فرشید ریاحی شامگاه ۱۱ آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری اظهار کرد: براساس سیاستهای ابلاغی وزارت راه و شهرسازی در طرح نهضت ملی مسکن، بنیاد مسکن و انقلاب اسلامی به عنوان کارگزار هستند.
مدیرکل بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری گفت: نقش تسهیلگری و کارگزاری به این معنا نیست که دستگاه مربوطه وارد سیاستگذاریهای این طرح شود بلکه بنیاد مسکن به عنوان پیمانکار در قالب قرار داد، عملیات نهضت ملی مسکن را انجام میدهد.
وی با بیان اینکه نقش بنیاد مسکن در طرح نهضت ملی، سیاستگذاری، تدوینگری راهبردها و ضوابط و دستورالعملها نیست بلکه به عنوان کارگزار عمل میکند.
ریاحی توضیح داد: هماکنون ۱۲۲۴ واحد محله ۳۴ شهرکرد با کارگزاری بنیاد مسکن در حال انجام است که ۶۴۸ واحد آن پروژههای ترنج یک، دو و سه با میانگین ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام هستند.
وی ادامه داد: در این پروژهها ۲۱۶ واحد بیش از ۹۷ درصد پیشرفت فیریکی داشته که به موعد تحویل نزدیک میشوند و ۷۲ واحد از آنها تا ۱۰۰ درصد تکمیل شده و علت تحویل ندادن واحدها تخصیص، اعطای تسهیلات و تسویه حساب متقاضی است.
در شهرکرد زمین برای نهضت ملی پیش بینی نشده بود
وی یادآور شد: از سال ۱۳۹۸ که طرح اقدام ملی مسکن در دولت دوازدهم کلید خورد، ثبتنام شروع شد و متقاضیان در سال ۱۳۹۹ بعد از پالایش اولیه نسبت به واریز ۴۰ میلیون تومان اولیه به حساب خودشان در بانک عامل اقدام کردند.
ریاحی با اشاره به اینکه در شهرکرد زمین برای نهضت ملی پیشبینی نشده بود، تصریح کرد: در همین راستا ادارهکل راه و شهرسازی در محله ۳۴ منظریه نسبت به تعیین، تفکیک و تایید زمین اقدام کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن چهارمحال و بختیاری گفت: در سال ۹۹ در قالب یک قرارداد مجزا از بحث تفاهمنامه نهضت ملی، برای بحث آمادهسازی زمین منعقد شد، اما زمینی که پیشبینی شده بود نیازمند عملیات آمادهسازی بود چرا که حجم زیادی از نخالههای ساختمانی از زمان مسکن مهر در آنجا انباشته شده و زیرساختهای لازم مانند آب و برق تعریف نشده بود.
وی با بیان اینکه از تابستان ۹۹ عملیات آمادهسازی زمین و نخالهبرداری آغاز شد، گفت: حجم بسیاری از کار توسط بنیاد مسکن به عنوان پیمانکار در قالب قرارداد انجام شد.
ریاحی افزود: فصل پاییز و زمستان بخش عمدهای از عملیات آمادهسازی انجام شد، براساس شیوهنامه طرح ملی مسکن تمامی الزامات مباحث و مقررات ملی ساختمان باید در طراحی و محاسبات ساختمانهای نهضت ملی رعایت میشد.
به گفته ریاحی، در حال حاضر بحث مطرح شده این است که مشاعات پروژه زیاد است چراکه اراضی که توسط ادارهکل راه و شهرسازی در قالب طرح تفکیک اولیه جداشد به گونهای بود که میبایست در هر پلاک حداقل ۱۲ واحد مسکونی جانمایی میشد که طبیعتا برای هرکدام از این پلاکها باید پارکینگ و انبار طبق مقررات طراحی و در آن قطعه زمین در طبقه همکف تامین ۱۲ یا ۲۴ پارکینگ امکانپذیر نبود.
وی تصریح کرد: براساس شیوهنامه اقدام ملی، شورای تامین مسکن قیمت را بررسی کرد و در نهایت اولین قرارداد در شهریور ۱۴۰۰ منعقد شد و پیمانکاران به دنبال آن عملیات ۶۶ واحد اولیه در نیمه دوم ۱۴۰۰ آغاز شد که همزمان با شروع در شهریور ۱۴۰۰ اولین درخواست واریز ۵۰ میلیون پیامک و عملیات اجرایی نیز آغاز شد.
ریاحی بیان کرد: در نهایت نهضت ملی مسکن به جایی رسید که تامین مالی برای متقاضیان دشوار شد و مردم برای پرداخت مستأصل شدند، بنابراین دولت تسهیلات را از ۳۵۰ به ۵۵۰ میلیون تومان افزایش داد اما کماکان تامین مالی از محل تسهیلات انجام نشده، بانکها در سطح کشور باید سازو کارهایی را طراحی میکردند که ۳۵۰ به ۵۵۰ میلیون تومان تامین شود.
وی با بیان اینکه بعد از اینکه تسهیلات به ۵۵۰ میلیون تومان رسید در مهرماه ۱۴۰۲ بانک تزریقات را آغاز کرد و پروژههای زمینگیر پیشرفت فیزیکی خوبی پیدا کردند، گفت: تا پایان ۱۴۰۲ بانک عامل نسبت به انجام آزادسازی اقساط خود اقدام کرد و از این سو متقاضیان نیز وجوه خود را واریز میکردند.
مدیرکل بنیاد مسکن استان اضافه کرد: بخش قابل توجهی از متقاضیان منابع مالی خود را به موقع تامین نکردند.
انتهای پیام
نظرات