به گزارش ایسنا، به نقل از میزان، دیوان کیفری بینالمللی بهتازگی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر و یوآو گالانت، وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی، را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در غزه صادر کرد.
دیوان کیفری بینالمللی با بیان اینکه دلایل منطقی وجود دارد که باور کنیم نتانیاهو و گالانت بر حملات علیه غیرنظامیان نظارت داشتهاند، تاکید کرد: جنایات منتسب به نتانیاهو و گالانت شامل استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح است.
براساس این حکم، نتانیاهو و گالانت به جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت متهم هستند.
صدور این حکم با واکنشهای گستردهای در جهان مواجه شده و در حالی که آمریکا بهعنوان متحد اصلی رژیم صهیونیستی با این حکم مخالفت کرده، بسیاری از کشورها بهویژه کشورهای غربی آمادگی خود را برای اجرای آن اعلام کردند.
همچنین جوزپ بورل، مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا این حکم را الزامآور توصیف کرد و گفت کشورهای اروپایی نمیتوانند بین اجرا کردن و یا اجرا نکردن آن انتخاب کنند.
به گفته وی، کشورهای اروپایی باید از این حکم دیوان کیفری بینالمللی تبعیت کنند.
اهمیت صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو
در همین رابطه سعدالله زارعی، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با میزان به ابعاد و اهمیت صدور حکم بازداشت علیه نتانیاهو ازسوی دیوان کیفری بینالمللی پرداخت و گفت: اهمیت این احکام موقت که دیوان لاهه علیه رژیم صهیونیستی صادر کرده این است که این رژیم در یک فضای جنگی بهسر میبرد و در فضای جنگی هر رژیمی به حمایت بیشتر بینالمللی نیاز دارد بهویژه اگر رژیمی اساسا بهوسیله حمایتهای خاص خارجی و در یک پروژه خارجی به وجود آمده باشد.
وی اظهار کرد: بنابراین در بحبوحه زمانی که رژیم صهیونیستی به واسطه فشار شدیدی که از ناحیه ملتها و مقاومت بر او وارد میشود، به واسطه جنایتهایی که انجام داده، رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو بهعنوان نماد و مظهر اسرائیل سیاسی بیش از هر زمانی به حمایت احتیاج دارد.
افت شدید موقعیت بینالمللی برای رژیم صهیونیستی
کارشناس مسائل بینالملل، بیان کرد: یک دادگاه بینالمللی دارای صلاحیت و در واقع بلندترین منبر حقوقی دنیا حکم بازداشت را علیه شخص نتانیاهو و شخص وزیر جنگ رژیم صهیونیستی صادر میکند، این حکم نشان دهنده این است که رژیم صهیونیستی از نظر بینالمللی دچار افت شدید موقعیت شده است.
زارعی، یادآور شد: رژیم صهیونیستی در حال حاضر یکی از چهار ضلع شکلدهنده موجودیت خود را که همان روابط موثر خارجی است، از دست داده و خود این امر یک گام رژیم صهیونیستی را به سمت سقوط هدایت میکند.
پیامدهای حکم بازداشت لاهه برای رژیم صهیونیستی
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به اینکه آثار این حکم در داخل خود رژیم است و آنها از این به بعد نخستوزیری که اجازه ورود به ۱۲۴ کشور را ندارد و در واقع به تعداد محدودی از کشورها میتواند سفر کند، دارند، بیان کرد: در چنین سفرهایی در کشور مقصد حتما محالفان رژیم صهیونیستی حضور دارند و هنگام سفر مقامهای صهیونیستی واکنشهای مردمی هم وجود خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه آثار عملی این حکم محدود شدن فضای تنفسی رژیم صهیونیستی است، تصریح کرد: نکته مهم دیگر اینکه حکم دادگاه لاهه در واقع هزینه حمایت از رژیم صهیونیستی را برای حامیان این رژیم افزایش داد و از این به بعد حمایت از این رژیم هزینه بسیار بیشتری خواهد داشت.
کارشناس مسائل منطقه، بیان کرد: در نظر بگیرید که رژیم صهیونیستی طی چند روز هم در شورای امنیت سازمان ملل به واسطه ۱۴ رای موافق قطعنامه ضدصهیونیستی در برابر یک رای مخالف آمریکا با محکومیت مواجه شد و این یک شکست بزرگ برای رژیم صهیونیستی در شورای امنیتی است که کشورهایی مانند انگلیس و فرانسه در آن حضور دارند.
زارعی، عنوان کرد: یعنی در نهادی که بخشی بزرگ از کشورهای غربی حضور دارند، همه آنها علیه رژیم صهیونیستی رای دادند و این نشانهای از موقعیت بحرانی رژیم صهیونیستی است؛ هم در شورای امنیت محکوم شده و هم به فاصله کوتاهی دیوان لاهه نیز علیه آن رای داد.
بحران اساسی برای رژیم صهیونیستی در فضای بین المللی
کارشناس مسائل بینالملل با اشاره به اینکه این موارد در مجموع نشاندهنده این است که رژیم صهیونیستی در فضای بینالمللی دچار بحران اساسی است، تصریح کرد: این امر برای روحیه مردم فلسطین آثار مثبتی دارد، اینکه طرف مظلوم احساس کند که دست ظالم باز نیست و دست محاسبهگری هم وجود دارد، یک دست یاریگری هم وجود دارد، این برای روحیه فلسطینیها بسیار خوب است.
به گفته وی، این حکم افکار عمومی در داخل اراضی اشغالی را هم بهطور طبیعی با پرسش مواجه میکند، رژیمی با این همه هزینه برای یهودیان، طبیعتا آنها را به فکر وامیدارد، ادامه این روند هزینه دارد و بهطور طبیعی در یک فضاهایی ممکن است وضعیت به سمت تغییر نخستوزیر و تغییر کابینه پیش برود.
انزوای رژیم صهیونیستی در عرصه بینالمللی
کارشناس مسائل منطقه با اشاره به موضوع منزوی شدن رژیم صهیونیستی در عرصه بینالمللی، بیان کرد: رژیم صهیونیستی در طول این دوران دستکم ۴۰ سال گذشته هیچگاه با شرایط اینچنینی مواجه نشده است، این انزوا و این حکم و این نوع مواجه کشورهای دیگر، این موضعگیری کشورها بلافاصله پس از صدور احکام اجرایی دادگاه لاهه نشاندهنده این بود که این دولتها گویا منتظر بودند که این حکم علیه رژیم صهیونیستی صادر شود.
زارعی در پایان با بیان اینکه در فضای واقعی، این کشورها منتظر صدور حکم علیه رژیم صهونیستی بودند، گفت: این حکم هزینه حمایت از رژیم صهیونیستی را برای حامیان این رژیم بهشدت افزایش میدهد، بسیاری از حمایتها ناچار به لایههای پنهان وارد میشوند، بسیاری از حمایتها بایستی در قالبهای دیگری بهعنوان مثال از طریق واسطهها صورت گیرد و اینها هزینههای سنگینی برای رژیم صهیوتیستی بهشمار میرود.
انتهای پیام
نظرات