• چهارشنبه / ۱۴ آذر ۱۴۰۳ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1403091410197
  • خبرنگار : 30057

تضمین اشتغال دانش‌آموختگان دکتری دانشگاه‌ها با طرح معاونت علمی ریاست‌جمهوری

تضمین اشتغال دانش‌آموختگان دکتری دانشگاه‌ها با طرح معاونت علمی ریاست‌جمهوری

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری از اجرایی شدن طرح دوره پسا دکتری فناورانه در شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: در قالب این طرح شرکت‌هایی که در آن اساتید دانشگاه‌ها فعال هستند، با تعریف پروژه‌های فناورانه، دانش آموختگان دکتری دانشگاه‌ها جذب خواهند شد.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید سرکار در نشست خبری امروز که در محل آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، اقتدار فناوری کشورها را در گرو ایجاد زیرساخت‌ها دانست و افزود: اگر اقتدار تکنولوژی نباشد، در سایر مؤلفه‌ها به جایی نمی‌رسیم؛ چرا که اقتدار نظامی و اقتصادی برگرفته از اقتدار تکنولوژی است و اقتصاد متکی بر دانش‌بنیان و تکنولوژی، اقتصادی زنده و پویا و رو به رشد خواهد بود.

وی اقتدار تکنولوژی و اقتصادی را موجب اقتدار دیپلماسی خواند و با اشاره به ساختار مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، اظهار کرد: ستادهای زیست فناوری و سلامت، نانو، مواد پیشرفته، علوم شناختی و اتصال‌پذیری زیر مجموعه مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی قرار دارند و در این دوره، کانون پتنت فعالیت خود را به صورت جدی از سر گرفته است. فعالیت‌های این کانون در دوره‌ای افت کرده و از جریان خود خارج شده بود.

سرکار، راه‌اندازی دوره پسادکتری فناورانه را از برنامه‌های این مرکز نام برد و یادآور شد: معاونت علمی با کمک وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر دارد دوره پسادکتری فناورانه را اجرایی کند.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری با بیان اینکه در حال حاضر کشور با بحران اشتغال دانش‌آموختگان مواجه است، خاطر نشان کرد: این در حالی است که برای این دانش‌آموختگان ظرفیت جذب ایجاد نکردیم، ولی در مقابل اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند با اجازه هیات امنای دانشگاه، شرکت دانش‌بنیان تاسیس کنند و بر اساس آماری که در اختیار دارم، حدود هزار و ۱۰۰ نفر از اساتید دانشگاه یا مؤسس شرکت دانش‌بنیان و یا سرپرست تحقیق و توسعه شرکت هستند و این موضوع باعث تقویت جریان دانش‌بنیانی شده است و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌توانند در این شرکت‌ها مشغول به فعالیت شوند. 

وی گفت: هدف ما این است که دانشجویان نه‌تنها با مدرک و مقاله، بلکه با ایده، دانش، توانمندی و برنامه کسب‌وکار از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند. این نقطه مطلوب ماست. ما نیز نباید با خروج افراد نخبه از کشور مقابله کنیم، بلکه باید ظرفیت‌سازی کنیم.

وی ضمن تشریح جزئیات دوره پسادکتری فناورانه در شرکت‌های دانش‌بنیان، توضیح داد: این طرح را به معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس‌جمهور ارائه دادیم و وی نسبت به این طرح رویکرد مثبتی دارد. ما در طرح پسادکتری فناورانه به دنبال این هستیم که شرکت‌های دانش‌بنیانی که اساتید دانشگاه‌ها در آنها فعالیت دارند، افراد دارای مدرک دکتری را جذب کنند تا آنها بتوانند دوره پسادکتری فناورانه خود را در این شرکت‌های دانش‌بنیان سپری کنند. 

به گفته این مقام مسؤول، بر اساس این طرح، شرکت‌های دانش‌بنیان مشارکت کننده در این طرح باید پروژه فناورانه را با مشارکت این دانش‌آموختگان تعریف کنند و در پایان دوره، فرد باید یک اختراع بین‌المللی ثبت کند و به خلق فناوری منجر شود و یا سطح محصول فناورانه‌ای را ارتقاء دهد.

سرکار ادامه داد: معاونت علمی ریاست‌جمهوری ۸۰ درصد حقوق‌ این فرد را به مدت ۲ سال تامین خواهد کرد و ۲۰ درصد حقوق و بیمه و مالیات نیز توسط شرکت پرداخت خواهد شد. در پایان دوره پسا دکتری فناورانه گواهی پسادکتری توسط دانشگاه صادر می‌شود و از این طریق اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی تضمین خواهد شد.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی تصریح کرد: فردی که دو سال در یک شرکت دانش‌بنیان کار کرده است، معمولاً توسط شرکت نگه داشته می‌شود و این طرح به گونه‌ای طراحی شده که اشتغال و آینده شغلی افراد تضمین شود. تاکنون ۱۱۰۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها با سطح دانشیار به بالا و سابقه تربیت دانشجو یا اجرای پروژه دکتری، در این طرح مشارکت داشته‌اند.

وی گفت: هدف نهایی این طرح، توسعه فناوری و تولید محصولاتی با ارزش اقتصادی و کاربردی است که به جامعه خدمت می‌کنند و اشتغال پایدار ایجاد می‌کنند.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، ادامه داد: همچنین برنامه داریم با صنعت به صورت جدی وارد تعامل شویم ‌تا بتوانیم در کشور صاحب صنعت شویم؛ در ایران بیشتر کارخانه ایجاد شده تا صنعت و با وجود ظرفیت‌های علمی، نیروی انسانی، فناوری و ماشین‌سازی، قادر خواهیم بود که صاحب صنعت شویم.

به گفته وی، در این طرح معاونت علمی ریاست‌جمهوری تلاش دارد تا با همکاری وزرات صمت، صنعت بومی و پویا در کشور ایجاد شود.

وی اظهار کرد: کارخانه‌ها به تکنولوژی جدید نیاز ندارند یا حتی ممکن است آن را پس بزنند! این مساله نشان می‌دهد که بیشتر کارخانه‌دار هستیم و هنوز به سطح صنعت نرسیده‌ایم. برای رسیدن به این مرحله، باید برنامه ماشین‌سازی را فعال کنیم، ماشین‌آلات وارداتی را بومی‌سازی و به‌روزرسانی کنیم؛ ظرفیتی که در کشور وجود دارد، هنوز به‌درستی به‌کار گرفته نشده است.

رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی گفت: برای تقویت صنایع، باید تیم‌ها و شرکت‌های توانمند شناسایی شوند. در صنعت نساجی، باید بررسی کنیم که کدام ماشین‌آلات موجود هستند و کدام‌یک از آنها قابلیت تولید داخلی با کیفیت بالا و هزینه کمتر را دارند. این اقدام، گام مهمی در مسیر صنعت‌سازی است.

وی تأکید کرد: باید نیازهای تکنولوژیکی صنایع را شناسایی کنیم. باید بررسی شود که چه تکنولوژی‌هایی می‌توانند کیفیت محصولات را افزایش، قیمت‌ها را کاهش و بهره‌وری را ارتقاء دهند. این چالش‌ها باید به‌طور دقیق احصاء شوند و زمانی که صنایع آن را بپذیرند و وارد عمل شوند، می‌توان حرکت به سوی پیشرفت را آغاز کرد.

سرکار گفت: رسیدن به این اهداف نیازمند همکاری گسترده است. معاونت علمی یا هر نهاد دیگر به‌تنهایی نمی‌تواند این مسیر را طی کند. صنعت، دولت، دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان باید با همکاری یکدیگر، ایران را از کارخانه‌داری به صنعت‌سازی برسانند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha