• دوشنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۳ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403091208152
  • خبرنگار : 71443

برگزاری نشست سالانه دیوان کیفری بین‌المللی در اثنای تردید اعضا برای عمل به احکام دادگاه

برگزاری نشست سالانه دیوان کیفری بین‌المللی در اثنای تردید اعضا برای عمل به احکام دادگاه

دیوان کیفری بین‌المللی در بحبوحه تردید کشورهای عضو برای عمل به احکام دادگاه علیه مقامات صهیونیست و ادامه جنگ غزه، کنفرانس سالانه خود را تشکیل می‌دهد.

به گزارش ایسنا، کشورهای عضو دیوان کیفری بین‌المللی امروز (دوشنبه) در حالی‌که دادگاه به دلیل صدور حکم بازداشت علیه مقامات صهیونیست و اتهامات آزار جنسی علیه دادستان ارشد دادگاه با فشار مواجه است، نشست سالانه خود را آغاز می‌کند.

مجمع کشورهای عضو که نماینده ۱۲۴ کشور عضو دیوان بین‌المللی کیفری است، بیست و سومین کنفرانس خود را برای انتخاب اعضای کمیته و تصویب بودجه دادگاه تشکیل خواهد داد.

ماه گذشته، قضات دادگاه با درخواست کریم خان، دادستان کل دیوان کیفری بین‌المللی برای صدور حکم بازداشت علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ برکنار شده او به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در رابطه با جنگ ۱۴ ماهه غزه موافقت کردند.

بنابر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این اولین بار است که یک رهبر که اکنون در راس قرار دارد و یکی از متحدان اصلی غرب به شمار می‌آید، توسط دادگاه لاهه متهم می‌شود. این تصمیم توسط منتقدان دادگاه تقبیح شده است. جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، احکام قضایی برای نتانیاهو و وزیر جنگ سابق را «ظالمانه» خواند و تاکید کرد که در کنار «اسرائیل» می‌ایستد.

فرانسه نیز گفت که به تعهدات خود درقبال دادگاه احترام می‌گذارد اما باید مصونیت‌های احتمالی نتانیاهو را در نظر بگیرد.

ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان که در حال حاضر ریاست دوره‌ای اتحادیه اروپا را بر عهده دارد، دادگاه را به مداخله در درگیری‌های جاری برای اهداف سیاسی متهم کرد و گفت که کشورش نتانیاهو را دستگیر نخواهد کرد. مجارستان یکی از کشورهای عضو دیوان کیفری بین‌المللی است.

دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در سال ۲۰۰۲ به‌عنوان یک دادگاه دائمی جهانی برای محاکمه افراد مسئول فجیع‌ترین جنایات، شامل جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت، نسل‌کشی و جنایت تجاوز تأسیس شد. دادگاه تنها زمانی درگیر پرونده‌ای می‌شود که کشورها قادر یا تمایلی به تعقیب آن جنایات در قلمرو خود نداشته باشند. تا به امروز، ۱۲۴ کشور اساسنامه رم را که این نهاد را ایجاد کرده است، امضا کرده‌اند. این، شامل ایالات متحده، رژیم صهیونیستی، روسیه و چین نمی‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha