به گزارش ایسنا، سومین روز از جلسات علنی مجلس برای بررسی لایحه بودجه سال آینده کل کشور امروز (سهشنبه) سیزدهم آذر ۱۴۰۳ به ریاست محمد باقر قالیباف رئیس مجلس تشکیل شد.
تا پایان دومین روز از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴، بررسی بخشهای درآمدی تبصره ۱ لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ با عنوان «عوارض و مالیات» به پایان رسید و نمایندگان بررسی تبصره ۲ این لایحه با عنوان «تامین مالی داخلی و خارجی» را آغاز کردند.
با موافقت نمایندگان، از یکشنبه-یازدهم آذر ۱۴۰۳ جلسات مجلس شورای اسلامی در سه نوبت صبح، عصر و شب برای بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ تشکیل میشود.
در جریان بررسی بودجه سال ۱۴۰۴ در سومین روز، نمایندگان مجلس موارد زیر را به تصویب رساندند.
مصوبات
* با تصویب بند الحاقی ۲ تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴، به دولت مجوز انتشار ۵۰ همت اوراق برای پرداخت مطالبات قطعی اشخاص حقیقی و حقوقی داده شد.
* با تصویب جزء ۱ بند ب تبصره ۲ لایحه بودجه ۱۴۰۴، نمایندگان ضمن تعیین منابع هدفمندسازی یارانهها، جریمهای برای معوقات گازبهای ناشی از پرداخت پس از موعد تعیین کردند.
* با تصویب جزء ۱ بند ت تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴، مجلس به وزارت نفت اجازه داد تا در سال آینده نسبت به واردات، خرید و تهاتر فرآوردههای نفتی تا سقف ردیفهای در نظر گرفته شده اقدام کند.
* با تصویب بندهای ث و ج تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴، منابع حقالعمل جایگاههای عرضه فراوردههای نفتی در بودجه سال ۱۴۰۴ تعیین شد.
* با تصویب بند چ تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴، ساز و کاری برای وصول بدهیهای شرکتهای پالایشی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ تعیین شد.
* با تصویب بند ح تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴، شرکت ملی نفت موظف شد که طرف مدت ۶ ماه نسبت به تسویه بدهیهای بانکی اقدام کند.
* با تصویب بندهای (د) و (ذ) تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴، به شرکت دولتی تابعه ذیربط وزارت نفت در امور پالایش نفت اجازه دادند تا فرآوردههای نفتی تولیدی پالایشگاه آبادان مازاد بر برنامه مصوب تولید را تا سقف ۲۳۰ میلیون یورو، به فروش برسانند.
* با تصویب بند ب تبصره ۴ لایحه بودجه ۱۴۰۴، تکلیف شرکتهای دولتی که در فهرست واگذاری سال ۱۴۰۴ قرار دارند مشخص شد.
* با تضویب بند الحاقی تبصره ۳ لایحه بودجه ۱۴۰۴، مقرر شد که ۲۵۰ هزار میلیارد تومان برای تامین قیر رایگان در سال آینده اختصاص پیدا کند.
* با تصویب بند ب تبصره ۷ لایحه بودجه ۱۴۰۴، نمایندگان ضمن تعیین نرخ برداشت آب از چاههای کشاورزی، جریمههایی برای اضافه برداشت از چاههای مجاز و غیرمجاز مشخص کردند.
* با تصویب بند پ تبصره ۷ لایحه بودجه ۱۴۰۴، سازوکار تسویه بدهی طرحهای تملک داراییهای سرمایهای به بهرهبرداری رسیده شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو تعیین شد.
* با تصویب بند ث تبصره ۷ لایحه بودجه ۱۴۰۴، به سازمان حفاظت محیط زیست اجازه داده شد تا برای توانمندسازی و اجرای برنامههای حفاظت محیط زیست، پایش و احیاء محیط زیست و نیل به محیط زیست مطلوب برای آحاد جامعه تا سقفی معین کمکهای نقدی و غیرنقدی حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی دریافت کند.
* با تصویب بندهای الف و ب تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۴، نمایندگان به دانشگاهها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی دولتی و پارکهای علم و فناوری اجازه دادند تا نسبت به تجمیع املاک خود از جمله از طریق عقود معتبر حقوقی یا تهاتر و عنداللزوم مشارکت با بخش غیردولتی جهت احداث و تکمیل خوابگاههای مجردین و متأهلین (با اولویت خوابگاههای متأهلین) و ساختمانهای مورد نیاز در پردیسهای اصلی با تصویب هیأت امنا و رعایت قوانین و مقررات مربوط اقدام کنند.
* با تصویب بند ت تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۴، مجلس به دانشگاهها، مؤسسات آموزشی و پژوهشی دولتی و پارکهای علم و فناوری اجازه داد تا به اندازه سقف عملکرد درآمد اختصاصی سال ۱۴۰۳ نسبت به أخذ تسهیلات از بانکها از محل توثیق اموال در اختیار خود اقدام کنند.
* با تصویب بند ث تبصره تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۴، شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی مکلف شدند تا یک درصد (1%) از اعتبار هزینههای خود را جهت همافزایی و ارتقاء فعالیتها و تولیدات فرهنگی اختصاص دهند.
* با تصویب بند الحاقی ۳ تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۴، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و نیز سایر مراکز فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وابسته به جمهوری اسلامی اجازه یافتند تا برای تأمین منابع ارزی با اشخاص خارجی قرارداد منعقد کنند.
* بند الحاقی ۴ تبصره ۸ لایحه بودجه ۱۴۰۴، سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور اجازه یافت تا از مهارت آموزان دارای توان پرداخت بها یا حق الزحمه خدمات آموزشی در بخش دولتی و غیردولتی تا سقف حداکثر سی درصد (۳۰%) را دریافت کند.
ارجاعیات
در ادامه بررسی جزییات لایحه بودجه ۱۴۰۴، بند ص تبصره ۲ این لایحه درباره انتقال بدهی ۲ سازمان و ۲ شرکت به دولت، با تصمیم رئیس مجلس برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد.
همچنین بند ع تبصره ۲ این لایحه، مربوط به انتقال اموال صندوقهای بازنشستگی به تامین اجتماعی برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ارجاع شد.
با تصمیم نایب رئیس مجلس نیز بند ج تبصره ۷ این لایحه، مربوط به اجازه مجلس به سازمان حفاظت از محیط زیست را برای اجرای طرحهای اقتصاد مشارکتی محیط زیست با رعایت مسائل امنیتی در زیستگاههای کشور به منظور ارتقاء و توسعه برنامههای حفاظتی به کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۴ ارجاع داده شد.
تذکرات
در جریان بررسی بندی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ درباره انتقال اموال و داراییهای صندوقهای بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی، محمدباقر قالیباف تاکید کرد که دولت برای انتقال اموال و داراییهای صندوقهای بازنشستگی به سازمان تامین اجتماعی لایحهای به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.
رئیس مجلس همچنین در جریان بررسی بندی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ در خصوص منابع حاصل از فروش نفت عنوان کرد: بند الف ماده یک قانون هدفمندی دولت را مکلف کرده است که تا پایان برنامه پنجم توسعه، قیمت فرآوردههای نفتی را به قیمت روی کشتی که در خلیج فارس است، قیمتگذاری کند.
در جریان بررسی بندی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ درباره واردات فرآوردههای نفتی هم رئیس و نایب رئیس کمیسیون تلفیق تاکید کردند که مجلس مخالفتی با واردات بنزین ندارد.
درادامه این جلسه و در جریان بررسی بندی درباره تعیین تعرفه برداشت از چاههای کشاورزی و همچنین جریمه برای برداشت بیش از الگوی مصرف، قالیباف گفت: هیچ چالشی مهمتر از بحث آب نیست و باید برای آن تدبیری داشته باشیم.
انتهای پیام
نظرات