دکتر محمد مبارکی چهارشنبه ۱۴ آذرماه در جلسه واکاوی نسبت علوم اجتماعی با دانشگاه، دولت و نهادهای مدنی که به مناسبت روز علوم اجتماعی در دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد، با اشاره به آغاز فعالیت انجمن جامعهشناسی ایران از اوایل دهه ۸۰ و سعی بر تحقق اهداف مورد نظر این انجمن، تصریح کرد: در سالهای ۹۰ تا ۹۵ انجمن جامعهشناسی شعبه همدان بهصورت ویژه در حوزه انجمنی ورود پیدا کرده و برای نخستین بار انجمن جامعهشناسی شعبه همدان طرح روز علوم اجتماعی را مطرح کرد و این ایده کمکم به سایر دانشگاههای سراسر کشور تسری یافت به طوری که از سال ۹۳ هر ساله یکی از دانشگاهها روز علوم اجتماعی را به صورت نمادین با مراسمهای مختلف برگزار میکند.
وی بیان کرد: در سال ۹۵ دانشگاه بوعلی سینا همدان ورود جدی در رابطه با روز علوم اجتماعی پیدا کرده و تأسیس دبیرخانه روز علوم اجتماعی را مطرح و پیشنهاد داد و بالاخره با پیگیریهای لازم انجمن جامعهشناسی دانشگاه بوعلی به عنوان دبیرخانه روز علوم اجتماعی تعیین شد.
مبارکی با بیان اینکه روز علوم اجتماعی در سالهای ۹۶ تا ۹۸ مراسمهای آن هر سال برگزار شده است، خاطرنشان کرد: از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ مراسمهای روز علوم اجتماعی به دلیل شرایط کرونایی کشور برگزار نشد اما مجدد از سال ۱۴۰۱ برگزاری این مراسمها و برنامههای روز علوم اجتماعی آغاز شده است.
وی با بیان اینکه انجمن جامعهشناسی شعبه همدان در بحث تحقق مسئولیت اجتماعی دو هدف را مد نظر دارد، اظهار کرد: در بحث فعال کردن اجتماع علمی به عنوان یکی از مسئولیتهای اجتماعی تاکید بر مناسبات درونی دانشگاهها داریم و با برگزاری مراسمهای مختلف قصد بر آن داریم اجتماع علمی را در دانشگاههای سطح استان و بهویژه در رشته علوم اجتماعی فعال کنیم چرا که معتقدیم اگر در هر دانشگاهی اجتماع علمی وجود نداشته باشد از درون کلاسها چیزی بیرون نخواهد آمد.
مبارکی ادامه داد: اجتماع علمی روابط غیررسمی را تحقق بخشیده و روابط چهره به چهره را ایجاد میکند ضمن اینکه مناسبات غیررسمی موجب میشود آن یادگیری که در حوزه علوم اجتماعی مد نظر داریم در افراد نهادینه شود.
وی بیان کرد: در کنار این موارد یک مناسبات بیرون سازمانی نیز داریم و با توجه به مسئولیت اجتماعی سعی داریم روابطی را با سازمانهای مختلف شهر همدان داشته باشیم و در راستای شناسایی مسائل سازمانها ورود پیدا کرده و مسئولیت اجتماعی خود را ایفا کنیم.
مبارکی تصریح کرد: برای روز علوم اجتماعی امسال دو محور را برای این روز تعیین کردهایم، محور اصلی ما مناسبات نسبت علوم اجتماعی با دانشگاه، دولت و نهادهای مدنی بوده که در برنامههای امسال سعی شده از سه گروه دانشگاهیان، مسئولین اجرایی و دولتی و نیز فعالان مدنی دعوت داشته باشیم.
مبارکی با تأکید بر توجه ویژه به اخلاق حرفهای در زمینه مسئولیت اجتماعی، اظهار کرد: اگر دانشگاهی میخواهد مسئولیت اجتماعی خود را تحقق ببخشد باید در حوزه اخلاق حرفهای الگو توزیع منابع آن مبتنی بر قابلیت علمی و مبتنی بر شایسته سالاری علمی و فرهنگ سازمانی آن باید مبتنی بر خردگرایی و برنامههای سازمانی آن مبتنی بر روابط احترام متقابل باشد.
وی افزود: اگر هر دانشگاهی اخلاق محوری را در کنار مسئولیت اجتماعی خود داشته باشد موفق عمل کرده است.
انتهای پیام
نظرات