هادی حقشناس امروز، ۱۴ آذرماه در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که با حضور روسای دانشگاهها و دانشجویان در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، با تأکید بر اهمیت مشارکت دانشجویان برای حل مشکلات استان اظهار کرد: در استان حدود ۱۲ مسئله حل نشده وجود دارد که حل این مسائل نیازمند تبیین و طرح درست مسئله است، یکی از آنها ایجاد و راهاندازی برخی از رشتهها و همچنین بهرهمند شدن از ظرفیتهای علمی و پژوهش دانشجویان است.
وی حل مسئله را یکی از رسالتهای دانشجویان دانست و افزود: پیگیری حل مسائل علاوه بر مطالبهگری یکی از رسالتهای دانشجویات است و دانشجو باید دنبال حل مسئله باشد، نباید تنها طرح چالش و مشکل کند بلکه باید ضمن ارائه راهحلهای علمی، مطالبهگری را در دستورکار خود قرار دهند.
استاندار گیلان برگزاری تریبون آزاد دانشجویی را فرصتی برای شنیدن مطالبات، طرح و ایده، نظرات دانشجویان دانست و تأکید کرد: برگزاری تریبون آزاد برای دانشجویان از تأکیدات مقام معظم رهبری بوده و باید در دانشگاهها برگزار شود، تا در این تریبونها مسائل مطرح، بررسی و پیگیری شود و مسئولین مربوطه هم پاسخ دهند؛ روسای دانشگاهها به نمایندگی از استاندار اختیارات لازم برای رفع مسائل و مربوط به دانشجویان را دارند.
حق شناس با بیان اینکه بسیاری از مشکلات و چالشهای استان گیلان را استانهای دیگر نیز دارند و برای حل آن باید با بهرهمندی از ظرفیت دانشگاه، چارهای اندیشید، گفت: ۸۰ انجمن علمی در دانشگاه گیلان داریم، اگر دانشجویان و انجمنهای علمی راهحلهای علمی برای حل مشکلات و مسائل دارند، ارائه کنند.
وی با بیان اینکه پسماند و تالاب انزلی دو معضل اساسی استان گیلان است که تاکنون اقدامات موثری برای حل این چالشها صورت نگرفته، تصریح کرد: تولید کمپوست، تهیه و استقرار دستگاه زبالهسور یا مکانیابی جدید برای تخلیه زباله از راههای حل معضل پسماند استان است که تاکنون اقدامی در این خصوص صورت نگرفته است. تالاب انزلی با مساحت ۲۰ هزار هکتاری با حجم یک میلیارد مترمکعبی، اگر ۱۱ رودخانه و یک میلیون جمعیت از رشت و انزلی و روستاهای اطراف را در نظر بگیریم، با یک برآورد در میابیم روزانه ۱۷۵ هزار مترمکعب کودآلی مستقیم وارد تالاب میشود که بهترین کود برای گیاه آزولاست! باید اراده لازم برای حل این مسائل وجود داشته باشد.
استاندار گیلان گفت: دولتها در مورد ملتها یک راهبرد دارند و آن حمایت از تولید بوده، تولید در اقتصاد به صنعت، گردشگری و کشاورزی وابسته است که بین این سه مورد دولتها اول از بخش کشاورزی حمایت میکنند، با توجه به اینکه در استان قطب کشاورزی هستیم باید حمایت از تولید و کشاورز با برنامهریزی باشد، در این برنامه ریزی جامعه دانشگاهی میتوانند با ارائه طرح و ایده نقش بسزایی داشته باشند.
در این مراسم، دانشجویان و نمایندگان تشکلهای دانشجویی، دغدغهها و چالشهای آموزشی و دانشجویی دانشگاه خود را مطرح و خواستار توجه نماینده عالی دولت در استان گیلان شدند. همچنین تعدادی از انجمنهای علمی، تشکلهای اسلامی و دانشجویان نمونه تقدیر شدند.
انتهای پیام
نظرات