادل اسرا و حماس متهم میکنند.
تلآویو دست کم ۹۵۰۰ فلسطینی را در زندانهای خود بازداشت کرده است و ارزیابی میکند که ۱۰۱ اسیر اسرائیلی در غزه حضور داشته باشند، اما حماس اعلام کرده است که دهها تن از آنها در حملات کورکورانه اسرائیل کشته شدند.
از هفت اکتبر ۲۰۲۳ اسرائیل تحت حمایت آمریکا جنگ نسل کشی را علیه غزه به راه انداخته که منجر به شهادت و مجروح شدن بیش از ۱۵۰ هزار فلسطینی شده است که بیشتر آنها از کودکان و زنان هستند. همچنین بیش از ۱۰ هزار تن در میان تخریبهای گسترده مفقود شدهاند و قحطی جان دهها کودک و سالمند را گرفته است.
انتهای پیام
نظرات