به گزارش ایسنا، کریم خان، دادستان دیوان کیفری بینالملل در جریان نشست سالانه این دادگاه گفت: «با هر مقیاسی که بسنجیم میبینیم که این دادگاه در برههای حساس و جدی به سر میبرد.»
به نقل از خبرگزاری رویترز، وی افزود: «ما با چالشهای غیرمنتظرهای روبرو هستیم. ما شاهدیم که قربانیان جامعه مدنی، نجات یافتگان و بشریت در معرض خطر هستند.»
دو ماه پس از آنکه دیوان کیفری بینالملل حکم دستگیری برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه صادر کرد، روسیه نیز اقدام مشابهی انجام داد.
مجلس نمایندگان آمریکا نیز در ژوئن لایحهای تصویب کرد که شامل تحریم این دادگاه در واکنش به درخواست کریم خان برای صدور قرار بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت، نخست وزیر و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی میشود.
قاضی «توموکو آکانه» رئیس دیوان کیفری بینالملل نیز گفت: «دادگاه در معرض حملاتی قرار گرفته که هدفش تضعیف مشروعیت و توانمندی آن برای ارائه عدالت و تعیین قوانین بینالملل و حقوق بنیادین است اما تهدیدها، ارعابها، اقدامات و فشارها برای خرابکاری صورت میگیرد. قرار بازداشتهای بیشتری علیه کارمندان دادگاه صادر شده است.»
وی ادامه داد: «دیوان کیفری بینالملل از سوی نهادهای کشورهای عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل به تحریمهای اقتصادی زیادی تهدید شده است. این اقدامات به سرعت عملکرد دادگاه را در تمامی نهادها و پروندهها تضعیف کرده و موجودیت آن را به خطر میاندازد.»
با اینکه آمریکا عضوی از این دادگاه بینالمللی نیست، اما قدرت مالی و نظامی آن میتواند هم از نظر سیاسی و هم از نظر دیپلماتیک دیوان کیفری بینالملل را تضعیف کرده و تحریمهای مالی کارمندان این دادگاه را هدف قرار دهد.
رئیس دیوان کیفری بینالملل در ادامه صحبتهایش گفت: «دادگاه قاطعانه هرگونه تلاش برای تحت تاثیر قرار دادن استقلال و بی طرفی خود را رد میکند. ما تلاشها برای سیاسی کردن عملکرد دادگاه را رد میکنیم. ما همیشه و تحت هر شرایطی از قانون پیروزی میکنیم.»
این دادگاه در سال ۲۰۰۲ برای پیگرد قانونی جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت، نسل کشی و جنایت تجاوز در زمانی که کشورهای عضو تمایلی به انجام این کار ندارند یا قادر به انجام آن نیستند، تاسیس شد.
انتهای پیام
نظرات