• سه‌شنبه / ۱۳ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1403091308992
  • خبرنگار : 71244

وزیر آموزش و پرورش:

آسیب‌های مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور/ این مصوبه تفاوت ماهوی با سند تحول دارد

آسیب‌های مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی در کنکور/ این مصوبه تفاوت ماهوی با سند تحول دارد

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آسیب‌های روانی و عاطفی مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور گفت: بنا بود در نظام تعلیم و تربیت بر رویکرد کاهش استرس دانش‌آموزان و خانواده‌های آن‌ها تمرکز کنیم نه آنکه دانش‌آموزان و اولیاء را با مشکلات جدی و استرس‌زا مواجه کنیم.

به گزارش ایسنا، علیرضا کاظمی در جلسه شورای عالی آموزش پرورش گفت: مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور، نظام آموزشی را تک ساحتی و آموزش زده کرده است.

وی با اشاره به آسیب‌های مصوبه تأثیر قطعی سوابق تحصیلی افزود: هدف غایی سند تحول، پرداختن به چندین ساحت بوده است و این مصوبه تنها به ساحت علمی معطوف است و باقی ساحت‌ها را به حاشیه رانده است.

وزیر آموزش و پرورش به آسیب‌های روانی و عاطفی این مصوبه اشاره کرد و ادامه داد: بنا بود در نظام تعلیم و تربیت بر رویکرد کاهش استرس دانش آموزان و خانواده‌های آن‌ها تمرکز کنیم نه آنکه دانش‌آموزان و اولیاء را با مشکلات جدی و استرس‌زا مواجه کنیم.

وی کاهش شرکت در المپیادهای علمی را از دیگر مشکلات این مصوبه دانست.

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر تحلیل فرآیندهای آموزشی به صورت یک دوره ۱۰ ساله گفت: باید به همه متغیرها جهت بررسی فرآیندهای علمی توجه داشت.

وی ریشه مشکلات در آموزش و پرورش را بی توجهی، کم توجهی و کوچک انگاری به نظام تعلیم و تربیت دانست و گفت: چرا هیچ گاه شورای عالی انقلاب فرهنگی ماده واحده‌ای جهت رشد بودجه آموزش و پرورش  با ۱۶ میلیون دانش آموز را نمی‌دهد؟ در حالی که سهم بودجه این وزارتخانه از دولت ۱۰ درصد است  و در سال ۹۲ نیز با ۱۲ میلیون دانش آموز سهم‌مان روی همین عدد بوده است.

وی با انتقاد از این که چرا در رتبه‌بندی دستگاه‌ها، وزارت آموزش و پرورش، رتبه هشتاد را در پرداخت حقوق دارد، گفت: با این رویکرد هیچ‌گاه آموزش و پرورش رشد نخواهد کرد.

کاظمی با تأکید بر این که این مصوبه به ابعاد تربیتی توجهی ندارد، گفت: در سند تحول به دنبال تربیت هستیم. در حالی که این مصوبه، نظام  آموزشی را تک ساحتی و آموزش زده کرده است و تفاوت ماهوی با سند تحول دارد.

وی ادامه داد: آموزش و پرورش در وسط میدان تنهاست و پیشتبانی‌ها اندک است در حالی که ما نیازمند حمایت‌های میدانی هستیم وگرنه در اجرا تضعیف خواهیم شد.

وی ادامه داد: در نهایت تابع تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم و به دلیل نگرانی‌ها و مطالبه عمومی به این موضوع ورود کرده‌ایم.

پرداختن صرف به کنکور، عدالت آموزشی را زیر سئوال می‌برد

به گزارش ایسنا، غلامعلی حداد عادل، عضو شورای عالی آموزش و پرورش نیز درباره لغو مصوبه تاثیر قطعی معدل در کنکور گفت: منتفعان از کنکور بر لغو این مصوبه تأکید دارند و برخی با غوغا سالاری سبب می‌شوند که مصوبات شورای انقلاب فرهنگی بر زمین بماند.

وی ادامه داد: اگر مدرسه تأثیرش را در پذیرفتن آموزش عالی بیشتر کند به عدالت آموزشی نزدیک‌تر خواهیم شد.

حداد عادل با اشاره به این که نباید اقدامی شود که تأثیر کنکور بر موفقیت دانشگاهی موثرتر واقع شود، افزود: پرداختن صرف به کنکور، عدالت آموزشی را زیر سئوال می برد. بهتر است با توسعه مدارس و کیفیت بخشی به آن در پی کوتاه کردن دست منتفعان از کنکور باشیم.

وی ادامه داد: مشکل وضع فعلی این است که تست‌زنی به دانش آموز قدرت تفکر نمی‌دهد بنابراین نباید تأثیر قطعی را لغو کرد زیرا نمی‌توانیم تأثیر لغو این مصوبه را بر سایر متغیرها و ساحت‌های سند تحول موثر دانست.

حداد عادل پیشنهاد کرد در این زمینه کارگروه تخصصی تشکیل شود تا با کار کارشناسی مسیرهای متفاوت در اجرای هر چه بهتر این مصوبه بررسی شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۵:۵۰

شما با این تاثیر و ترمیم معدل وضع کنکور را بدتر کردید

avatar
دیروز ۱۵:۵۱

سلام حالا که ایراد کار را متوجه شدید،لطفا دست دست نکنید و حداقل تاثیر قطعی معدل سال یازدهم را برای کنکور ۱۴۰۴ لغو کنیدتا آسیب کمتر شود.به داد جوانان و خانواده آنها برسید.ممنون

avatar
دیروز ۱۵:۵۹

الان تکلیف بچه من که فارغ التحصیل شده چیه ؟ یعنی این انصاف هست که بره پایه یازدهم را که قبلا یکبار گذرانده دوباره بره امتحان بده که سوابق تحصیلی براش حساب بشه. چرا به فکر بچه های سال‌های قبل نیستید ؟ مگه همه همان سال اول کنکور قبول می‌شوند

avatar
دیروز ۱۷:۵۹

خواهش می کنم امتحانات نهایی یازدهم رولغو کنید تااسترس بچه ها کم شود

avatar
دیروز ۱۸:۰۲

تاثیر قطعی معدل درکنکور باید به طور کلی لغو شود و تنها تاثیر مثیت سه ساله در نظر گرفته شود. اگر این قانون شما سال۸۸وجود داشت هرگز دکتر رستگار رحمانی جراح مغزواعصاب نمیتوانست وارد پزشکی شود

avatar
امروز ۰۶:۲۵

دختر من امسال بخاطر ادبیات که نمرش خوب نشد شب امتحانی خوند با این حال که غیر انتفاعی بود و۴۰ ملیونم پول دادیم بعد کنکور فهمیدیم آقایون معلم ادبیات و عرب ودینی نداشتن بعد این که ادبیات رو خوب نشد بیخیال شد

avatar
دیروز ۲۱:۵۹

تاثیر معدل همین امسال لغو گردد

avatar
امروز ۰۱:۳۰

رحم کنید به بچه ها از استرس نابود شدن، پسرم میگه کاش جنگ بشه بمیرم دیگه توان این همه فشار رو ندارم

avatar
امروز ۰۹:۵۹

شما از این بازی خیلی پول هنگفتی در می آورید هم در فروش کتاب های نهایی و هم از پول ترمیم معدل ها بنابراین دلیلی هم برای لغو آن نمی بینید و اون‌رو عادلانه می شمارید ولی روان بچه ها چی میشه؟