• چهارشنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1403091410346
  • خبرنگار : 50975

چاره‌ای جز استفاده از دانش نوین هسته‌ای و تجهیزات پیشرفته در حوزه کشاورزی نیست

چاره‌ای جز استفاده از دانش نوین هسته‌ای و تجهیزات پیشرفته در حوزه کشاورزی نیست

ایسنا/چهارمحال و بختیاری رئیس پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی کشور گفت: با وجود چالش‌های بخش کشاورزی چاره‌ای به جز استفاده از دانش نوین هسته‌ای و تجهیزات پیشرفته باقی نمی‌ماند

ابراهیم مقیسه امروز ۱۴ آذرماه در همایش نقش بهره‌گیری از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای در زنجیره ارزش محصولات کشاورزی در دانشگاه شهرکرد، اظهار کرد: چالش‌های کشاورزی از جمله فرسایش، کم‌آبی، ضایعات محصولات کشاورزی، آفات و بیماری‌های گیاهی و دامی، خشکسالی، مصرف کود و سم و ... در سراسر کشور وجود دارد و چاره‌ای به جز استفاده از تجهیزات پیشرفته نیست.

رئیس پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی کشور گفت: پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای از سال ۶۷ رسماً در کرج آغاز به کار کرد، ماموریت‌هایی که برای این پژوهشکده تعریف شده شامل تولید ارقام، تشخیص بیماری‌های گیاهی، تشخیص مواد زیستی برای کنترل بیماری‌ها، آنزیم‌های خوراکی، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، حوزه‌های آب، کود و سم و تولید کودهای زیستی و آلی است که در برخی از این زمینه‌ها اقدامات خوبی انجام شده است.

وی با بیان اینکه با توجه به چالش‌هایی که در کشاورزی وجود دارد محقق اقدام به فعالیت می‌کند، افزود: در کنار تولید برق و انرژی، انرژی هسته‌ای در تولیدات گلخانه‌ای، تغییرات اقلیمی، رادیوداروها برای درمان بیماران سرطان انرژی هسته‌ای بسیار کارآمد است.

با وجود چالش‌های بخش کشاورزی چاره‌ای جز استفاده از دانش نوین هسته‌ای و تجهیزات پیشرفته باقی نمی‌ماند

رئیس پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای سازمان انرژی اتمی کشور گفت: با وجود تغییرات اقلیم، خشکسالی، فرسایش خاک، سرمازدگی، ضایعات محصولات کشاورزی، آفات و بیماری‌های گیاهی و دامی، مصرف کود و سم، آلودگی‌های زیست‌محیطی، امنیت غذایی به خطر می‌افتد.

وی با اشاره به اینکه با وجود چالش‌های بخش کشاورزی چاره‌ای به جز استفاده از دانش نوین هسته‌ای و تجهیزات پیشرفته باقی نمی‌ماند، خاطرنشان کرد: چهار حوزه اصلی در پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای وجود دارد.

ایجاد رشته کشاورزی هسته‌ای و یا مرکز تحقیقات هسته‌ای در چهارمحال و بختیاری

در ادامه یاسر پیرعلی، رئیس دانشگاه شهرکرد بیان کرد: به دنبال تفاهم نامه میان سازمان انرژی اتمی و دانشگاه شهرکرد در صدد آن بودیم که رشته کشاورزی هسته‌ای و یا مرکز تحقیقات هسته‌ای در زمینه کشاورزی و شیلات را دنبال کنیم.

وی افزود: چهار کارگاه آموزشی در حوزه‌های مختلف کاربرد پرتوها در دانشگاه شهرکرد انجام شد و امروز همایشی برگزار شد که بتوان با استفاده از مجموعه علمی از سازمان انرژی اتمی، مرکز تحقیقات، دانشگاه شهرکرد و سازمان جهاد کشاورزی استان هم‌افزایی صورت گیرد، گرچه به دنبال عملیاتی کردن و کاربرد انرژی هسته‌ای در استان هستیم.

بادام، آبزیان،گیاهان دارویی، گلخانه‌ها و دام، پنج حوزه‌ای که در چهارمحال و بختیاری مستعد سرمایه‌گذاری است

حسین برزگر گفت: حوزه‌های مستعد سرمایه‌گذاری در چهارمحال و بختیاری بادام، آبزیان، گیاهان دارویی، گلخانه‌ها و دام است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه استان رتبه اول تولید بادام در کشور را دارد، افزود: محصول دیگری که نقش مهمی در اقتصاد استان دارد، صنعت آبزیان است که ۲۲ کارخانه تولید خوراک آبزیان در استان شکل گرفته و ۱۲ کارخانه بسته‌بندی نیز وجود دارد.

یکی از مهم‌ترین چالش‌های بخش کشاورزی این استان سرمازدگی محصولات است

وی با اشاره به اینکه سالانه ۳۰ هزار میلیارد تومان گردش سالیانه آبزیان در استان است، بیان کرد: چهارمحال و بختیاری پایتخت تولید خوراک آبزیان کشور است.

برزگر اضافه کرد: گلخانه نیز یک صنعت نوپا در استان است که طی سه سال گذشته رتبه اول توسعه گلخانه‌ها در کشور را کسب کرده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون ۱۳۰ گلخانه در حال بهره‌برداری وجود دارد، گفت: گیاهان دارویی حوزه زاگرس نیز در استان و حتی کشور استقبال خوبی دارند، گرچه وضعیت تولید گیاهان دارویی مطلوب است اما جای کار بیشتری دارد.

وی یکی از مهم‌ترین چالش‌های بخش کشاورزی این استان را سرمازدگی دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha