• دوشنبه / ۱۲ آذر ۱۴۰۳ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1403091208045
  • خبرنگار : 50177

یک روانشناس:

شیوه فرزندپروری سنتی والدین پاسخگوی مشکلات در حوزه‌های مختلف نیست

شیوه فرزندپروری سنتی والدین پاسخگوی مشکلات در حوزه‌های مختلف نیست

ایسنا/لرستان یک روانشناس گفت: شیوه فرزندپروری سنتی والدین پاسخگوی مشکلات آنان در حوزه‌های مختلف نیست و بیشتر شدن فاصله والد و فرزند موجب تشدید مشکلات می‌شود.

داوود کردستانی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اهمیت و ضرورت مشاوره در جامعه امروز، اظهار کرد: دنیای امروز در حال تغییر و پیشرفت قابل توجه در همه ابعاد بشری است. پیشرفت سریع تکنولوژی و اجتماعی، موجب تغییر هر روزه در همه زمینه‌ها شده و یکی از ویژگی‌های عصر حاضر محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: در دنیای امروز نیازهای فردی، اجتماعی، تحصیلی و شغلی داریم که هر روز ما را با یک تصمیم‌گیری مهم روبه‌رو می‌کند. مشکلات روانی، اقتصادی، تحصیلی، ازدواج و اشتغال از جمله مشکلاتی است که افراد کم و بیش در دوره‌ای از زندگی خود با آن روبه‌رو هستند. انسان‌ها با انواع استرس‌های تحصیلی و  شغلی و اضطراب‌های متعدد مواجه هستند، مدیریت این امور کار ساده ای نیست و عمر و انرژی افراد برای سازگاری با همه آنها محدودیت بالایی دارد.  

این دانشیار دانشگاه پیام نور لرستان با بیان اینکه وقتی به کودکان و نوجوانان نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که آنان نیازهای خاصی دارند که برای  والدین شناخته شده نیست، اضافه کرد: تفاوت نسلی آنان با والدین کار را پیچیده‌تر می‌کند. علاوه بر این، نیازها و لزوم شناخت دقیق آنها، کودکان و نوجوانان از اخلاق و برخورد والدین در رنج هستند. از نظر نوجوانان، والدین نه تنها نیازهای آنان را درک نمی‌کنند بلکه مانع اصلی ارضای نیازهای آنان در حوزه‌های مختلف فردی، تحصیلی، شغلی و اجتماعی هستند.

کردستانی ادامه داد: از طرف دیگر والدین با ورود کودکان به دوره نوجوانی فاصله و شکاف شدیدی بین خود و فرزند نوجوان در ابعاد مختلف زندگی حس می‌کنند و از ناسازگاری، طغیانگری، پرخاشگری و رفتارهای نابهنجار کودکان و نوجوانان خود ناراحت می‌شوند و راهکار مناسبی در این خصوص ندارند.

این روانشناس با تاکید بر اینکه شیوه فرزندپروری سنتی والدین پاسخگوی مشکلات آنان در حوزه‌های مختلف نیست و بیشتر شدن فاصله والد و فرزند موجب تشدید مشکلات می‌شود، یادآور شد: علاوه بر والدین، معلمان و مدیران هم در مدارس، با دانش‌آموزانی روبه‌رو هستند که قادر به درک رفتارها و تعاملات کلامی آنان نیستند. از نظر معلمان و مدیران اکثر دانش‌آموزان هنجارهای اجتماعی را می‌شکنند و احترام و توجهی را که لازم است به اولیای مدرسه ندارند.

وی گفت: مشاور و روانشناس که یک شخص متخصص و آگاه درباره افراد در گروه‌های سنی مختلف است و شناخت کاملی نسبت به مشکلات روان دارد، به افراد کمک می‌کند تا ضمن درک نیازها و شناخت استعداد به شیوه صحیح، نیازها را بیان کرده و با کسب مهارت‌های لازم به دنبال حل آنان باشند.

کردستانی افزود: مشاور و روانشناس به دنبال تکنیک‌ها و روش‌هایی است که افراد را به زندگی عادی بازگرداند و به افراد در تحلیل مسئله و مشکلاتتان کمک می‌کند و ابزاری موثر در یادگیری نحوه مدیریت افکار و احساسات خواهد بود و با آکاه سازی والدین هم به برقراری ارتباط و کاهش شکاف نسلی کمک می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha