به گزارش خبرنگار ایسنا، محمدنبی احمدی رییس دانشگاه رازی کرمانشاه، امروز(۱۴ آذر) در ابتدای این همایش با اشاره به اهمیت علم در قرآن کریم، گفت: علم و دانش قدرت آفرین است و باید برای رشد و پیشرفت کشور در عرصههای مختلف به سمت علم و دانش حرکت کنیم.
وی به پیشینه غنی کشورمان در حوزه علم و دانش اشاره کرد و گفت: ما در گذشته صاحب یک تمدن علمی بزرگ بودهایم که غربیها از آن بعنوان «عصر طلایی تمدن اسلامی» یاد میکنند. در آن دوران با وجود دانشمندان بزرگی همچون ابن سینا، خواجه نصیرالدین طوسی، ابن هیثم و... در عرصههای مختلف علمی حرف برای گفتن داشتیم، اما متاسفانه باید بپذیریم که امروز از آن دوران طلایی تمدنی فاصله گرفته ایم.
احمدی با بیان اینکه باید برای احیاء آن تمدن تلاش کنیم، ادامه داد: برای احیاء آن تمدن بزرگ، دانشمندان و دانشگاهیان ما وظیفه خطیری بر عهده دارند. البته باید مد نظر داشت که احیاء این تمدن اگرچه کاری سخت است، اما شدنی است و با تلاش و کوشش می توانیم به آن جایگاهی که داشتهایم، برسیم.
رییس دانشگاه رازی با بیان اینکه دشمنان ما در مسیر رشد و پیشرفت ما مانع تراشی خواهند کرد، گفت: آنها تنها در صورتی به پیشرفت ما راضی خواهند شد که مطیع باشیم، اما ما به چنین پیشرفتی تن نخواهیم داد و با عزت و اقتدار و تلاش به مسیر پرافتخار خود ادامه خواهیم داد.
احمدی با بیان اینکه امروز شعاع تاثیر جمهوری اسلامی ایران از مرزهای جغرافیایی ما فراتر رفته، گفت: امروز ایران اسلامی به الگویی برای بسیاری از کشورها تبدیل شده است.
وی به پیشرفت کشور در حوزههای نظامی، علوم پیشرفته، پزشکی هستهای و... اشاره کرد و گفت: با این وجود در برخی حوزهها همچون اقتصاد و فرهنگ با مشکلاتی مواجهایم که برای احیاء تمدن درخشان گذشته باید در این حوزهها هم به پیشرفت برسیم.
دکتر سجاد دادفر دبیر علمی این همایش نیز با اشاره به برگزاری ۱۳ پیش نشست برای برگزاری این همایش با حضور دانشگاهیان، گفت: ۱۰ مقاله به این همایش ارسال شده که امروز چهار مقاله به صورت سخنرانی ارائه و سه مقاله هم به شکل پوستر ارائه خواهد شد.
وی هدف از برگزاری این همایش را استفاده از ظرفیت نخبگان برای توسعه کشور در بخشهای مختلف معرفی کرد.
دادفر با بیان اینکه همایش ملی حکمرانی تمدنی علم و فنآوری نیز یازدهم همین ماه برگزار شد، گفت: ۱۹ استان ر برگزاری این همایش مشارکت داشتند و ۴۰ مقاله در آن ارائه شد.
در ادامه این همایش دکتر سهراب دل انگیزان در خصوص مساله شناسی حکمرانی علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران، دکتر حمید احمدی در خصوص تحلیل پژوهشهای حوزه حکمرانی علم و فناوری در ایران یا رویکرد علم سنجی، دکتر علی براتی و خانم بساطی در خصوص حکمرانی تمدنی علم و فناوری و بینالمللی شدن علوم انسانی و اجتماعی و دکتر روح اله بهرامی در خصوص بازنگری در سیاستگذاری علم در قلمرو علوم انسانی و اجتماعی سخنرانی کردند.
انتهای پیام
نظرات